10 verktyg för att förbättra fjärrkommunikation i ditt innehållsteam

10 verktyg för att förbättra fjärrkommunikation i ditt innehållsteam

13 Juni 2018 0 Von admin

10 enkla verktyg för att förbättra fjärrkommunikation i ditt innehållsteam

Leder du ett team av distansarbetare? Tycker du att det är svårt att se till att varje teammedlem aktivt deltar och engagerar sig i var och en av teamets virtuella kommunikation?

Medan alla tar med sina egna tillgångar till teamet, naturligtvis, för att uppnå bästa möjliga resultat, måste du ge ditt team en sammanhängande arbetsmiljö.

Du kanske tänker, “Det låter bra, men hur gör jag det i praktiken?”

Om du har försökt uppmuntra kommunikation men känner dig fast, är vi här för att hjälpa.

I det här inlägget ger vi några bra verktyg du kan använda för att förbättra ditt teams fjärrkommunikation så att det fungerar som en stor, lycklig familj.

1. Slack

När det gäller att hålla kontakten hela tiden går det inte att slå teamchattens webbplats/app Slack.

Du kan ladda ner Slack på din bärbara dator eller skrivbord, och hitta den i telefonens appbutik också.

Det gör det enkelt att ställa frågor, skicka filer, göra snabba undersökningar och använda GIF/emojis. Och om ditt team arbetar från flera olika tidszoner vet de att de kan lita på det när som helst för att hitta svar på frågor eller diskutera en situation när den utvecklas.

2. Skype för företag

Ett annat av de stora verktygen för fjärrkommunikation är videosamtal – vilket Skype utan tvekan har hjälpt till att popularisera.

Numera finns det Skype för företag, så både tonåringar och distansarbetare kan dra nytta av att kunna genomföra videosamtal och dela sina skärmar när det behövs.

3. World Time Buddy

Om, som nämnts ovan, några av dina teammedlemmar finns i olika tidszoner, World Time Buddy kan vara oerhört fördelaktigt för ditt team.

Försöker du boka ett samtal med en lagkamrat i en annan tidszon? World Time Buddy gör det enkelt att se vilka platser och tider på dygnet som överlappar varandra för att skapa en idealisk tidsram för alla parter.

4. Trello

Om du inte redan känner till det är Tello ett projekthanteringsverktyg som innebär att du använder olika brädor för att hålla reda på dina projekt.

Du kan skapa separata tavlor för varje teammedlem, eller uppmuntra dem att göra detta på egen hand. Du kan också ha samarbetsstyrelser för att hantera pågående långsiktiga projekt och använda några ytterligare styrelser för att hålla hela teamets uppgifter, mål och mål på ett ställe också.

Med Trello kan du enkelt informera hela ditt team om att göra, mål, mål och mer, så att alla är på samma sida hela tiden.

5. Lagvecka

Tycker du om att hålla koll på vad alla dina teammedlemmar arbetar med varje dag? Om du gör det är Teamweek säkert ett av dina nya favoritlagverktyg.

Det ger en lättläst översikt över vad varje distansmedarbetare arbetar med vid en viss tid eller dag.

Du kan också använda det här hjälpsamma verktyget för att planera ditt teams aktiviteter för den kommande veckan, så det finns ingen förvirring om vilka uppgifter som behöver utföras.

6. Google Drive

Alla använder Google Drive – från studenter till proffs och alla däremellan.

Den största förmånen med Google Drive är att det är helt samarbetsvilligt – och du kan till och med göra ändringar och uppdateringar av dokument när du är offline som nästa person som kommer åt dokumentet enkelt kommer att kunna se.

Den galna mängden lagringsutrymme gör inte ont heller.

7. Dropbox

Dropbox är ytterligare ett av de klassiska, enkla teamverktygen, som används av både studenter och proffs.

Med Dropbox kan du dela filer med alla i ditt team – och mottagare kan enkelt komma åt dem.

Och om dina filer innehåller känslig information kan du till och med lösenordsskydda dem så att endast de avsedda mottagarna kan se deras innehåll.

8. Konferensstad

För teammedlemmar inkluderar andra virtuella konferensverktyg konferenssamtal – oavsett om du gör det på en fast telefon, mobiltelefon eller via WiFi.

Conference Town tillhandahåller en hundra procent gratis konferenssamtalstjänst till sina användare. Det körs inte över din internet- eller VoIP -tjänst, så du behöver inte oroa dig för samtalskvalitet eller potentiella nedgångar.

Här kan du lära dig mer om Conference Town och den service den erbjuder.

9. FTP -webbplats

På en FTP -webbplats kan du lägga upp filer, data och all annan viktig information som dina fjärrteammedlemmar behöver komma åt regelbundet.

Och, precis som ett Dropbox -konto, om någon av dina filer innehåller känslig data eller information kan du lösenordsskydda FTP -sajten, så att endast de du ger åtkomst till kan komma in och hämta de ovannämnda filerna.

10. Musiktjänster

Även om musikstreamingtjänster inte är ett kommunikations- eller produktivitetsverktyg, kan de definitivt hjälpa ditt team att känna sig mer engagerade och ivriga att delta.

Många har lättare att koncentrera sig på sitt arbete om de har något som spelar i bakgrunden. Inställningarna kommer att vara olika för varje medlem i ditt team, naturligtvis, men oftare än inte kommer du att upptäcka att dina teammedlemmar alla tycker om att lyssna på något.

Att ge dem en musikstreamingtjänst är ett bra sätt att öka moralen, förbättra fokus och behålla spänningen.

Naturligtvis kan deras spänningsnivå också korrelera med vad de lyssnar på!

Prova dessa fjärrkommunikationsverktyg idag

Syftet med fjärrkommunikationsverktyg är att göra allas liv lite lättare.

Oavsett om du prövar vart och ett av verktygen på den här listan eller håller dig till de favoriter du känner och älskar, använder du förmodligen någon form av fjärrkommunikationsverktyg i din vardag redan.

Om du inte har provat några av verktygen på den här listan rekommenderar vi det dock starkt.

De gör alla bra tillägg till din arsenal och kan få blåsningen genom din att-göra-lista att verka som ingenting-och vilken distansarbetare vill inte det ?!

Och om du letar efter mer användbara tips, som idéer för teambuildingsövningar som människor faktiskt kommer att delta i, leta inte längre än resten av vår blogg.