8 Rekryteringslösningar som hjälper dig att hitta rätt medarbetare

8 Rekryteringslösningar som hjälper dig att hitta rätt medarbetare

17 November 2017 0 Von admin

8 Rekryteringslösningar som hjälper dig att hitta rätt medarbetare

Visste du att 33% av amerikanska anställda är de faktiskt engagerade i sina karriärer och kostar den nationella ekonomin över 350 miljarder dollar i förlorad produktivitet? Det är en häpnadsväckande siffra, eller hur?

Det kan kännas överväldigande att effektivisera din sökning efter jobbkandidat. För det första är du upptagen. För två vill du verkligen inte anställa fel medarbetare. Lyckligtvis finns det flera värdiga rekryteringslösningar att tänka på i din medarbetarsökning.

Låt oss komma in på de bästa!

Förstå dina behov

Innan du går in i anställningar är det viktigt att förstå vad du letar efter. Behöver du någon på heltid? Är du villig att träffa oberoende entreprenörer? Kan en befintlig medarbetare gå in i denna roll?

Som anställd är det frustrerande att gå in i en roll utan tydliga, tydliga förväntningar. Som arbetsgivare är denna strategi ofta slöseri med tid, pengar och resursfördelningar.

Din bästa insats? Begränsa vad du vill! Ta reda på alla förväntningar, krav och kvalifikationer innan du till och med skapar jobbannonsen. Be ditt företag att se om det finns luckor eller behov.

Med dina behov kan du öka ditt fokus och göra din jobbsökning produktiv.

Nätverk. Nätverk. Nätverk.

I en utvecklingsvärld av online-rekrytering och digital marknadsföring finns det fortfarande en tid och plats för goda gammaldags muntliga hänvisningar.

Faktum är att LinkedIn uppskattar att arbetsgivare fyller 85% av jobbets via nätverk.

Vad betyder detta för dig? Det innebär att du bör börja med dina nuvarande anställda och kollegor. Fråga dem om de känner någon som kan fylla rollen. Fråga om de har några rekommendationer.

Fördelen med nätverk? Det är riktiga svar, inte bara generiska rekommendationer online.

Sanna proffs kommer inte att rekommendera någon de inte kan garantera. Det skulle reflektera dåligt om dem och deras rykte.

Med det sagt betyder det att använda de beprövade lösningarna för rekrytering innebär att du kanske inte behöver leta längre.

Skapa rätt jobbannons

Om du vill undvika ett stort hav av arbetssökande, var specifik med vad du letar efter. Det innebär att du beskriver arbetsbeskrivningen. Markera tidigare erfarenhet eller kvalifikationer du söker.

Och tänk på detta: Jobbsannonsen ska vara spännande och fängslande. Om du känner dig förvirrad eller uttråkad när du läser den kommer dina potentiella sökande också att göra det!

Osäker på var du ska börja? Se vad din tävling lägger ut. Sök efter jobbbeskrivningar online för jobb som liknar det du vill fylla. Fråga dina nuvarande anställda vad de tycker om deras jobb. Integrera dessa principer i ditt inlägg.

Tänk på Professional Job Boards

Det är lätt att lägga upp en annons på Craiglist eller Monster och få tusentals jobbansökningar. Vill du verkligen analysera dem alla?

Här är en bättre idé. Titta på de professionella nätverk som är relevanta för din bransch. De flesta av dem har både lokala och statliga kapitel, annonser och Facebook- eller Linkedin -sidor, så glöm inte dessa vägar!

Även om det kostar pengar att posta, är det väl värt din tid. Det är mer troligt att du lockar kvalificerade kandidater snarare än slumpmässiga människor som letar efter något slags arbete.

Men ignorera inte klassificerade annonser

Annonser och anslagstavlor har absolut sin nödvändiga plats i världen. Du kan till exempel vara intresserad av att rikta in dig på en specifik demografi, t.ex. MCA. Du kanske söker en lokal kandidat i en lokal region. Eller du kanske är intresserad av någon utomlands för en virtuell position.

Klassificerade annonser är bra för utbredd exponering, särskilt om du arbetar i en unik nischindustri. Om du vill kasta ett brett nät kan det vara de bästa platserna att leta efter.

Se inte över små detaljer

Har CV: n massor av stavfel? Gör kandidatens bakgrundskontrollresultat att du kryper?

Dessa är bestämda röda flaggor som kan ge stora problem senare. Medan ingen är perfekt vill du veta riskfaktorer innan du fattar anställningsbeslut.

Som arbetsgivare får du vara kräsen med dina rekryteringslösningar. När allt kommer omkring vill du inte ge någon nyttan av tvivlet bara för att bli totalt besviken på honom en vecka i sitt arbete.

Spik ner intervjun

Ingenting slår den faktiska mänskliga interaktionen när det gäller att maximera dina rekryteringslösningar.

Att genomföra en bra intervju är en viktig färdighet – lika viktigt som att veta hur man intervjuar bra själv.

Som en bra tumregel bör du identifiera exakt vad du letar efter hos dina potentiella kandidater. Ha frågor till hands och skriv ner för att maximera din tid och effektivitet.

Och känn inte att du måste göra det här ensam. Att ha 1-2 andra anställda eller HR-personal kan hjälpa dig att begränsa dina val.

Och snarare än att ställa generiska intervjufrågor, ställ frågor som bedömer den potentiella medarbetarens egenskaper och styrkor. Till exempel “Berätta för mig när du var tvungen att hantera X -situationen” eller “Hur skulle du hantera Y om det hände dig?”

Dessa frågor visar kritiskt tänkande och övergripande kompetens i den potentiella positionen.

Följ din tarm

I slutet av dagen kommer de viktigaste rekryteringslösningarna till dig. Någon kan se fantastisk ut på papper och ha alla rätt referenser men ändå ge dig dåliga vibbar. Ignorera inte den tjatiga rösten.

Å andra sidan, även om någon inte passar alla krav perfekt, om du har en fantastisk känsla av hans potential, tänk på det i ditt anställningsbeslut!

Du vill tänka på ditt företags mervärde. Till exempel kan den anställde vara mycket mottaglig för utbildning. Han kanske passar bra in i företagskulturen. Han kanske har out-of-the-box-tänkande. Dessa värden kan gynna dig mer än någon med rätt referenser kan.

Slutliga tankar om rekryteringslösningar

Genom att följa dessa tips behöver rekryteringsprocessen inte vara stressande. Med rätt frågor och tålamod är din nästa perfekta medarbetare precis runt hörnet. Här är glada anställningar!