5 fördelar med sociala medier

5 fördelar med sociala medier

18 Juli 2019 0 Von admin

5 fördelar med sociala medier

Det finns över 3 miljarder människor med konton på sociala medier över hela världen. Med så stora siffror är det omöjligt att ignorera den roll som sociala medier spelar i våra liv. Om du driver ett företag idag och ditt företag inte finns på sociala medier måste du gå in på det direkt.

Fortfarande inte övertygad? Läs vidare så visar vi dig de största fördelarna med marknadsföring på sociala medier.

1. Öka varumärkesigenkänningen

Om inte annat gör fördelarna med sociala medier marknadsföring att du kan få ditt företags namn där ute. När ditt varumärke blir mer igenkännbart och mer populärt kommer det att ses som mer pålitligt och kommer att hålla sig i människors medvetande under längre perioder.

Genom att använda verktyg som hashtags kan du se till att dina inlägg filtreras in i likasinnade tidslinjer och nyhetsflöden. Detta kan hjälpa dig att nå en mer specifik demografi helt enkelt genom att använda rätt sökord.

På Twitter kan du kolla in trendfältet för att se vad folk pratar om. Detta låter dig veta vad som är populärt för närvarande och du kan använda dessa trendiga taggar för att nå ännu fler människor. Genom att ha närvaro i flera nätverk (du bör vara på Twitter, Facebook och Instagram åtminstone) kommer även apatiska sociala medieanvändare att börja känna igen ditt varumärke.

Alla företag kan dra nytta av ökat varumärkesigenkänning på sociala medier. Oavsett om du är en global, företagsjuggernaut som Coca-Cola eller detta pålitliga företag från Palm Harbor, FL, kan sociala medier vara en välsignelse för ditt företag.

2. Fler chanser för konvertering

I huvudsak är poängen med all marknadsföring konvertering. Omvandling är när någon som utsätts för ditt marknadsföringsmeddelande utför önskad handling, vanligtvis gör ett köp.

Och varje inlägg som ditt sociala mediateam gör är en möjlighet för en kund att konvertera. Sociala medier gör det väldigt enkelt för användare att reagera på inlägg. Med bara en knapptryckning eller ett klick på en knapp kan användarna gilla, kommentera eller lägga upp ditt meddelande igen. Med varje reaktion kommer ett nytt tillfälle för någon att besöka din webbplats som bara ökar dina chanser att konvertera.

Uppenbarligen kommer inte varje reaktion att leda till konvertering. Men när du får positiva reaktioner, ställer du upp dig för en eventuell omvandlingseffekt senare på linjen.

Sociala medier ökar också dina chanser att konvertera eftersom det har möjlighet att humanisera ditt företag. Till skillnad från andra former av marknadsföring tillåter sociala medier marknadsföring företag att direkt interagera med kunder och även göra inlägg som en vanlig person skulle göra.

Kunder svarar oftare positivt på detta. De mest populära och virala företags tweets och inläggen tenderar inte att låta särskilt företagsfulla alls.

3. Lägre marknadsföringskostnader

Enligt en nyligen genomförd undersökning, över 84% av sociala marknadsförare fann att de upplevde ökad trafik när de lägger ner så lite som sex timmars arbete per vecka. Det är mindre än en timme per dag. Denna statistik talar om kraften i en bra strategi för sociala medier och betonar det gamla ordspråket – arbeta smart, inte hårt.

Genom att bara lägga in en timme per dag kan du uppleva vissa, om inte dramatiska, ökningar i din trafik. Börja smått och se vad som fungerar och inte fungerar när du finslipar din sociala röst.

4. Målspecifik demografi med Facebook -annonser

Facebook -annonser är bland det mest setta innehållet på internet just nu. Det fina med Facebook -annonser är att du har möjlighet att filtrera vem som ska se dina annonser baserat på information som intressen, ålder, relationsstatus och mer.

Dessutom, när du använder Facebook Pixel kan du spåra alla användare som kommer till din webbplats via dina Facebook -annonser. Detta i sin tur gör att du kan göra anpassade annonskampanjer specifikt riktade till dem som redan har besökt din webbplats.

5. Mer personlig kundupplevelse

Numera älskar människor att få aviseringar på sina sociala mediekonton. När någon reagerar positivt på ditt inlägg på sociala medier, överväg att ge dem ett omnämnande. Detta får användaren att känna sig speciell och främjar en starkare relation mellan dem och ditt varumärke.

Om en kund klagar över din tjänst eller produkt på sociala medier, vidta dessutom proaktiva åtgärder. Kontakta den personen antingen offentligt eller genom privata meddelanden och gå till botten av frågan. Genom att be offentligt om ursäkt påminns människor som ser det förnedrande inlägget om att det finns en människa bakom ditt sociala mediateam och att du bryr dig om din tjänst och dina kunder.

Människor idag vill inte bara köpa från märken med kvalitetsprodukter. De vill också ha ett varumärke som kommer att behandla sina kunder med respekt. Du vill ha så lite fiender som möjligt på sociala medier. Inget företag tycker om att ha sin tidslinje igensatt med nedsättande kommentarer från upprörda kunder.

Utnyttja fördelarna med sociala medier för ditt företag

Efter att ha tittat på fördelarna med sociala medier marknadsföring ovan, är det lätt att se hur bra detta medium kan vara. När du börjar doppa tårna i sociala medier, kom ihåg att alltid vara ärlig och behandla dina kunder med respekt.

Försök att börja i det lilla och bara ha närvaro på de stora sociala medieplattformarna. När du har koll på det kan du överväga att förgrena dig och bli kreativ på de mindre och mer nischade webbplatserna.

Letar du efter mer informativa marknadsföringsartiklar? Kolla in vår blogg idag!