Hur man skapar bra skrivande för sociala medier marknadsföringsinlägg

Hur man skapar bra skrivande för sociala medier marknadsföringsinlägg

18 Juli 2018 0 Von admin

Hur man skapar bra skrivande för sociala medier marknadsföringsinlägg

Marknadsföring på sociala medier är viktigare än någonsin. Chansen är stor att sociala medier är där din publik är – cirka 56% av vuxna använder mer än en plattform för sociala medier. Den siffran stiger när du bara tittar på vuxna i åldern 18-34.

Trots detta tänker vissa företag fortfarande inte mycket på hur de skapar inlägg för sociala medier. Inlägg utan en strategi är ett bra sätt att lämna pengar på bordet och missa potentiella affärer.

Kolla in dessa tips om hur du skriver för sociala medier för att se till att ditt företag är i fart.

Förstå din publik

Vem försöker du nå, i alla fall?

Att bestämma vem du “pratar med” är en av de viktigaste delarna av att skriva för sociala medier. Du kan bestämma detta genom att titta på dina nuvarande kunder eller vilka problem dina produkter eller tjänster löser.

Att räkna ut din publik hjälper dig att bestämma vilken typ av röst och ton du ska använda i dina inlägg. Om du inte har tid att göra detta, gillar företag Reliant Social kan hjälpa dig att forska.

Håll din röst konsekvent

När du har bestämt dig för din röst, håll dig konsekvent! Du vill inte anta en professionell ton en vecka och sedan byta till en konversation nästa.

Det blir förvirrande för din publik och gör ditt varumärke inkonsekvent.

Även om ditt sociala mediekonto representerar ett företag, förväntar folk sig fortfarande att det har någon form av personlighet. Att komma ihåg detta hjälper dig att skapa bättre innehåll.

Använd Active Voice

Oavsett vilken ton du väljer att använda ska du alltid använda aktiv röst istället för passiv röst. Du kan behöva tänka tillbaka till engelska klassen för den här.

Detta är en grundläggande grammatikregel. Passiv röst fångar inte din publik. Aktiv röst, å andra sidan, hjälper till att avge en självsäker och avgörande ton.

Titta på skillnaden mellan dessa två meningar:

  1. Tiotusen enheter såldes av vårt företag i år.
  2. Vårt företag sålde tiotusen enheter i år.

Den andra meningen är den aktiva rösten du ska sikta på.

Sätt din publik först

Det kan vara frestande att bara prata om ditt företag i sociala medier. Det är trots allt poängen med marknadsföring på sociala medier, eller hur?

Inte riktigt. Om du bara pratar om ditt företag online, ställer du upp för att misslyckas. Du måste centrera din publik i varje inlägg du gör.

Vad är det för dem? Hur gynnar ditt företag människor som rullar genom dina sociala medier? Det här är de frågor din publik troligen ställer.

Se till att dina inlägg svarar på dem.

Läs mer om att skriva för sociala medier

Detta är bara några av våra favorittips för att skriva för sociala medier. Om du håller detta råd i åtanke skapar du en strategi som sätter din publik först och ser högre engagemang.

Vill du fortfarande ha mer råd om sociala medier? Du har kommit till rätt ställe. Kolla in resten av våra digitala marknadsföringsartiklar för att hjälpa dig att ta din strategi till nästa nivå.