5 Teambuilding -övningar som människor kommer att vilja delta i

5 Teambuilding -övningar som människor kommer att vilja delta i

9 Juni 2018 0 Von admin

5 Teambuilding -övningar som människor kommer att vilja delta i

Från sport, till arbete, till och med familj, alla kan dra nytta av teambuilding -aktiviteter i någon aspekt av sitt liv. De uppmuntrar till samarbete och förståelse för den eller de andra personerna.

Det stora problemet med teambuilding -övningar verkar vara att ta reda på hur man bygger intresse för dem. Ofta betraktas semester, träning och seminarier som slöseri med tid, eftersom ledig tid är tänkt att vara roligt, och inte kränkande för dina medarbetare eller lagkamrater, men du skulle förmodligen inte spendera din dag borta från allt med dem om du hade ett val.

Frågan kvarstår då hur man får det hela att fungera. Hur får du människor intresserade av teambuilding? Hur gör du en annars vardaglig händelse till ett speciellt tillfälle?

Tja, här är några idéer för att få människor att engagera sig och arbeta som ett team.

Skattjakt

Denna aktivitet är en gammal, men en bra. Det ställer team mot varandra när de försöker hitta föremål utspridda på arbetsplatsen.

Om du vill göra spelet ännu mer intressant, gör objekten metafysiska eller immateriella. Vem som helst kan hitta ett meddelande i en flaska, men det krävs lite mer kreativitet för att hitta en modern chiffer. Kanske kan du hitta en datormus, men det är lite svårare att hitta något som är “lika tyst som en kyrkomus”.

Ja, dessa saker är vaga och potentiellt subjektiva, men det är poängen. Istället för att bara leta efter saker, lägger detta spel till utmaningen att tänka kreativt, vilket inte kan skada i en arbetsmiljö.

Minefield/Blind Man’s Bluff

Tekniskt sett är det två olika spel, men de är variationer på samma tema. I grund och botten är det någon som använder sina ord för att hjälpa en ögonbindel spelare att göra något.

Uppgiften varierar från spel till spel. Till exempel använder vissa sina ord för att hjälpa den blinda spelaren att navigera en hinderbana, som i Minefield. Andra har de ögonbindlade spelarna att bygga något, och huruvida andra människor kan ge dem råd om hur man bygger det eller inte kan också skilja sig åt.

Improvisationsföretag

Massor av roliga och ett bra sätt att främja lagarbete och snabbt tänkande, improvisationskomedi är en häftklammer i lagspel, eftersom det tar bara tid att spela.

Spelen sträcker sig från enkla scener till musikövningar till snabba problemlösande spel. Fråga bara WITS Team Building, som har använt improv för att hjälpa kontor i några decennier.

Brädspelsdag

Avsätt lite tid för en brädspeldag. Sid Meiers, skaparen av hitserien Civilization -serien, beskrev en gång ett spel som ”en serie intressanta beslut.

Om du tänker på det i dessa termer, är brädspel perfekt lämpade för kontorsutrymmet. När allt kommer omkring, vad är ett företag än en fråga om beslutsfattande, allt med poängen att ligga i framkant?

Några företag genomför redan denna idé och till stor framgång. Brädspel är inte bara bulle att spela, utan de uppmuntrar till strategi och kreativitet. Dessutom finns det ingen gräns för antalet spel du kan använda eftersom nästan alla kräver kreativt tänkande och strategi.

Filmkväll

Det finns två sätt att hantera en filmkväll, och endera kan gå bra. Ett sätt är att ta med älskade, klassiska filmer, kanske saker från de anställdas barndom eller tonår. Ni kan alla få en känsla av nostalgi och glädje av att knyta an till en gemensam upplevelse.

Men om tanken ovan inte tilltalar dig, och kanske du tycker att den är för tråkig, eller schmaltig eller inte tillräckligt interaktiv, kan du närma dig den motsatt väg.

Istället för en ikonisk, älskad godbit, vår för en riktigt hemsk film, den dummaste av de dumma, och uppmuntra dina anställda att lägga till sin egen kommentar, vilket skapar mer intressanta plotvridningar och karaktärer än de faktiska regissörerna gjorde genom att inte ta något av det på allvar och håller inget av det heligt. Om det fungerar kommer det att vara en stor bindningsaktivitet, för att inte tala om en roligt.

Teambuilding övningar och hur man gör dem intressanta

Att ha ett produktivt och dedikerat team är kärnan i varje företag, och det finns inget snabbare sätt att misslyckas än att inte odla ett sådant team. När det gäller att få det att hända finns det inget bättre verktyg än teambuilding -övningar.

Tyvärr har teambuildingsövningar fått rykte om sig att vara tråkiga och meningslösa. Den bästa och enklaste lösningen för detta är helt enkelt att tänka utanför boxen och göra något unikt.

Om du vill ha mer råd eller insikter, besök gärna vår webbplats. Vi har information om olika ämnen, till exempel hur man sparar pengar. Vi kan också hjälpa till med mer oklara ämnen, till exempel hur man startar ett eget modeföretag.