Hur man använder Facebook -annonser för fastigheter

Hur man använder Facebook -annonser för fastigheter

15 September 2017 0 Von admin

Hur man använder Facebook -annonser för fastigheter

Fastighetsmäklare har så mycket att vinna på Facebook -annonser. Deras inriktningskapacitet är mycket mer exakt än för andra sociala medieplattformar.

Inte bara kan Facebook -annonser hitta din publik genom beteendemässig och demografisk inriktning, de är också billiga.

Många agenter är dock fortfarande inte ombord med denna trend. Så de som är villiga att ta risken kommer att få en konkurrensfördel jämfört med andra fastighetsmäklare.

Men som med alla marknadsföringsplaner måste du ha en strategi. Så här bör du använda Facebook -annonser för fastigheter.

“Troligen att flytta”

Med stöd av beteendedata har Facebook nu kategorier av människor som är “sannolikt att flytta”.

Denna data kommer från online- och offline -forskning. Det genereras också genom partners som är associerade med plattformen.

Personer som har besökt fastighetswebbplatser nyligen kommer att visas i denna kategori. De som har skrivit om husköp för första gången kommer också att inkluderas.

Därifrån kan du ytterligare segmentera din publik. Du kan begränsa det baserat på ålder, hushållsinkomst och geografi.

Facebook placerar strategiskt till konton som passar kategorin “Sannolikt att flytta”. Det betyder att du inte slösar bort reklam på människor som inte har uttryckt intresse för att flytta.

Säg att du är i väst med gårdar till salu och vill nå intresserade köpare. Du kan specifikt rikta dig till dem som har letat upp gårdar i området.

Använd inte bara Facebook -annonser för fastighetshandlare

Rikta dina annonser till inteckning mäklare också.

Varför?

Eftersom riktad inteckning mäklare innebär att du ökar din chans att remisser.

Facebook låter dig också begränsa ditt mål efter jobbtitel. Skriv helt enkelt in ”inteckningsmäklare” i annonsens sökmotor och voila! Du når en helt ny publik.

Du vill inte spendera mycket pengar på dem som inte är intresserade av att köpa eller sälja. Men att nå vissa nischmålgrupper kan verkligen öka ditt rykte.

Du kan också överväga att annonsera för dem med följande jobbtitlar: processor, närmare och refinansieringsrådgivare.

Koordinera med traditionella insatser

Eftersom du är inriktad på ett specifikt område bör du också implementera traditionella strategier på dessa platser.

Visst, mycket av det som kommer in via direktpost kastas i soporna. Men traditionell marknadsföring kan vara mycket mer effektiv i kombination med digitala insatser.

Det är ingen tvekan om att konsumenterna kräver flera åsikter innan de köper. Det betyder att de måste göra flera typer av intryck med ditt företag.

Så om du spenderar pengarna på Facebook -annonser bör du också samordna din standardtaktik. Skicka dina vykort och andra direktreklamannonser till hyresgäster i samma riktnummer.

Det är perfekt att börja dina Facebook -insatser precis innan du skickar ut din direktmeddelande. Håll sedan annonserna igång en stund efteråt för att maximera exponeringen.

Få saker igång

Så du har lärt dig hur du hanterar Facebook -annonser för fastigheter. Vad är din nästa digitala marknadsföringsstrategi?

Om du vill driva mer trafik, leads och försäljning till din sida, gå med oss ​​på Article City för att få premiuminnehåll från vårt fantastiska team av författare.