Hur man skapar en framgångsrik marknadsföringskampanj för sociala medier för ditt antika företag

Hur man skapar en framgångsrik marknadsföringskampanj för sociala medier för ditt antika företag

13 Februar 2018 0 Von admin

Hur man skapar en framgångsrik marknadsföringskampanj för sociala medier för ditt antika företag

Letar du efter ett sätt att få fler kunder genom dörren till ditt antika företag?

Att driva ett antikt företag kan vara svårt, särskilt om du precis har börjat.

Statistik visar att antikindustrin inte njuter av den högkonjunktur som den haft tidigare, så det kan vara svårt att locka till sig ett konstant flöde av kunder.

Lyckligtvis kan en marknadsföringskampanj för sociala medier gå långt för att marknadsföra ditt företag.

Läs vidare för att lära dig mer om hur du skapar en framgångsrik kampanj på sociala medier.

1. Känn din marknad

Att lägga upp annonser för ditt antika företag på Facebook är definitivt värt ansträngningen. Men att lägga ut annonser utan målmarknad eller nisch är inte så bra.

Börja med att identifiera din marknad för en specifik kampanj. Siktar du på studenter som är sugna på vintagemöbler? Pensionärer nostalgiska om sitt förflutna?

Välj en specifik marknad och identifiera sedan ett behov eller en kamp som dessa personer kan ha. Till exempel kan dessa studenter leta efter ett prisvärt sätt att inreda sin nya lägenhet och se elegant ut.

I din kampanj kommer du att tillgodose detta behov eller kämpa och visa hur du kan tillgodose det.

2. Gör din forskning

Oavsett hur stort ditt marknadsförings- och utvecklingsteam är – det kan bara vara du – det är viktigt att undersöka området innan du dyker in.

Forskningstävling i ditt område. Vad gör andra antikaffärer för marknadsföring, och hur kan du bli bättre? Hur är Westland Antikviteter håller på med?

Vilka annonser ser du för antikviteter på sociala medier? Finns det några i ditt område just nu?

Bedöm tävlingen men överväg också demografi i ditt område.

3. Upprätta mål

Innan du börjar publicera vilt på Facebook, sätt upp några tydliga mål. Vilket resultat vill du ha med din marknadsföringskampanj för sociala medier?

Var så specifik som möjligt. Om du vill locka fler kunder, sätt ett nummer på det. Om du vill öka försäljningen, sätt också ett nummer på den. Kanske vill du bara skaffa e -post för att skapa en lista med leads.

Upprätta tydliga och genomförbara mål som är direkt relaterade till dina behov som företag.

4. Koppla ihop det med e -post

Kampanjer på sociala medier handlar inte bara om att göra inlägg på Instagram. Börja med att skicka ett e-postmeddelande till nuvarande prenumeranter för att ge dem en uppfattning om din sociala mediekampanj.

Se sedan till att din kampanj ger dig nya e -postadresser. Du vill skicka uppföljande e-postmeddelanden efter att du fått dessa för att stanna kvar hos dessa leads och göra dem till återkommande kunder.

5. Skriv relevant innehåll

Nyckeln till framgångsrika sociala mediekampanjer ligger i innehållet. Det är viktigt att skapa en ny, spännande och användbar kopia för dina kunder.

Ja, kunderna blir piggare när de ser rabatter eller specialerbjudanden. Men glöm inte kraften i video, till exempel, eller bilder av din nuvarande antika inventering.

En förstklassig innehållsstrategi kommer att hålla dina kunder tillbaka för mer och få fler e-postadresser på din lista.

Din marknadsföringskampanj för sociala medier

Sociala medier är ett kraftfullt verktyg, och det är viktigt att dra nytta av det när du etablerar din kundbas i antikbranschen.

Se till att du gör din forskning och identifierar din marknad innan du startar din marknadsföringskampanj för sociala medier. Ha tydliga mål som följer din strategi och följ alltid upp marknadsföringsinsatser med e -post.

Vill du lära dig mer om vad inbound marketing kan göra för ditt antika företag? Registrera dig för gratis rådgivning idag på Article City!