Vill du bli videograf?  Det är lättare än du tror

Vill du bli videograf? Det är lättare än du tror

19 Oktober 2017 0 Von admin

Vill du bli videograf? Det är lättare än du tror

Ibland ser du konst i din vardag. Fågeln som äter en ensam flis på stranden, vindsurfaren faller och sedan går upp igen, solnedgången lyser upp havet- du vill spela in varje sekund.

Varför inte du?

Det är inte svårt att bli videograf. Det kan verka skrämmande för dem som inte är bekanta med videoutrustning och teknik, men det kan läras snabbt och du kan lära dig själv.

Fortsätt läsa för några enkla steg för att hjälpa dig att bli en videograf.

Tips för att bli videograf

Växla upp

Första sakerna först: du måste förbereda dig.

Något så enkelt som en iPhone kommer att göra, men om du verkligen vill ta din hobby till nästa nivå, tänk på att köpa ett videografipaket som det här på Buydig. Professionell utrustning tar dig från casual hobbyist till bona fide videograf så snabbt som du kan säga “gratis tvådagars frakt.”

Paket är det snabbaste och enklaste sättet att sätta igång din videografi. Genom att ta steget och investera i allt du behöver på förhand har du inga ursäkter för att sätta din videografi på bakbrännaren förrän du köper det stativet eller det nya objektivet.

Det bästa sättet att komma framåt är att komma igång.

Övning ger färdighet

Innan du blir bekvämare bakom kameran kanske det inte verkar vara en andra natur att ta med den överallt.

Det måste vara.

Det bästa sättet att finslipa din konstnärliga synvinkel är att ta reda på vad det är i första hand. Och det bästa sättet att räkna ut det?

Prövning och fel.

Ta med din videokamera överallt om du går, om du kan. När du ser något som fångar dig, spela in det. När du kommer hem, sortera igenom dina bilder från dagen, spara saker som fungerade och repa resten.

Efter några veckor bör du ha en fin liten portfölj som är uppbyggd av intressanta bilder. Sätt ihop dem för att få en känsla för ditt personliga varumärke som videograf.

Fokuserar du på små detaljer eller den större bilden? Är du fascinerad av färger eller ljud?

Dessa frågor kommer att börja besvara sig själva genom din övning.

Var inte rädd

Var inte rädd för att uttrycka din nya hobby till dina vänner, familj och sociala medier. Det kan vara skrämmande att starta ett nytt företag, men att be om stöd från ditt samhälle kan hjälpa dig att stödja dig och legitimera dig för potentiella kunder.

Det kommer alltid att finnas bättre och sämre videografer än du. Fastna inte i att jämföra ditt arbete med andra. Visa ditt arbete stolt och var inte rädd för att boka din första spelning!

Om du fortsätter träna blir det inte ditt sista!

Varför bli videograf?

Videografi är ett viktigt verktyg för att stärka affärer idag. Det är inte lätt för företag att skapa sitt eget videoinnehåll- det är här du kommer in.

När du väl har kommit igång med din videografi, vill du fortsätta växa! Fokusera på din marknadsföring. 87% av online marknadsföring innehåller videoinnehåll.

Registrera dig gratis för webbverktyg och marknadsföringsresurser för att hjälpa dig att växa ditt nyfunna videoföretag!