15 tips på sociala medier för småföretag

15 tips på sociala medier för småföretag

16 Juni 2018 0 Von admin

15 tips på sociala medier för småföretag

Visste du att den genomsnittliga användaren av sociala medier spenderar 135 minuter varje dag på sociala medier? Som småföretagare betyder det att detta är ett bra sätt att nå dina potentiella och nuvarande kunder.

Men om du inte har gjort mycket marknadsföring på sociala medier tidigare kan det vara svårt att veta hur du ska komma igång. Du har så många saker på din tallrik och det här kan verka som ett för stort projekt att genomföra.

Sanningen är att det finns praktiska saker du kan göra från och med nu för att påbörja dina marknadsföringsinsatser på sociala medier. Och de kommer att betala sig!

Vi har sammanställt de 15 sociala mediatipsen för små företag som du behöver för att komma igång. Kolla in dem nedan.

1. Fokusera på ett nätverk att starta

Listan över populära sociala medieplattformar är lång: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Snapchat, LinkedIn. Och sanningen är att den fortsätter att växa.

Så när du precis börjat med sociala medier ska du inte försöka ha en aktiv närvaro i varje nätverk. Det finns helt enkelt för många och därför är det bättre att fokusera på kvalitet snarare än kvantitet.

Gör några undersökningar och se vilken plattform som är mest vettig för dig när du precis har börjat. Är du intresserad av att dela fotograferingsbaserade inlägg? Instagram är det bästa alternativet för det.

Om du vill lägga upp flera korta uppdateringar varje dag kan Twitter fungera för dig. LinkedIn är där företag ansluter sig bäst till andra företag.

Oavsett dina mål, tänk igenom dessa saker och välj sedan vilket nätverk som är bäst för dig.

2. Bestäm dina mål

Med alla digitala marknadsföringskampanjer är det viktigt att du börjar med att bestämma dina mål. Utan tydliga mål kommer du att sakna riktning. Detsamma gäller definitivt din marknadsföring på sociala medier.

Vad vill du åstadkomma med dina sociala medier? Vill du etablera ditt företag som expert inom ditt område? Vill du generera leads?

Du kanske vill hålla dina kunder uppdaterade med produktuppdateringar.

Bestäm dina huvudmål och gör sedan en plan. Skapa några SMART -mål som är lätta att spåra. Och sedan sätta igång!

3. Känn din publik

Detta är ett av de viktigaste sociala mediatipsen för företag. Att känna din publik kommer att ge dig riktning om vad du ska lägga upp och innehållsämnen.

Du kommer att vilja förstå publikens ålder, kön, plats, mål och genomsnittliga inkomst. Men hur hittar du denna information?

Svaret är enkelt: marknadsundersökningar.

Börja med att komma med personas för dina kunder. Detta är egenskaper hos dina idealkonsumenter.

Du kan göra detta genom att göra undersökningar, fokusgrupper och kundintervjuer. Sedan, när du har denna demografiska data, leta efter trender. Detta ger dig en uppfattning om din genomsnittliga konsumenters information.

När du väl vet detta får du en bättre uppfattning om vilka nätverk du ska använda och vilken typ av innehåll som är mest tilltalande för din publik.

4. Engagera alltid med din publik

Kom alltid ihåg att det är en tvåvägsgata när det gäller sociala medier. Du kommer att kunna skicka ut innehåll men din publik kommer också att kunna kommentera, lämna frågor och skicka direktmeddelanden.

Du vill ge bra kundservice i dessa situationer genom att snabbt svara på alla kommentarer och meddelanden. Se till att du konfigurerar aviseringar i dina sociala medieappar så att du alltid ser när någon engagerar sig i dina inlägg.

Du kommer också att få negativa kommentarer då och då från frustrerade kunder. Svara alltid på ett positivt och hjälpsamt sätt eftersom andra människor kommer att se dina svar.

5. Konsekvens är nyckeln

En av de största frågorna som småföretagare ställer när de börjar med sociala medier är hur ofta de ska posta. Sanningen är att det inte finns ett enda svar.

Varje bransch är annorlunda och företag har lyckats med alla olika typer av publiceringsscheman. Det största är att vara konsekvent.

Allt handlar om balans. Du vill skriva tillräckligt mycket så att du stannar högst i publikens sinne, men du vill någonsin vara irriterande.

Kom också ihåg att varje socialt nätverk har olika normer för inlägg. På Twitter är det helt okej att twittra flera gånger om dagen. På Instagram, men en eller två gånger är bättre.

6. Separera ditt företag och dina personliga konton

Detta kan verka självklart, men alldeles för många företag följer inte detta enkla råd. Håll alltid ditt företag och dina personliga konton åtskilda.

På så sätt ser dina följare eller prenumeranter bara innehåll relaterat till ditt företag. De vill inte uppdateras på dina familjefester eller se alla dina semesterbilder.

