Enkla steg för att göra ett viralt Facebook -inlägg

Enkla steg för att göra ett viralt Facebook -inlägg

15 Mai 2018 0 Von admin

4 tips för att skapa ett viralt Facebook -inlägg

Så du vill bli viral. Det kan vara för framtida berömmelse, ekonomisk vinning eller för att du verkligen tror på ditt budskap.

Alla tre önskningar är värda sin egen förtjänst och kan vara drivkraften bakom ditt virala Facebook -inlägg. Och alla tre kan vara verklighet för dig om du följer dessa tips!

Läs vidare för att ta reda på hur du använder Facebook till din fördel och få ut ditt namn eller meddelande till massorna.

1. Skapa ett viralt Facebook -inlägg: The Hook

Du kan inte ha ett viralt Facebook -inlägg utan ett ämne. Ämnet och hur det formuleras kommer att vara “kroken” som fångar dina läsare. Om informationen inte är av intresse för dem kommer de att fortsätta rulla och leta efter något bättre.

Titeln på ditt inlägg, eller den länkade bilden, är det första din publik ser och märker. Kreativitet, humor eller chockvärde spelar roll.

Läsarens första smakprov av artikeln eller inlägget bör vara relevant för dem och ge dem en försmak av vad de kan tänka sig när de börjar läsa. Många människor kommer inte att engagera sig i en artikel som inte intresserar dem på något sätt. Det betyder att de sannolikt inte kommer att dela det, vilket hindrar sannolikheten för ett viralt inlägg.

2. Bilder är din vän

Bilder och infografik är också ett annat bra verktyg. Något som är visuellt tilltalande och relaterat till din artikel kommer att locka läsaren att dela denna fantastiska artikel eller information som de har hittat.

Genom att använda visuellt tilltalande komponenter i ditt inlägg kan läsaren komma ihåg vad du säger och ta bort lite häftig statistik eller information. När information kopplas ihop med minnesvärda bilder ökar sannolikheten för att läsaren behåller fakta.

När du lägger upp på din egen sida, Facebook täcker är lika viktiga. Dessa foton drar ögat in på din sida och gör folk nyfikna på vad du har att säga.

3. Var tydlig och koncis

Oavsett vilken ålder din huvudsakliga publik är är det ingen hemlighet att åldrarna för datorer och smartphones har förkortat koncentrationsförmåga av de flesta läsare.

Tänk på detta när du skriver ett inlägg som du vill dela om och om igen. Om man inte gör fördjupad forskning kommer människor inte att engagera sig i en extremt lång artikel.

De vill ha fakta och punktpunkter och lättläst information. Dumma inte ner det för mycket, men tänk på det ordförråd du använder, såväl som ämnet.

4. Fråga så får du

Om du upptäcker att du fortfarande har svårt att få din information eller publicerar det till massorna, kan det vara dags att ta en titt på påverkare av sociala medier.

Det finns ett par sätt att använda dessa konton som har massor av följare, men de enklaste två kommer att gå med i relevanta konversationer, eller helt enkelt be om ett omnämnande av ett citat.

Bara att kunna associera ditt inlägg med denna typ av konto borde driva trafik och delningar.

The Line & Sinker

Sammantaget är det inte otroligt svårt att skapa ett viralt Facebook -inlägg. Men det kräver en hel del eftertanke och ansträngning.

Den andra komponenten är lite tur i dragningen, men om du inkluderar dessa tips i ditt nästa försök att bli viralt kan du bara ha lite av den lycka till.

Om du behöver idéer om att skapa innehåll som är strategiskt delbart, kolla in några inlägg om innehållsmarknadsföring.