Follower Frenzy: 5 fantastiska tips på sociala medier för att få följare

Follower Frenzy: 5 fantastiska tips på sociala medier för att få följare

25 Januar 2019 0 Von admin

Follower Frenzy: 5 fantastiska tips på sociala medier för att få följare

Försöker du växa dina sociala medier efter?

Att få nya, autentiska följare av sociala medier kan vara en utmaning, särskilt i en tid då det är lätt att betala för att få följare över en natt. Men att köpa följare är aldrig vägen att gå, särskilt om du vill öka engagemanget, konvertera kunder eller arbeta med varumärken på sponsrat innehåll.

Nu blir det lättare och lättare för människor att upptäcka vem som har en äkta följeslagare och som har köpt sina följare. Hur får du riktiga följare när de flesta sociala medier är trångt? Fortsätt läsa för att ta reda på sätt att organiskt få nya följare.

De bästa tipsen på sociala medier

Att få organisk tillväxt på sociala medier kan vara svårt, men det är värt tid och ansträngning. Här är fem bra tips på sociala medier för att få fler följare:

1. Lägg upp innehåll med hög kvalitet, delbart

Sociala medier är ett trångt utrymme, så människor har höga förväntningar när det gäller innehåll. För att få flest likes, delningar och kommentarer måste du skapa innehåll av hög kvalitet som människor kommer att svara på.

Om Instagram är ditt uttag, investerar du i bra utrustning eller lär dig fotoredigering. För Facebook, dela saker som är roliga och engagerande. Videor är också populära på butiker som Facebook. Vet vad din målgrupp gillar och ge dem det de letar efter.

2. Engagera dig med andra konton

Att få nya följare handlar om att vara aktiv och engagera sig på den sociala medieplattform du försöker växa. Så var inte bara ett spöke på plattformen, engagera dig aktivt i vad andra gör. Kommentera inlägg som du beundrar och gillar eller delar innehåll ofta.

3. Skicka ofta och konsekvent

Om du vill skaffa följare måste du posta ofta och konsekvent. Du kan inte posta en gång i veckan och sedan försvinna i månader i taget. Algoritmer för sociala medier bestäm vem som ser dina inlägg, och många av dem kommer att straffa dig för att du inte postar särskilt ofta.

Prova att lägga ut minst tre gånger i veckan och fortsätt med inlägget. Du kan använda ett schemaläggningsverktyg för att posta för dig när livet blir upptagen och du inte kan vara på sociala medier i realtid.

4. Använd Hashtags

Hashtags är fortfarande ett bra sätt att få ditt innehåll upptäckt av nya användare. Nyckeln till hashtags är att se till att de är riktade, specifika och relevanta för ditt innehåll. Använd inte bara hundra slumpmässiga hashtags och hoppas på det bästa.

Gör din forskning för att ta reda på vilka hashtags som trender för att få dina inlägg framför de flesta.

5. SEO Optimera ditt innehåll

Precis som att använda hashtags gör SEO -optimering av ditt sociala medieinnehåll dig lättare att hitta när människor söker online.

Om du inte är säker på hur du kommer igång med SEO -optimerat innehåll kan du prova en mjukvaruplattform som hjälper. Denna SEO -programvara från SEOJet är en fantastisk plats att komma igång.

Läs mer om marknadsföring och bloggtips

Precis som att bygga en blogg eller ett företag, tar organisk trafik i sociala medier tid och tålamod. Du kommer inte att ha miljoner följare över en natt, men du kommer att bygga ett bestående nätverk av följare som faktiskt vill höra vad du säger, engagera dig i dina inlägg och dela ditt innehåll.

Nu när du känner till våra bästa sociala mediatips finns det fortfarande mycket att lära om marknadsföring och bloggande. Denna artikel om länkbyggnad är ett bra ställe att börja och det hjälper dig att driva mer trafik till din webbplats.