Vad du ska tänka på när du utformar det perfekta skrivrummet för ett tillägg till hemmakontoret

Vad du ska tänka på när du utformar det perfekta skrivrummet för ett tillägg till hemmakontoret

10 November 2017 0 Von admin

Vad du ska tänka på när du utformar det perfekta skrivrummet för ett tillägg till hemmakontoret

Växer ditt skrivjobb på nätet med stormsteg?

Du kanske har börjat arbeta vid matbordet eller i den lilla viken utanför foajén. Men när din arbetsbelastning ökar tillåter dessa provisoriska utrymmen dig inte att göra ditt bästa arbete.

Du har förmodligen övervägt fördelarna med ditt eget skrivrum, kanske bara för att vinka bort idén. Det kan bara verka som för mycket arbete.

Men det är inte!

Även om du inte har ett ledigt utrymme i din bostad är det inte så svårt att lägga till ett hemmakontorstillägg för att använda för ett nytt skrivutrymme.

Och är inte ditt skrivarbete värt det?

Att ha ett eget skrivrum behöver inte vara en pipardröm

Och att lägga till ett kontortillskott för ditt skrivrum kan vara en stor investering.

Men innan du sätter igång att designa ditt ideala drömskrivrum måste du överväga några saker.

Vilka är dina behov när det gäller följande:

Plats

Oavsett om du tänker dig ett stort och luftigt utrymme eller ett litet mysigt kontor som passar för en hobbit, måste du tänka på vilken typ av möbler, utrustning och förvaring du behöver.

Belysning

Om du sitter vid en dator hela dagen vill du överväga rätt typ av belysning. Du kanske också vill att din plan ska innehålla lite naturlig belysning. Det blir mindre belastning på dina ögon.

Din entreprenör kan rekommendera fönsteralternativ eller takfönster när du skapar din designplan.

Teknologi

Var säker på att du vet att utrymmet kommer att kunna ta emot trådlösa anslutningar tydligt. Och planera för möjligheten att lägga till nya elektriska kretsar.

Prata med en professionell om att installera ytterligare ledningar och andra elektriska behov.

Integritet

Som författare vet du att integritet är avgörande.

Arbeta med entreprenören för att se till att ditt rum kommer att vara borta från buller och handlingar i ditt hem. Undvik större trafikzoner.

Så du har arbetat igenom saker med en professionell – som du kanske hittar på detta företag. Och du har beaktat alla ovanstående faktorer.

Nu är det dags att göra det till ett skrivrum.

Det är här det verkliga arbetet börjar

Här är fem förslag för att ta det nya rumstillägget och göra det till något som verkligen är ditt.

1. Investera i dig själv

Du har investerat i rummet. Så vad behöver du investera i nu för att vara en produktiv författare?

Det kan vara något så enkelt som nya anteckningsblock och bra pennor, till en ny bärbar dator och hörlurar.

Du behöver inte gå överbord på utgifter, men du kan spendera lite på trevligare kontorsvaror – som metallpapper och posthållare kontra plast.

Trots allt, estetik kan räcka långt för att göra din mer produktiv och din plats bekväm.

Och på tal om bekväm, hitta den perfekta kontorsstolen. Du kommer att spendera mycket tid i det så att du vill att det ska vara bekvämt, men också stödjande.

Du behöver inte spendera en förmögenhet. Kolla butiker som IKEA eller avancerade återförsäljningsbutiker. Och kom ihåg att du kan skriva av alla dessa investeringar vid skattetid.

2. Gör anspråk på det som ditt eget

Du gick igenom hela designförberedelsen för att få det perfekta skrivrummet. Men vissa andra medlemmar i hushållet kan också ha siktet inställt på det.

Gör det till ditt.

Visst, du kan fortfarande använda utrymmet som ett rum för besökare utanför staden, även om den uppblåsbara madrassen ligger bredvid ditt skrivbord. De har inget emot det. Speciellt om de sparar på hotellpriser.

Och naturligtvis kommer de andra medlemmarna i hushållet inte att vara förbjudna att gå in i det. Men det är viktigt att du ställer in skrivtid så att de vet när ditt skrivrum är utanför gränserna.

Till exempel, kanske alla vardagar från 9-12 och 1-4 är dina angivna timmar att skriva oavbrutet. Det skulle vara timmarna med det mest naturliga dagsljuset. Men du kan behöva ett annat schema.

Var också öppen för möjligheten att du inte alltid vill hålla dig till dessa timmar, eller att någon annan i familjen kan behöva det ibland under den tiden.

Det är här flexibilitet är viktigt.

3. Gör den stora flykten

Ja, du har hoppat igenom alla bågar för att få det här fantastiska nya skrivrummet. Och det är allt du vill. Men det betyder inte att du alltid kommer att vilja bara arbeta där inne.

Ge dig själv tillåtelse att avvika från utrymmet vid behov. Ibland kan en förändring av landskapet göra underverk för ditt skrivande.

Du kan experimentera med kaféer, verandan eller till och med återvända till köksbordet! Vissa miljöer är bättre för olika typer av skrivande.

Så medan ditt skrivutrymme kommer att vara det utrymme där du gör mycket av ditt skrivande, ge dig själv friheten att utforska andra utrymmen när det verkar rätt.

Ditt perfekta skrivrum kommer alltid att finnas där och vänta på dig.

4. Sök stöd från dina familjemedlemmar

När du väl har ett särskilt skrivutrymme kan det vara lite av en anpassning för dem som du delar ditt hushåll med.

Att ha deras stöd är nyckeln.

Även om ditt skrivrum helst är utanför trafikzonen i ditt hus, kommer det fortfarande att finnas tillfällen då andra medlemmar i huset kommer att glömma att du arbetar. Eller att du behöver jobba.

Om du har möjlighet, försök att träffa avtal med andra familjemedlemmar så att det inte uppstår konflikter. Organisera timmar för hushållsarbete och barnomsorg, om det behövs, så att ingen person får belastningen av arbetet.

Du kan alltid få ytterligare stöd från vänner och familj som vill se dig lyckas som författare.

Med ditt nya skrivrum är framgång bara en tidsfråga. Så länge du följer detta sista steg:

5. Fortsätt skriva

Ja, ett skrivrum kan hjälpa dig att lyckas – men bara om du fortfarande lägger på arbetet.

Glöm inte att du lägger till detta hemmakontorstillägg för att främja din skrivverksamhet. Lika övertygande som att utforma och omforma ditt skrivutrymme kan vara, du måste hålla fokus på ditt skrivande!

Fortsätt så

Ditt skrivande har tagit dig till den här platsen där du starkt överväger ditt eget skrivutrymme.

Är det inte dags? Du förtjänar det!

Gå ut och hitta den perfekta entreprenören för att göra din dröm till verklighet.

Och grattis till det stora arbetet. Vi önskar dig det bästa i din fortsatta framgång.