Hur man skapar anställdas utbildningsprogram som faktiskt fungerar

Hur man skapar anställdas utbildningsprogram som faktiskt fungerar

11 November 2018 0 Von admin

Inte din chefs utbildningsprogram: Hur man skapar anställdas utbildningsprogram som faktiskt fungerar

Det är ingen hemlighet att kvaliteten på dina anställda är det som gör ditt företag fantastiskt. Men det slutar inte med att anställa topptalanger. De måste också utbildas.

Utbildningsprogram för anställda är inte enstaka. Varje företag är ju olika, med sina egna behov och förväntningar. Och ändå finns det en ram som alla företag kan använda för hur man skapar en läroplan som maximerar deras utbildningsprocess.

Låt oss ta en titt på hur du får ut det mesta av ditt företags utbildningsprogram.

Hur man skapar anställdas utbildningsprogram

Låt oss inse det, utbildningsprogram för anställda i gamla skolor är tråkiga och ineffektiva. Läs vidare för att lära dig hur du skapar en som faktiskt fungerar!

Utför en utbildningsbehovsbedömning

Detta är en process i fyra steg som inkluderar:

  • Identifiera ett tydligt mål för träningen
  • Bestäm vilka uppgifter en arbetstagare behöver för att kunna utföra
  • Att bestämma vilka inlärningsegenskaper som skulle göra arbetstagaren mer effektiv i sin position
  • Att bestämma vilken typ av aktiviteter som skulle hjälpa arbetaren att lära sig och utföra uppgifter

Fokusera på principer för vuxeninlärning

Tänk på att de arbetare du behöver utbilda är vuxna. Således finns det vissa egenskaper som hjälper till att träna dem mer effektivt.

Vuxna elever är självstyrda, har en livstid på upplevelser och kunskap, är målinriktade, vill ha utbildning som är relevant och uppgiftsorienterad, vill förstå vad som finns i utbildningen för dem, och de vill känna sig respekterade.

Utveckla tydliga inlärningsmål

Innan du börjar träna behöver du en lista med mål. Dessa mål är de saker du behöver dina medarbetare för att kunna utföra när utbildningsprocessen är klar.

Trots allt, utan mål är det som kör längdåkning utan färdplan. Mål hjälper dig att förstå dina förväntningar på dina arbetare och hjälper dem att förstå vad som förväntas av dem.

Träningsmaterial

Det är viktigt att designa och skapa effektivt utbildningsmaterial för dina anställda att följa. Dessa material bör tydligt utforma utbildningsprocessen, lista alla förväntningar och ge en steg -för -steg -guide för utbildningens slutförande.

Se till att kolla in https://tomerlin-erp.com/mrp/ för att lära dig mer om Epicor MRP Training.

Genomföra utbildningsprocessen

När utbildningsmaterialet har utformats och tagits fram är det dags att genomföra utbildningen. Du måste meddela de anställda som kommer att delta och ge dem tillräckligt med förvarning för att arbeta in det i sina scheman.

Träning kan ske i form av klassundervisning, fokusgrupper, små gruppuppgifter, teambuilding-övningar, utbildning på jobbet eller datormodulsträning etc.

Utvärdera utbildningen

Viktiga frågor att ställa vid utvärderingen av utbildningen inkluderar:

  • Gillade de träningen?
  • Har de verkligen lärt sig?
  • Tyckte de att utbildningsmaterialet var effektivt för att hjälpa dem att lära sig?

Dessa frågor hjälper dig inte bara att bättre förstå hur arbetare lär sig, du ser också var du kan göra förbättringar av utbildningsmaterialet. Trots allt är syftet med utbildningen att hjälpa dina anställda att kunna vara så effektiva som möjligt i sina jobb.

Bra utbildning gör bättre anställda

Kvaliteten på utbildning av medarbetare har en direkt inverkan på en anställds förmåga att utföra sina uppgifter på högsta möjliga nivå. Bra utbildning ger rätt verktyg och lär dig hur du använder dessa verktyg optimalt.

Tänk på att det är viktigt att upprätta tydliga mål och skapa utbildningsmaterial som effektivt förmedlar dessa mål. Gör det här bra, och du kommer att belönas med fantastiska medarbetare!

Klicka här för att se 5 genomtänkta sätt att visa uppskattning för anställda.