Hur man blir en matbloggare på Instagram

Hur man blir en matbloggare på Instagram

29 September 2017 0 Von admin

Hur man blir en matbloggare på Instagram

Med över 168 miljoner foton på Instagram märkta som #mat är det ingen hemlighet att folk älskar att ta foton av mat- och titta på dem också!

Tyvärr betyder det att om du är inställd på att bli en berömd Instagram -matbloggare kommer det att ta lite arbete. Enkla bilder på vad du åt till lunch kommer inte att klippa det längre.

Faktum är att bakom varje framgångsrikt Instagram -konto finns en strategi. Här är 5 viktiga tips som hjälper dig att börja strategisera ditt konto och lära dig att bli matbloggare.

1. Definiera din nisch

Det allra första steget innan du ens börjar publicera är att strategisera hur din profil och plattform kommer att se ut. Välj ett färgtema och en stil för alla dina foton.

Detta hjälper dig att bygga upp en kongruent och professionell profil när fler foton läggs till.

Inte bara det, men det här är den tid då du får bestämma vad som gör dig annorlunda än alla andra matbloggare.

Kommer du bara att skriva om våfflor? Eller kommer du att skriva om hälsosamma versioner av dina favoritkomfortmat?

Vad du än väljer, se bara till att det är något du kan växa med och som du älskar!

2. Följ andra

Nästa steg är att börja följa andra kända matbloggare. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilken typ av inlägg som människor reagerar bra på.

Från de översta profilerna kommer du att kunna lära dig att bli en matbloggare som människor faktiskt vill se i sina flöden.

Men sluta inte där! Följ de människor som gillar, kommenterar och svarar också på dessa bloggare. Detta hjälper dig att få ut ditt namn och din profil inför följare som redan är lojala och engagerade.

Undvik att följa robotar och människor som bara kommer att ge dig ett like för ett like. Köp heller aldrig följare. Dessa båda kommer att förstöra ditt engagemang och i sin tur negativt påverka ditt varumärke.

3. Var unik

Med över 300 miljoner i månaden användare på Instagram måste du se till att dina inlägg och profil är unika och minnesvärda.

Detta kan göras genom att lägga upp bilder på ovanliga recept eller göra en intressant visning av maten. Om du fastnar är det bara att kolla in WaffleMakersHub till exempel.

4. Var konsekvent och ta dig tid

En framgångsrik profil tar tid att växa. Så släng inte in handduken för tidigt!

Det viktigaste du kan göra är att vara konsekvent med ditt inlägg och fortsätta skapa mördareinnehåll. Bra inlägg tar tid att skapa, så om du ofta glömmer bort det kan det vara dags att skapa en innehållskalender.

Detta hjälper dig att hålla dig på rätt spår och vara förberedd, även under de mest hektiska veckorna.

5. Marknadsför

Slutligen marknadsföra din profil utanför Instagram. Utnyttja kraften hos andra arenor för att driva människor mot din Instagram -profil.

Kreativt innehåll förbättrar din webbplats och en webbplats kan också hjälpa till att förbättra ditt kreativa innehåll. Om du tänker på dem som ett kompletterande par kommer din framgång att bli mycket mer bestående.

Hur blir man en matbloggare på Instagram?

Börja med att följa dessa 5 viktiga steg. Fortsätt sedan att lära, växa och anpassa dig. Vi kan inte vänta med att se vad du kan göra!

Har några frågor? Skicka oss ett meddelande. Vi skulle älska att höra från dig!