Försäkring för frilansare: 5 saker du behöver veta

Försäkring för frilansare: 5 saker du behöver veta

11 Oktober 2018 0 Von admin

Försäkring för frilansare: 5 saker du behöver veta

Vilken är din favoritdel av att vara frilansare?

Visst, frilans har många fördelar. Avsaknaden av någon form av försäkring genom arbete är inte en av dem. Som frilansare måste vi handla, betala för och förhandla om vår egen vård-, livs- och ansvarsskydd. Här är de fem bästa sakerna du behöver veta om försäkring för frilansare.

1. Skaffa försäkring genom frilansarförbundet

Är du medlem i frilansareförbundet?

Även om du hellre vill vara en ensam varg och du inte gillar fackföreningar kan den här vara värd att gå med.

Med en ökning av outsourcat arbete och en uppgång i teknik som gör det möjligt att arbeta från ett hemmakontor, ökar egenföretagandet. När antalet oberoende entreprenörer ökar, bildas fackföreningar och föreningar för att hjälpa till att täcka de höga kostnaderna för vissa levnadskostnader, till exempel sjukvård.

Frilansareförbundet erbjuder en länk till andra förmåner som juridisk representation, men dess främsta fördel är en attraktivt utbud av frilansande sjukförsäkringsalternativ. Från tandförsäkring till standard förebyggande sjukvårdstäckning kan Freelancers Union vara din ingång till vård till överkomliga priser.

Det är viktigt att notera att facket i sig inte är en licensierad försäkringsgivare. Det är bara en organisation som samarbetar med leverantörer för att erbjuda erbjudanden till dem som är egenföretagare.

2. Sjukförsäkring är obligatorisk

Visste du att sedan Affordable Care Act undertecknades 2009, är sjukvårdstäckning obligatorisk?

Naturligtvis kanske du tror att du inte behöver förebyggande sjukvård. du är aldrig sjuk en dag i ditt liv och du gillar inte läkare. Men du kanske gillar en årlig fysisk tentamen mycket mer än du vill ha en årlig skattebot för att inte välja en sjukvårdsförsäkringsplan.

Även om det finns undantag och kryphål du kan försöka dra nytta av, tillåter lagen fortfarande skatteböter om du inte är försäkrad.

Bortsett från frilansarnas fackförening kan du handla prisvärd sjukvård genom din stats hälsovårdsmarknad. På så sätt kan du till och med få statliga subventioner eller tilldela din sjukvårdsskydd som skattekrediter.

Naturligtvis är det värt att göra din egen forskning innan du väljer en plan från marknadsplatsen för hälsoutbyte. Du bör besöka leverantörernas webbplatser och lära dig mer om deras erbjudanden mer i detalj. Det är klokt att lita på sådana kundkonton Recensioner av Liberty Mutual Insurance också. På så sätt kan du bli bekant med hur varje plan fungerar, och det finns inga överraskningar i självrisk och premier.

3. Akta dig för kortsiktig försäkring

Om du inte vill betala priset för hela försäkringsskyddet letar du sannolikt efter ett hack för att få dig ur det. Det finns kortsiktiga försäkringsalternativ som är tillgängliga privat, utanför Affordable Care Act Exchange Program.

Du kan bli frestad att teckna denna typ av försäkring. Men tänk om. Här är några övertygande skäl att hålla sig borta från kortsiktig försäkring.

  • Dess täckning är begränsad.
  • Det är bara avsett för nödsituationer.

Nyligen har HHS begränsade termen för denna försäkring på tre månader, vilket innebär att du inte kan dra nytta av den längre än så. Eftersom kortsiktig försäkring inte är erkänd enligt The Affordable Care Act kan den inte garantera täckning av redan existerande villkor.

4. Du kan få gratis hälsotäckning

Visste du att du kanske inte behöver betala för sjukvårdsförsäkring om du inte har råd?

Om din inkomst faller under din stats fattigdomsnivå kan du vara berättigad till Medicaid genom ditt stats hälsovårdsprogram.

För att kontrollera om du är berättigad besöker du din stats Affordable Care Act -marknadsplats som om du köper sjukförsäkring online. Ange sedan nödvändig information om din inkomststatus. Om du hamnar i den lägsta inkomstklassen väljer systemet automatiskt statens version av Medicaid som ditt standardalternativ.

5. Andra typer av försäkringar för frilansare

Förutom sjukvårdstäckning kan följande typer av försäkringar vara användbara:

  • Ersättningsförsäkring för att skydda dig från skadliga juridiska kampanjer mot ditt arbete av dina kunder eller deras medarbetare.
  • Ansvarsförsäkring för att skydda dig mot stämningar om någon skadas i ditt hem.

Det finns också medieförsäkring för att skydda dig från förtal eller skadligt innehåll.

Precis som sjukvårdstäckning kan denna typ av försäkringar köpas genom resurser som frilansareförbundet.

Behöver du mer information?

Vill du ha mer information om försäkringar för frilansare och andra intressanta ämnen? Bläddra i vår blogg för mer användbart innehåll om att arbeta på distans som frilansare.