Gå bortom empati när du arbetar med personer med funktionsnedsättning

Gå bortom empati när du arbetar med personer med funktionsnedsättning

11 November 2018 0 Von admin

En författarhandbok för att skriva och arbeta med personer med funktionsnedsättning

En av fem Amerikaner lever för närvarande med någon form av funktionshinder.

Det betyder att chansen är stor att du känner, arbetar med eller till och med lär en handikappad person.

Kanske skriver du om en person med funktionsnedsättning, kanske du undervisar en handikappad student eller kanske är du intresserad av att anställa en person med funktionsnedsättning.

Du vill se till att du har gjort ditt för att göra miljön så säker och tillgänglig som möjligt.

Men om du är ny på att arbeta med personer med funktionsnedsättning kan det vara svårt att veta var och hur man ska börja.

Fortsätt läsa det här inlägget för att ta reda på hur du kan stärka, inte synd, personer med funktionshinder.

1. Känn till rätt terminologi

Vi har alla sagt saker vi ångrar, och särskilt i dagens värld är det lätt att säga något kränkande utan att ens inse det.

Så det första steget i respektfullt arbete med personer med funktionshinder är att se till att du är uppdaterad om den mest korrekta terminologin. Till exempel finner vissa människor termen “funktionshindrad” att vara kränkande, föredrar istället termer som “annorlunda kunnig”. Andra stör sig mycket mindre på det.

Det bästa sättet att veta vilken term som ska användas är att fråga personen vilken de föredrar.

Slå inte dig själv om du inte får saker perfekta första gången. Men visa att du gör en seriös insats för att lära dig vilka ord som är lämpliga.

Att lära sig handikappspråk är ett underbart sätt att visa att du är engagerad i att skapa en respektfull miljö för alla.

Dessutom, om du skriver om funktionshinder i en roman eller journalistartikel, föreslår vi att du har någon med funktionsnedsättning att titta över det innan du publicerar det. Först och främst kan detta rädda dig från allvarlig förlägenhet om du använde fel term i okunnighet.

Men det kommer också att förbättra karaktärerna eller historien som du försöker skapa genom att få det att verka mycket mer autentiskt. Om du är frisk

Att be om råd, input och åsikter kommer bara att stärka ditt arbete.

2. Fokusera på tillgänglighet

Det finns få saker som är mer frustrerande för en handikappad person än att inte kunna komma in i en byggnad, höra eller förstå vad som sägs eller delta på samma nivå som alla andra på grund av tillgänglighetsfrågor.

Det är ditt jobb att se till att du har skapat en fysiskt och pedagogiskt tillgänglig miljö för alla. Få reda på mer om vilken typ av rörelseskoter eller rullstol din elev eller kollega har och leta efter en mötesplats eller klassrumsmiljö som du är säker på att de kan komma till.

Du måste också tänka på hur din undervisnings- eller talstil måste anpassas.

Om du till exempel undervisar en klass med funktionshindrade författare, se till att du har rätt teknik till hands för att hålla alla på samma sida.

Du kan ha några elever som behöver hjälp med den fysiska handlingen medan andra kan behöva en hörselhjälpare eller vårdgivare i rummet för att hjälpa dem med hörselproblem.

Naturligtvis finns det en god chans att inte alla i rummet kommer att ha samma funktionshinder eller behöver samma nivå av hjälp.

Innan du arbetar med funktionshindrade föreslår vi att du skapar ett arbetsblad för tillgänglighet som de kan slutföra innan en klass eller ett möte börjar.

Detta gör att de kan berätta exakt vad de behöver, istället för att du måste gissa eller ge otillräcklig hjälp. Dessutom vet du också vad du kan förvänta dig, så att du vid behov kan anpassa dina undervisnings- eller mötesämnen och metoder i enlighet därmed.

3. När du är i tvivel, bara fråga

Sanningen är att ingen är en auktoritet för någon annans funktionshinder. Det bästa sättet att ta reda på vad den funktionshindrade behöver, och om deras behov för närvarande tillgodoses, är att bara fråga dem.

Naturligtvis vill du se till att dina frågor är lämpliga och relevanta för det aktuella ämnet. Till exempel, om en elev eller kollega behöver dig att bära en hörselapparat så att de kan höra dig, är det bra att fråga dem hur det fungerar och om inställningarna är korrekt justerade.

Det är mindre lämpligt att fråga om du kan prova på deras hörapparater för att ”se hur det är” eller ställa dem frågor om omfattningen av deras hörselnedsättning.

När ditt förhållande växer med tiden kan du upptäcka att personen tar upp dessa saker på egen hand. Huruvida de bestämmer sig för det eller inte är dock helt upp till dem.

Det är också viktigt att sluta inta en inställning till medlidande med funktionshindrade. Chansen är stor att de gillar och ogillar samma saker som du gör, har samma önskemål och behov som du, och i slutändan är de precis som alla andra.

Du behöver inte ständigt prata om hur “modiga” eller “inspirerande” de är. Behandla dem istället som alla andra.

Arbeta med personer med funktionsnedsättning: Avsluta

Vi hoppas att detta inlägg har hjälpt dig att bättre förstå de bästa sätten att arbeta med personer med funktionsnedsättning.

Kom ihåg att hålla kommunikationen öppen och låt dem be om vad de behöver. Studera om handikappspråk och terminologi, och var inte rädd för att be om ett förtydligande om det behövs.

Framför allt, behandla dem som du vill bli behandlad – med respekt och vänlighet.

Letar du efter mer råd om tillgänglighet? Vill du förstå vad som innebär diskriminering på arbetsplatsen eller mobbning i klassrummet? Vill du skapa en miljö där alla trivs?

Fortsätt kolla tillbaka med vår blogg för fler tips om hur du får det att hända.