Det är mer professionellt att ha allt åtskilt. Detta kommer att få ditt företag att verka mycket mer legitimt.

7. Lägg till en tidsbudget till din lista över sociala mediatips för småföretag

Om du använder sociala medier för personligt bruk är du förmodligen bekant med hur lätt det kan vara att slösa tid på att rulla ditt nyhetsflöde.

En sekund öppnar du bara din app och 30 minuter senare tittar du upp och inser hur länge det har gått. Även om detta är bra på din personliga tid, vill du inte att detta ska hända under arbetsdagen när du har många andra projekt att göra.

Skapa istället en tidsbudget för sociala medier. Välj en tid varje dag för att kontrollera dina konton, lägga upp nytt innehåll och svara på kommentarer.

8. Dra nytta av din bio

Nästan alla sociala medier har ett bioavsnitt. Det är här du kan visa lite information om ditt företag och din kontaktinformation. Låt inte detta utrymme gå till spillo!

Du bör inkludera följande:

  • Din logotyp
  • En kort beskrivning av vad du gör
  • Ditt telefonnummer
  • En länk till din webbplats
  • Din adress är nödvändig

9. Använd Visuals

Bilder som foton och videor kommer att göra dina inlägg mycket mer engagerande. Faktum är att en studie fann det tweets med bilder tjänade upp till 18 procent fler klick, 89 procent fler favoriter och 150 procent fler retweets.

Så när som helst kan du inkludera ett foto- eller videoinnehåll med dina inlägg

Vill du ha mer hjälp med ditt innehåll på sociala medier? Kolla upp smartsocialkits.com.

10. Kom ihåg 80/20 -regeln

På tal om ditt innehåll, här är en annan sak du bör tänka på. 80% av dina inlägg bör ge något av värde för dina följare.

Detta värdefulla innehåll kan innehålla en infografik, videointervju eller blogginlägg.

Det är okej om de andra 20% är mer självreklam. Detta kan innehålla information om aktuella erbjudanden, nya produkter eller andra företagsändringar.

11. Visa lite personlighet

Kom ihåg att i allt du gör på sociala medier är det bra att visa lite personlighet. Det är här du kan humanisera ditt varumärke.

Fastna inte i rutan att bara använda formellt företagsspråk och låt istället dina väggar gå ner lite.

Det är fantastiskt att ha ett sinne för humor. Du kan också visa några bilder eller videor om ditt företag bakom kulisserna här.

12. Lär dig av de bästa

Ett sätt att komma igång med sociala medier är att lära av dem som är mer erfarna. Tillbringa lite tid på dina valda plattformar och följ andra märken i din bransch. Vad gör de som är framgångsrika?

Studera också några av de största märkena i världen som Coca-Cola, Nike eller Apple. Hur använder de sociala medier?

Du kan lära dig mycket av att titta.

13. Var inte konfronterande

Även om du borde ha kul med dina sociala medier, ska du aldrig vara konfronterande. På dina företagskonton, attackera aldrig dina konkurrenter eller våga om din bransch.

Undvik politiska frågor så mycket som möjligt och delta inte i konfrontationer med kunder som lämnar negativa kommentarer.

Och om du har anställda som postar för ditt företag, se till att de är välutbildade även inom dessa områden. Du vill inte att din varumärkesbild skadas av olämplig aktivitet i sociala medier.

14. Överautomera inte

Programvara för automatisering av sociala medier är ett bra verktyg du kan använda. Det kan hjälpa dig att schemalägga dina inlägg i förväg och få detaljerade mätvärden för dina resultat.

Detta kan verkligen vara till hjälp för din övergripande strategi för sociala medier.

Var dock försiktig så att du inte överautomatiserar. Låt inte din automationsprogramvara svara på människors kommentarer. Det är väldigt lätt att märka när ett datorgenerat svar används.

15. Testa, utvärdera och justera

Med vilken marknadsföringskampanj som helst bör du alltid utvärdera dina resultat och sedan justera dem. Titta på antalet klick och antalet sidbesök.

För de flesta företag är den största mätvärdet att märka konverteringar. Oavsett om du vill ha leads eller försäljning, bör du vara uppmärksam på dina resultat.

Om de inte är så bra, gör några justeringar och fortsätt testa. Det är viktigt att inte ge upp. Mycket social marknadsföring är försök och fel.

Så brainstorma några idéer om hur du kan förbättra och prova dem!

Slutgiltiga tankar

Nu när du har läst igenom dessa sociala mediatips för småföretag, vad är nästa steg för dig?

Det är dags att välja dina favorit tips och prova dem. Och innan du vet ordet av blir du ett proffs på sociala medier.

Vill du lära dig mer? Kolla in våra andra företagsbloggar.