5 Office -layout och designtips

5 Office -layout och designtips

25 November 2017 0 Von admin

5 Office -layout och designtips

På ditt kontor får du saker att hända.

Men visste du att din kontorslayout kan ha stor inverkan på din produktivitet (eller brist på sådan)?

Här är 5 praktiska tips för dig att få ut det mesta av din arbetsyta och få kreativiteten att surra.

1. Satsa på kvalitet

Bra teknik som blixtsnabb WiFi eller VoIP-telefoner gör underverk för produktivitet. Anställda kan arbeta snabbare samtidigt som de minskar stressen och slösar mindre tid.

Men möbler gör också stor skillnad.

Investera i grunderna, som bekväma stolar och skrivbord av god kvalitet. Skrivbara väggar för nya idéer och staplingsstolar för konferenser ger också mer produktiva utrymmen.

Allt detta går mot en tilltalande och flexibel arbetsyta för medarbetarna. Det får dem att känna sig uppskattade, vilket i sin tur gör dem mer produktiva.

2. Inkludera ett chilloututrymme i din kontorslayout

När du spenderar hälften av dina vakna timmar på jobbet behöver du någonstans där du kan njuta av lite stillestånd.

Avkoppling på jobbet ökar produktiviteten, så inkludera ett område där arbetare kan koppla av. De kanske åker dit för att ta en paus, ha ett mellanmål eller meditera. Dessa platser kan också användas som ett informellt mötesrum eller för en kontorslunchfest.

Varför inte be dina anställda om idéer om vad de skulle vilja se i deras chillout -utrymme? På så sätt kan du investera i något som de verkligen kommer att tycka om.

3. Stående skrivbord för hälsa

Eftersom friska arbetare är mer produktiva är dina anställdas hälsa en av dina största tillgångar.

Ett sätt att främja bättre hälsa är att använda ett stående skrivbord. Stående skrivbord kan öka fokus och koncentration och till och med öka energinivåerna!

Elektriskt justerbara skrivbord är den bästa sorten. De kan höjas eller sänkas snabbt till användarens höjd med en enkel knapptryckning.

För idéer om hur du monterar dina kontorsmöbler, Klicka här.

4. Ha tysta zoner

I en värld av uppdrag och tidsfrister behöver arbetstagare ibland en lugn plats för att koncentrera sig eller ringa privata telefonsamtal.

Ett sätt du kan hjälpa är att inkludera både tysta och privata zoner i ditt kontorsutrymme. Arbetare vet att de kan gå dit för att fokusera på ett projekt eller uppdrag.

Ett utrymme som är både bekvämt och funktionellt fungerar bäst och hjälper till att hålla medarbetarna nöjda.

5. Bli av med röran

Enligt en undersökning från Office Max, 90% av kontorsarbetarna påverkas negativt av oorganiserade röror på jobbet. 77% sa att det påverkade produktiviteten negativt!

För att motverka detta, investera i skrivbordsorganiserande utrustning och ha en skräpfri policy. Naturligtvis måste du också se till att golvytan är fri från filer och arkivskåpens toppar är fria från pappersarbete.

Ett rörfritt kontor är bättre för sinnet. Detta leder till mindre stressade, mer drivna medarbetare.

För att få glada arbetare måste du se till att deras miljö fungerar för dem.

Investera i ditt kontors layout och möbler för att säkerställa att dina anställda känner sig uppskattade. De blir mer produktiva och arbetar hårdare för dig, vilket är en win-win-situation.

Gillade du det här inlägget? Varför inte kolla in vår artikel om andra sätt att öka moralen på jobbet.