Hantering av sociala medier för fastighetsmäklare

Hantering av sociala medier för fastighetsmäklare

16 Januar 2018 0 Von admin

Hantering av sociala medier för fastighetsmäklare

Använder du sociala medier för att marknadsföra din fastighetsaffär? Vet du om dina ansträngningar verkligen fungerar?

En bra hanteringsstrategi för sociala medier hjälper dig att hålla koll på dina onlineprofiler. Det kommer också att se till att dina meddelanden når rätt personer.

Klar att växa ditt företag och närvaro online? Läs vidare för några bra tips om hantering av sociala medier för fastighetsmäklare:

Vad är hantering av sociala medier?

Hantering av sociala medier för fastighetsmäklare (eller någon företagare, för den delen) handlar om att nätverka och övervaka din online -närvaro. Det handlar om att bygga relationer och svara på de meddelanden du får online.

Det är inte bara att lägga upp ett Facebook -inlägg en gång om dagen. Du måste se till att du engagerar din publik och delar inlägg som hjälper dig att öka ditt resultat.

Varför är social media management för fastighetsmäklare viktigt?

Om du har varit i fastighetsbranschen en tid vet du att muntlig mun är nyckeln till framgång. Ett gott rykte kan hjälpa dig att sälja fler bostäder och få in nya köpare.

Sociala medier tar muntligt till nästa nivå.

När du har en gedigen strategi för sociala medier kan du ta del av vad som sägs om dig och ditt varumärke. Dessutom är det ett bra sätt att lära sig om dina konkurrenter och din bransch.

God hantering av sociala medier hjälper dig att bygga upp trovärdighet och öka varumärkesmedvetenheten. Det kan också stärka dina andra digitala marknadsföringsinsatser och förbättra din sökmotorrankning.

Tips för hantering av sociala medier

Hantering av sociala medier för fastighetsmäklare är en ganska arbetsintensiv process. Några av dess nyckelaspekter inkluderar:

  • Skapa en mängd innehåll för din blogg
  • Övervakning av vyer
  • Godkänner och svarar på kommentarer
  • Skanna sociala medier och välja vilka konversationer som ska gå med
  • Forskning för att hålla koll på de senaste marknadsföringsstrategierna
  • Kontrollerar Google Alerts för att se vem som pratar om ditt företag online

Som ni ser finns det mycket att hålla reda på. Det är därför så många fastighetsmäklare kämpar med dessa saker.

Lyckligtvis delar vi våra bästa tips för hantering av sociala medier för fastighetsmäklare nedan.

Bygg ditt varumärke

Se först till att ditt varumärke är konsekvent i alla dina profiler. Detta kommer att stärka ditt varumärke och göra det lättare för kunderna att upptäcka det.

Använd samma headshot eller fotografi för Twitter, Facebook, LinkedIn och andra plattformar.

Du vill också välja och hålla dig till ett konsekvent färgschema för din webbplats, sociala mediasidor och kampanjmaterial.

Etablera dig själv som expert

Om du vill göra det i fastighetsvärlden måste du skilja dig från dina kamrater. Bygg upp ditt rykte och bli expert inom ditt område.

Prata inte bara om de bostäder du säljer. Dela information som dina kunder och potentiella kunder vill veta.

Skriv blogginlägg som ger människor en titt på hur branschen är bakom kulisserna.

Till exempel kan du dela tips om hur du får en ny Florida inteckning. Du kanske till och med vill överväga att publicera en e-bok eller vara värd för ett webinar för att skilja dig åt och bygga upp trovärdighet.

Håll dig engagerad

Se till att ditt engagemang går utöver att bara lägga upp artiklar eller foton på sociala medier.

Kommunicera med dina följare, svara på deras frågor och ta reda på vad de vill veta mer om. Glöm aldrig en möjlighet att bygga relationer.

Även om någon inte vill köpa eller sälja just nu, om du tar dig tid att nå ut till dem, kommer de att komma ihåg dig i framtiden när de är redo.

Posta konsekvent

Se till att du publicerar på sociala medier regelbundet. Detta hjälper dig att skapa trovärdighet hos dina följare. Det kan också förbättra din sökmotor ranking och hjälpa människor att hitta dig online.

Sikta på att posta minst en gång om dagen. Det här kan vara tufft till en början, särskilt om du tycker att du har svårt att tänka på vad du ska skriva eller dela.

Det är därför så många människor förlitar sig på ett innehållsschema för att hjälpa till med sina sociala mediehanteringsinsatser.

Lägg ner lite tid på att brainstorma inläggsidéer. Skapa sedan en kalender och planera vad du ska lägga upp varje dag. Detta hjälper till att göra bokföringsprocessen mer effektiv.

En innehållskalender gör det också lättare för dig att planera i förväg. Du kommer att kunna anpassa dina inlägg till kommande evenemang eller helgdagar.

Behåll det lokalt

Glöm inte att ditt innehåll måste ha ett lokalt fokus när det gäller hantering av sociala medier för fastighetsmäklare.

Din målgrupp består av människor som bor i ditt område, eller som vill bo där, så se till att du pratar upp det.

Marknadsför andra lokala företagare eller prata om ditt favoritkafé eller restaurang. Din publik och potentiella kunder kommer att uppskatta dessa inlägg, och som hjälper dig att skilja dig från dina konkurrenter.

Gå med i konversationen

Se till att du uppmärksammar vad folk säger på olika plattformar. Pratar folk om lokal fastighet på Twitter eller i vissa Facebook -grupper?

Slå på din Google Alerts för vissa fraser. Ägna lite tid varje dag åt att skanna olika plattformar för att ta reda på vad folk säger och hoppa in när du tycker att det är lämpligt.

Mät din framgång

Vad är poängen med att lägga allt detta på marknadsföring på sociala medier om du tar dig tid att mäta dina ansträngningar?

Kontrollera med dina mätvärden en gång i veckan för att se var trafiken kommer ifrån. Använd Facebook Insights och Google Analytics för att spåra inläggsengagemang och ta reda på vad dina följare gillar och inte gillar.

Detta ger dig stor inblick i din publik. Det hjälper dig också att slippa slösa tid eller andra resurser på inlägg eller annonser som inte är effektiva.

Arbeta med en professionell

Om du fortfarande kämpar för att hänga med i dina sociala mediekonton, samarbeta med en professionell social media manager.

Leta efter någon vars enda jobb är att marknadsföra ditt företag online. Han kommer att uppmärksamma vad folk säger, vilket kan hjälpa till att lätta din belastning. På så sätt får du mer tid för andra aspekter av ditt företag.

Letar du efter mer?

Om du behöver hjälp med att skapa innehåll finns vi här för dig på Article City.

Registrera dig idag för ett gratis konto och bli ansluten till vårt team av begåvade professionella författare.

Vi kan inte vänta med att hjälpa dig!