Writer’s Woes: 7 negativa biverkningar av att sitta för länge

Writer’s Woes: 7 negativa biverkningar av att sitta för länge

14 November 2018 0 Von admin

Writer’s Woes: 7 negativa biverkningar av att sitta för länge

Thomas Edison beskrev geniets rötter nittionio procent svettning och bara en procents inspiration. Om bara författare, oavsett om de är genier eller inte, bröt in i svett oftare än de gör. De kanske kan avvärja hälsoskadorna under långa sittperioder.

När ditt arbete innebär att du sitter framför en datorskärm hela dagen betalar du ett pris. Läs vidare för att lära dig sju negativa biverkningar av att sitta för länge.

Skrivning och hälsa

Bästsäljande författare Stephen King tillskriver åtminstone en del av hans framgång två faktorer. Med en beräknad inkomst på 17 miljoner dollar per år får han något rätt. I sin bok, On Writing, delar han några av sina råd till blivande författare.

King beskriver hur fysisk hälsa och ett starkt äktenskap är de två viktigaste orsakerna till hans framgång. Det verkar som om välbefinnandeindustrin har en anhängare i världen av skräckromanskrivande. Utmaningen är att hitta sätt att bibehålla din hälsa när skrivprocessen innebär att du har långa perioder av påtvingad orörlighet.

1. Sakens hjärta

Långa perioder i ett stillasittande yrke innebär att du förbränner färre kalorier än om du var aktiv. Om du konsumerar mer kalorier än du förbränner, lägger din kropp in några av de överflödiga kalorierna runt din kropp i form av fett.

De ökade fettsyrorna i blodet kan leda till begränsning och blockering av artärerna. Denna pärla i artärerna orsakad av förhöjda kolesterolnivåer orsakar högt blodtryck och hjärtsjukdom. Detta sätter press på ditt hjärta för att upprätthålla cirkulationen och kan leda till hjärtinfarkt.

Stillasittande yrken och hjärtsjukdom är tydligt kopplade. Det finns också ett tydligt samband mellan lägre kardiovaskulär risk och större fysisk aktivitet. Att gå upp från ditt skrivbord och vara aktiv är bra för ditt hjärtas hälsa.

Hjärtproblem kan leda till medicinska ingrepp inklusive läkemedelsbehandlingar. Förmaksflimmer är ett exempel på ett tillstånd vars riskfaktorer inkluderar bland annat högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. Se här att lära sig om behandlingar.

2. Orgelskada

Ditt hjärta är inte det enda organet som kan drabbas av fysisk inaktivitet. Din bukspottkörtel lider också när du är inaktiv.

Dina muskler förvandlar glukos till energi. De gör detta när de stimuleras av ett hormon som produceras av bukspottkörteln. Detta hormon är insulin.

Muskler som är lediga under långa perioder blir mindre mottagliga för insulin. Det krävs mer insulin än normalt för att transportera glukosen till cellerna som omvandlar den till energi. Bukspottkörteln arbetar övertid med att producera extra insulin och detta kan leda till diabetes.

Fysisk aktivitet minskar förekomsten av tjocktarmscancer. Det kan vara så mer fysisk aktivitet hjälper rörelse i tarmen, minskar fetma och minskar insulinhalten. Dessa och andra faktorer visar att sittande under långa perioder medför en större risk för cancer.

3. Nack- och ryggproblem

Att sitta på ett säte vid ett tangentbord är inte en naturlig position för människokroppen. Din kropp har inte haft miljoner år av tid att utveckla det nödvändiga skelettet och musklerna för att göra detta utan skada. Även ergonomiska designprinciper kan bara gå så långt för att minska den skadliga påverkan på din nacke och rygg.

Att sitta länge vid ett skrivbord kan resultera i ont i halsen, ansträngningar och till och med svår smärta. Ömma ryggar och axlar är resultatet av repetitiva rörelser som typning eller brist på rörelse. Rörelse tillåter blod och näringsämnen att komma till skivorna mellan kotorna, så passivitet leder till oflexibilitet och skador.

4. Muskler in

Muskler reagerar bra på aktivitet. Brist på aktivitet leder till att musklerna slösas och mjukas. När du sedan behöver dem att fungera kan du drabbas av påfrestningar och tårar.

Magmusklerna används inte när man sitter. Ryggen sträcker sig i sittläge. Dessa två faktorer resulterar i dålig hållning och en försvagad kärna när du står eller går.

Dina glutes är också oanvända när du sitter. De är viktiga för en bra gång eller löpning. Brist på träning i detta område resulterar i dålig stabilitet och styrka som gör promenader eller löpning svaga.

5. Sista etappen

Minskningen av blodcirkulationen som orsakas av att sitta länge är särskilt dåligt i benen. Samling av blod kan ske och orsaka svullnad i anklarna och till och med åderbråck. Dessa fula blå eller lila utbuktningar i benen kan också kännas obekväma, tunga och värka också.

Djup venetrombos är ett tillstånd som ofta förknippas med långdistansflygningar. De många timmars inaktivitet kan leda till blodproppar och stroke. Långa timmar med skrivande kan resultera i samma tillstånd.

Ben måste vara viktbärande för att stimulera tillväxt och förtjockning. Om de inte får mycket viktbärande aktivitet kan de bli mindre täta och sedan utsatta för fraktur. Denna osteoporos i höfter och ben kan vara särskilt problematisk senare i livet.

Att arbeta inomhus under lång tid innebär också att du ser lite naturligt solljus. Din kropp producerar D -vitamin när den utsätts för solljus. D -vitaminbrist kan leda till osteoporos.

6. Fetma och diabetes

En av våra största hälsoutmaningar i västerländska samhällen är fetma. Dålig kost och brist på fysisk aktivitet resulterar i höga nivåer av fetma och typ 2 -diabetes. Varje stillasittande jobb medför risk för viktökning och tillhörande hälsoproblem.

Det är inte bristen på fysisk träning ensam som är problemet. Sittande kan resultera i en sänkning av lipoproteinlipasaktivitet. Detta minskar din kropps förmåga att bränna fett. Som ett resultat bränner din kropp kolhydrater för att skapa energi i stället för att bränna fett så att även med en lägre kaloriintag får du fortfarande fett.

7. Depression och ångest

Att träna får din kropp att producera endorfiner. Dessa naturliga humörhöjande kemikalier lyfter humöret och får dig att må bra. Utan träning svälter du din kropp av dessa naturliga antidepressiva medel.

Ensamarbete kan leda till ensamhet som om det också finns låga nivåer av endorfiner kan leda till depression och ångest.

Vad kan du göra om effekterna av att sitta för länge?

Svaret på denna författares ve är att undvika att sitta för länge. Ta ofta pauser. Använd pauserna för att träna i stället för att titta på tv eller surfa på internet.

En rask promenad utanför eller en löpning kommer att balansera de negativa effekterna av att sitta för länge. Det kan till och med provocera mer produktivitet när du skriver.

Läs mer om hur du blir en produktiv författare.