Hur man pratar med sina barn om att vara trasiga

Hur man pratar med sina barn om att vara trasiga

7 Februar 2020 0 Von admin

Hur man pratar med sina barn om att vara trasig

När det gäller att hantera dina pengar kan det vara en allvarlig utmaning att skaffa familj.

Om du är orolig för hur du ska diskutera att vara trött med dina barn, finns det ett antal sätt att hantera denna alltför vanliga situation.

Läs vidare för några användbara tips som utforskar hur man hanterar att vara trasig och hur man pratar om det med sina barn på ett smart och ansvarsfullt sätt.

Förklara begreppet att spara

Istället för att vara negativ och ständigt fokusera på att vara pank, försök att närma dig situationen på ett mer positivt sätt. Ett sätt att göra detta är att prata med dina barn om att spara dina hårt intjänade pengar för en regnig dag eller för ett större köp.

Om dina barn frågar dig varför de inte kan få det nya jeanset eller gå ut för glass, låt dem veta att du planerar att spara pengar för större saker. Låt dem veta att du inte alltid kan spendera på dyra eller extra inköp hela tiden.

Barn måste förstå sparsamhet i tidig ålder, och detta är ett sätt att använda det till din fördel. Prata med dina barn om att spendera kontra att spara så att de har grepp om hur man använder pengar mer klokt, även när du är trött.

Att vara trasig inspirerar till kreativitet

Även om det kan vara en rejäl nedgång kan det uppmuntra dig att prova något nytt. Om du har ont om pengar, leta efter roliga sätt att umgås med dina barn som inte kostar massor av pengar.

Stanna hemma och spela brädspel eller arbeta med ett nytt hantverk tillsammans. Du kan också uppmuntra dina barn att laga mat tillsammans med dig och lära dig en ny färdighet i köket.

Bara för att du är trött för tillfället betyder det inte att du måste bli uttråkad eller rastlös. Det här är den perfekta tiden att bli kreativ och hitta på nya sätt att spendera din tid som familj utan att spendera pengar.

Arbeta privat med din ekonomi

Dina barn behöver inte känna till alla aspekter av ditt ekonomiska liv. Barn kan känna det när du är stressad, så försök ditt bästa för att ta betoningen av att vara trasiga så mycket som möjligt.

Under tiden kan du undersöka hur du kan förbättra din ekonomiska situation, till exempel att hitta skuldkonsolideringslösningar eller sänka din kreditkortsränta. Prata med en finansiell rådgivare som kan hjälpa dig att hitta på nya sätt att spara och omgruppera din skuld så att du har bättre kassaflöde.

Det är ingen skam att vara trött så länge du vet hur du hanterar det med nåd. Arbeta privat med din pengasituation så att du kan fokusera på de viktiga sakerna när du umgås med dina barn.

Hantera pengar elände med nåd

Även om du tänker “Jag är trött på att vara trött”, finns det fortfarande många saker du kan göra för att njuta av din vardag. Var inte rädd för att prata med dina barn om pengar, men försök att hålla fokus positivt så att du inte stressar dig själv eller dina barn.

För mer om graviditet, familj, friskvård och mycket mer besök vår hemsida idag!