Hur sociala medier kan äventyra din bilolycksskada

Hur sociala medier kan äventyra din bilolycksskada

11 August 2017 0 Von admin

Hur sociala medier kan äventyra din bilolycksskada

Det misslyckas aldrig. Så fort något stort eller hemskt händer, når någon ut till telefonen.

Ringer de sin make eller förälder? Ringer du 911?

Nej. De skriver om det på Facebook eller Twitter.

Om du har hamnat i en bilolycka, tänk efter två gånger innan du laddar upp dessa bilder till Instagram. Detta tanklösa och vanligtvis instinktiva drag kan ha en negativ inverkan på din bilolycksskada.

Läs vidare för att ta reda på hur och varför sociala medier kan äventyra det du kommer till.

Sociala medier och dess inverkan på din bilolycksskada

“Allt du säger kan användas mot dig i en domstol.”

Låter bekant?

Detsamma gäller för inlägg på sociala medier. Om du inte tror oss är det här 689 publicerade skäl för att hålla ditt privata juridiska företag borta från internet.

Om du tar selfies på berg- och dalbanor och visar alla på Instagram att du är en hit på toga -festen, till och med bästa personskadejurister kommer inte att kunna hjälpa dig.

Romano v. Steelcase

I detta fall, fick en kontorsarbetare sin stol kollapsa. Hon väckte talan och hävdade att skadorna som uppstod under händelsen gjorde att hon inte kunde lämna hemmet och umgås med vänner.

Försvaret använde sina egna sociala webbplatser mot henne och visade bilder av henne tydligt utanför sitt hem. De noterade det stora antalet smiley -emojis och förlamade hennes påstående om känslomässiga skador.

Världen tittar

När du lämnar in en bilolycksskada måste du anta att du blir bevakad.

Ditt försäkringsbolag vill inte betala dig. Deras försvar i ditt fall kommer att vara att bevisa att du överdriver ditt skadeanspråk eller rent av ljuger om det.

Det är troligt att de kommer att anlita en privat utredare för att titta på dina rörelser. Något så vardagligt som gårdsarbete kan räcka för att ifrågasätta omfattningen av dina skador.

Dina sociala webbplatsprofiler är offentliga register trots sekretesspåståenden från dessa sociala medier. Även om ingen vill se selfies av skadade eller deprimerade människor, kan motsatsen användas för att visa att alla känslomässiga skador eller påståenden om psykisk ångest är falska.

Håll käften (och fingrarna) stängd

Du är arg. Vi förstår. Du körde bara på vägen, tänkte på ditt eget företag, och sedan Bam!

Den lilla gamla damen från gatan t-ben din helt nya Honda.

Även om den här typen av händelser kan vara upprörande, är det viktigt att inte låta dina känslor få det bästa av dig.

“Rage posting” på sociala medier när du försöker lämna in en bilolycksskada är något av det värsta du kan göra för dig själv.

Tala inte om ditt fall. Tala inte om din medicinska diagnos. Nämn inte under några omständigheter någon kommunikation som du har haft med försäkringsbolag eller din advokat.

Bästa möjliga praxis

Vi har pratat mycket i det här inlägget om vad du inte bör göra när det gäller sociala webbplatser och din bilolycksskada.

Så vad kan du göra på sociala medier?

Du kan ta bort dig själv från den. Medan du blir bevakad och allt du lägger upp kan användas mot dig bör du vara ett spöke på internet.

När dammet har lagt sig i din tvist kan du återgå till ditt normala, sociala jag.