5 genomtänkta sätt att visa uppskattning för anställda

5 genomtänkta sätt att visa uppskattning för anställda

4 November 2018 0 Von admin

5 genomtänkta sätt att visa uppskattning för anställda

Visste du 87 procent av de anställda globalt sett inte engagerade? Eller att företag med engagerad arbetskraft överträffar sina konkurrenter med 147 procent i intäkter per aktie?

Även om det är mycket troligt att dina anställda är missnöjda och demotiverade, står ditt företag för en enorm tillväxt om du kan få dem motiverade och engagerade.

Kanske har du redan dragit varje trick från din hatt för att bygga ett motiverat team, men ingenting verkar fungera. Har du prövat uppskattning?

I den här artikeln delar vi 5 genomtänkta sätt att visa uppskattning för anställda.

1. En arbete hemifrån (någon annanstans) dag

9 till 5 slipning tar hårt på de anställda. Detta är förmodligen anledningen till att fredagen (dagarna strax före helgen) är den mest älskade dagen på arbetsplatser runt om i världen.

Det är på denna premissen att introduktion av ett arbete hemifrån/någon annan dag blir ett genomtänkt sätt att uppskatta dina anställda.

Det finns ett par sätt att genomföra denna idé. Du kan lägga upp dagen för veckans bäst presterande eller den anställd som erbjuder den mest kreativa lösningen. Dagen kan också gå i tur och ordning bland alla dina arbetare.

För att göra idén ännu mer eftertänksam, ge medarbetaren frihet att välja den veckodag de vill arbeta på distans.

2. Husstädningskuponger

Utöver att lägga in ordentliga skift på jobbet måste de anställda också ta hand om saker hemma. Städar huset, tvättar … du vet, saker som inte upphetsar.

Varför inte erbjuda dina anställda huskuponger för städning/tvätt? Detta kommer att frigöra deras kvällar, så att de får tillräckligt med tid att ladda och göra sig redo att döda det på jobbet nästa dag.

3. Donera till deras välgörenhet

Varje år, Amerikansk arbetskraft höjer 5 miljarder dollar att stödja olika välgörenhetsorganisationer.

Det betyder att åtminstone några av dina anställda donerar till välgörenhet. Det är också ett perfekt tillfälle att visa uppskattning för dina anställda. Du kan matcha deras donationer eller så kan företaget donera för deras räkning.

Oavsett hur du skär tårtan är det viktigt att skänka till den anställdes välgörenhet. I en 2017 undersökning, 76 procent av de anställda sa att möjligheten att välja orsak är avgörande.

4. Lunch med chefen/VD

I många organisationer är chefen en inspirationskälla och motivation för de flesta anställda. Om ditt företag har en sådan ledare, finns det många anställda som skulle njuta av chansen att sitta ner, plocka ur hjärnan och få lite uns av visdom.

Få detta att hända genom att erbjuda lunch med chefen. Det är ett kreativt sätt att få dina anställda att känna sig uppskattade och värdefulla.

5. Medarbetartroféer

Det är en sak att vara bra på något, och en annan att bli erkänd för att vara bra på det. Det senare är viktigast eftersom människor har ett inneboende behov av erkännande.

Som arbetsgivare är det ditt jobb att känna igen dina anställda, och vad är ett bättre sätt att göra det än med troféer?

Sträva efter att göra ditt erkännandeprogram så mångsidigt som möjligt. Känn inte bara igen arbetsrelaterade insatser.

Håll sporttävlingar, till exempel, och erkänn deras off-the-office talang. Företag gillar Troféer plus medaljer gör skräddarsydda golfpokaler du kan tilldela ditt företags mästare på golfbanan.

Omfamna dessa tankeväckande sätt att visa uppskattning för anställda

På arbetsplatsen, liksom i livet, är det de små sakerna som gäller.

Du behöver inte spendera tusentals dollar på stora sätt att visa uppskattning för anställda. Det är klappen på axeln, viljan att stödja deras orsaker, viljan att erkänna deras ansträngningar och unika talanger är viktigt.

Lär dig sedan de saker du behöver veta när du anställer.