Hot mot USA: s hemland från ISIL i Syrien

2 September 2021 0 Von admin

Sannolikhet för attack: 3

En av FBI: s högsta prioriteringar är terrorism eftersom hotet har förändrats på olika sätt (Davis, Martini & Cragin, 2017). Kärnhotet i al -Qaida har minskat, men verksamheten har utvecklats. Fokus har nu flyttats till Islamiska staten Irak och Levanten (ISIL) (Tallis, Bauer & Frey, 2017). Konflikter i Syrien och Irak har varit mycket attraktiva för västbaserade extremister som vill engagera sig i våld där många amerikaner har rest till Syrien (Rollins & Peters, 2015). Individerna som bor i USA kan inspireras till våldshandlingar eftersom de är villiga att resa utomlands för att slåss och agera i sina samhällen, vilket utgör ett potentiellt hot mot USA: s och personers säkerhet (Applegate, 2016 ). ISIL är obeveklig i sin våldsamma kampanj och har spridit hatiska budskap som lockade likasinnade extremister. ISIL har varit envis med att använda Internet och sociala medier för kommunikation och den utbredda räckvidden är en oro eftersom ISIL har använt teknik aggressivt för att förmedla sitt våldsamma budskap. Budskapen om radikalisering tenderar att spridas snabbare än man skulle kunna föreställa sig att och berättelsen skapade fokus på alla aspekter av livet, såsom karriärmöjligheter, familjeliv och en känsla av gemenskap. Hotpotentialen från ISIL är verklig och blir större med tiden (Siniver & Lucas, 2016). Det är ett mångfacetterat hot eftersom ISIL ser Amerika som en strategisk fiende.

Attackens svårighetsgrad: 2

Om ISIL skulle attackera USA skulle attackens svårighetsgrad inte vara lika hög som det överhängande hotet den har. Strategin som används av ISIL för att använda sociala medier och offentliggöra om sin verksamhet och tankegång är ett väckarklocka till USA (Comey, 2014). Landet skulle inte fångas omedvetet som attacken den 11 september av al Qaida.

Referenser

Applegate, TR (2016). Omvärdering av hotet från hemväxt våldsam extremism i USA: Överdriven eller underskattad?. Tidskriftsartikel | Oktober, 1(8), 55:00.

Comey JB (2014) Worldwide Threats to the Homeland: Uttalande inför House of Homeland Security Committee, Davis, LE, Martini, J., & Cragin, K. (2017). En strategi för att motverka ISIL som ett transregionalt hot. RAND Corporation.

Rollins, JW, & Peters, HM (2015). Islamiska staten, Vanliga frågor: Hot, globala konsekvenser och amerikanska politiska svar. Congressional Research Service

Siniver, A., & Lucas, S. (2016). Islamiska statens lexikala slagfält: USA: s utrikespolitik och abstraktion av hot. Internationella frågor, 92(1), 63-79.

Tallis, J., Bauer, R., & Frey, L. (2017). ISIL: s slagfältstaktik och konsekvenserna för inrikes säkerhet och beredskap. Journal of Terrorism Research, 8(3)

Carolyn Morgan är författare till denna uppsats. En chefredaktör på MeldaResearch.Com in Online papperstjänst. Om du behöver ett liknande papper kan du göra din beställning från Professionella skräddarsydda skrivtjänster.