10 skäl till att alla företag behöver en gedigen marknadsföringskampanj för sociala medier

10 skäl till att alla företag behöver en gedigen marknadsföringskampanj för sociala medier

8 Juli 2018 0 Von admin

10 skäl till att alla företag behöver en gedigen marknadsföringskampanj för sociala medier

Om du vill att ditt företag ska bli enormt framgångsrikt måste du ha en mördande närvaro på sociala medier.

Säljer snygga strumpor till tonåringar? Du kan fånga deras uppmärksamhet på Instagram.

Försöker du marknadsföra ett nytt varumärke för äldre? Många äldre har vänt sig till Facebook för sin sociala interaktion.

Sociala medier är inte något som går förbi, det är ett fenomen som du måste bemästra om du vill att ditt företag ska utmärka sig. Det kan dock vara svårt att veta vad du ska göra om du är oerfaren. Lyckligtvis är marknadsföring på sociala medier inte ett oövervinnligt ämne.

Därför måste du starta din kampanj direkt.

Fördelar med sociala medier för företag

Om du fortfarande inte är övertygad om att du behöver öka din närvaro på sociala medier kommer du förmodligen att ändra åsikt efter att ha läst resten av det här inlägget.

1. Webbtrafik

Din produkt är underbar. Du vet exakt vem din publik är och vad du vill säga till dem. Det finns bara ett problem- hur ska du hitta dem?

Att enbart förlita sig på Googles sökningar för att hitta kunder är riskabelt. Ja, om du säljer hundkoppel och någon letar efter ett koppel för Fido kan du köpa annonsutrymme för att nå den personen.

Men hur är det med kvinnan som nonchalant surfar på internet och inte tänker på sin hund alls? Google kommer inte att räcka för att öppna hennes plånbok. Men hon kanske öppnar plånboken när hon ser bilder på fantastiskt snygga koppel på Instagram.

2. Enorma konverteringspriser

Traditionell reklam är opersonlig. Annonser är riktade mot stora delar av befolkningen och bleknar i bakgrunden.

Reklam för sociala medier, när det görs på rätt sätt, är riktat mot DIG. Dina intressen, dina gillar och ogillar beaktas. Detta gör att människor kan bli mer bekväma med ditt varumärke.

Den förtrogenheten med ditt varumärke kan leda till imponerande konverteringsfrekvenser.

3. Förbättrat kundigenkänning

Om du kunde skulle du förmodligen gipsa ditt varumärkes logotyp överallt i sikte. Uppenbarligen är det inte praktiskt i verkligheten.

Sociala medier är annorlunda. Kunskap om ditt företag kan spridas snabbt och organiskt. Eftersom inläggen som du delar kan ses av tusentals eller till och med miljoner människor, kommer du att kunna nå en publik som du annars inte skulle.

Någon som bara slumpmässigt bläddrar i deras nyhetsflöde kan höra om ditt varumärke eftersom en av deras vänner lagt ut din annons igen.

4. Mer autentiska kundrelationer

Sociala medier låter dig ansluta till dina kunder direkt. Du kan svara på deras frågor, svara på deras skämt. Många människor älskar det när kända varumärken kontaktar dem personligen.

Folk köper mer från företag som de känner en koppling till. Du kan främja den känslan genom att delta i naturliga sociala medier.

5. Minskade kostnader

En gedigen marknadsföringskampanj för sociala medier är ofta mycket billigare än traditionella marknadsföringsinsatser. Tidsengagemanget är mindre och även om du bestämmer dig för att betala för målinriktad reklam är kostnaden vanligtvis mindre än att säga att hyra en skylt eller tidningsutrymme.

Du kan till och med bygga en gräsrots kampanj och spendera ingenting alls först. Ägna bara en eller två timmar om dagen åt att försöka nå nya kunder.

6. Mediatäckning

TV -nätverk och tidningsbutiker går igenom sociala medier för att ta reda på vad som är trendigt. Många nationella nyhetsberättelser föddes på webbplatser som Twitter och Facebook. Om du postar rätt kvick respons eller imponerande historia kan du bli viral.

Om det händer finns det en chans att ditt inlägg kommer att tas upp av en nyhetsorganisation. Ditt varumärke kan sprängas från ett enda inlägg.

7. Bättre kundservice

En missnöjd kund vill ha möjlighet att kontakta dig och få ett svar omedelbart. Dagarna med att vänta oändligt på ett brev på posten är över.

Om du har en stark närvaro på sociala medier är det inte ett problem. Se till att en anställd ständigt övervakar dina konton och uppmärksammar varningar. Många missnöjda kunder är mer benägna att skicka dig en tweet eller ett direktmeddelande på Instagram än ett e -postmeddelande.

Ditt snabba svar kan förvandla i en ful situation till en lycklig. Om din kund känner att deras klagomål har hörts finns det en god chans att deras ilska försvinner.

8. Håll koll på din tävling

Om du inte är på sociala medier än kan du satsa på att din tävling är det. Du har verkligen inte råd att slappna av i den här riktningen, annars förlorar du affärer.

Den goda nyheten är att många småföretag slaktar sina sociala mediekampanjer, vilket ger dig mycket utrymme att dominera din marknad. Många småföretagare sätter upp sociala mediekanaler och använder dem knappt.

De kan lägga upp en kupong ibland men de interagerar sällan med sina följare och alla deras inlägg är uppenbarligen avsedda att sälja dig något. Om du kan göra det bättre kan du utkonkurrera dem.

9. Utveckla varumärkesmyndigheten

Visa upp din expertis genom att svara på frågor om din bransch på sociala medier. Om du säljer ekologiska kattgodisar och en Twitter -användare frågar vad som är den bästa maten för att mata dina katter, bör du svara.

Detta etablerar ditt varumärke som en erkänd auktoritet inom ditt område. Förutom exponering kan du till och med få en ny kund.

10. Ta kontakt med branschledare

Sociala medier kan hjälpa dig att nå de ledande rösterna i din bransch. Du behöver inte umgås med din tävling men det kan vara användbart att få kontakt med viktiga varumärken och individer som är relaterade till ditt företag.

Ditt varumärke kan utveckla en verklig närvaro. Detta hjälper dig att få ut ordet om ditt varumärke.

Sociala medier marknadsföring

Du kan inte undvika att använda marknadsföring på sociala medier om du vill att ditt företag ska bli bra 2018. Det finns helt enkelt inget sätt att komma runt det. Så sätt igång!

Ett sätt att öka dina sociala mediekanaler är att lägga upp intressant, delbart innehåll. Vi kan hjälpa dig med det. Vi har otaliga artiklar utformade för att hjälpa dig att skapa innehåll som människor faktiskt vill läsa.