Sea You Later: 5 saker att komma ihåg när du flyttar internationellt

Sea You Later: 5 saker att komma ihåg när du flyttar internationellt

10 November 2018 0 Von admin

Sea You Later: 5 saker att komma ihåg när du flyttar internationellt

Det är officiellt! Du har köpt din enkelresa och flyttar utomlands.

Nu kommer nästa del: packning, vilket inte är lika spännande men är möjligt. Vi vet eftersom tusentals människor gör det varje år.

Nyckeln till att flytta internationellt framgångsrikt är noggrann planering och forskning. För att hjälpa dig komma igång, här är fem enkla saker du kan göra för att säkerställa en smidig övergång.

1. Planera innan du flyttar internationellt

De flesta människor hoppar över detta steg och går direkt till förpackningssteget. Oundvikligen kommer de att glömma något och sluta spendera timmar på att försöka få saker i sina väskor som ett pussel.

Genom att skriva ut en lista eller lägga ut allt du behöver på sidan först kommer du att kunna packa mycket snabbare och smartare. Det ger dig en större bild och hjälper dig att undvika tunnelseende.

2. Kontrollera bagageutsläpp

Varje år kommer tusentals människor som flyttar utomlands att betala rejäla avgifter på flygplatsen. Varför? De läste inte flygbolagets bagage riktlinjer försiktigt.

Vi är dock på din sida. Flygbolag gör det inte enkelt, varför vi rekommenderar att du läser dem noggrant eller ringer en representant för att bekräfta innan du köper dina biljetter. Det kan vara lite krångligt men kommer att spara dig upp till hundratals dollar.

3. Kategorisera dina objekt

För att hjälpa dig att ta reda på vad som är viktigast, dela dina objekt i dessa tre kategorier:

  • “Must-Haves”- föremål som du inte alls kan hitta utomlands och som du använder mycket.
  • ”Lyx”- föremål som du måste ha med sentimentella värden eller så är de dyra att återköpa (dvs smycken).
  • “Ersättningsbara”- artiklar som enkelt och billigt kan hittas i ditt nya hem (dvs. toalettartiklar).

När du har sorterat allt kommer du att kunna bestämma mycket snabbare vilka artiklar du måste ta med dig när utrymmet är begränsat.

4. Tänk på när du kommer tillbaka

Om du vet att du kommer att besöka ditt gamla hem ofta, överväga att lämna några saker bakom dig med vänner eller familj och hämta dem senare.

Till exempel, om du vet att du kommer tillbaka innan säsongen ändras, packa bara kläder som du behöver för den aktuella säsongen. När du kommer tillbaka, ta tillbaka ditt tomma bagage (med presenter) och fyll det med kläderna som du behöver för nästa säsong. Dra inte alla dina saker över hela världen på en gång om du inte behöver!

5. Godstjänster

Om du måste flytta ett stort antal föremål eller ovanligt tunga föremål, titta på godstjänster. De erbjuder många prisvärda alternativ för att hjälpa dig att flytta utomlands billigt.

Tänk bara på att tåg- och båtfrakttjänster vanligtvis tar längre tid att leverera leveranser. Men om du planerar i förväg borde det inte vara några problem alls.

En tid att omprioritera och omorganisera

Att flytta internationellt är en möjlighet som vissa människor bara kan drömma om. Och även om packning kan vara stressande, låt det inte förstöra de fantastiska upplevelserna du kommer att få. Kom ihåg att förenkla och fokusera på det du behöver.

För mer fantastiska livsstilstips, besök vår blogg för att se de senaste artiklarna!