Olika sätt att införa STEM -program i skolor

Olika sätt att införa STEM -program i skolor

2 September 2021 0 Von admin

STEM avser vetenskap, teknik, teknik och matematik. STEM -lärande tränger igenom olika delar av våra liv. Och anledningen till detta är världens och STEM: s ömsesidiga beroende. Som vi vet är vetenskapen överallt runt omkring oss, tekniken är orsaken till vår utveckling, ingenjörskonsten tar sig an utmaningarna i förändrat väder och miljö, och matematik finns i varje aktivitet vi utför. Genom att införa STEM -program i skolor kan vi ge eleverna möjligheter att utforska begreppen STEM och växa i samma riktning.

Att införa STEM -program i skolor kräver god erfarenhet och genomförande av olika aktiviteter. Här är några sätt på vilka du kan inkludera STEM -lärande i din skola.

Skolbesök

Skolbesök är ett av de enklaste sätten att införa professionellt lärande och STEM -lärande. Att besöka olika skolor är relativt integrerat och mer aktivt än den traditionella pedagogiken. Det finns många skolor där ute som är värda att se för barn. Skolbesök ger också eleverna ett brett spektrum och ger dem en ny upplevelse av lärande. Eleverna får välbehövlig exponering genom att besöka skolor med olika inlärningssystem, och det hjälper dem därför att sticka ut från mängden.

Studiebesök

Om du letar efter en hållbar och värdefull form av inlärning STEM praktiskt lärande, utflykter toppar listan. Utflykter inkluderar resor till transportknutpunkter, museer, teknikrelaterade platser, energiproduktionsanläggningar, etc. Allt du behöver göra är att lära känna alla sådana platser i din stad eller närliggande område och ta dina studenter på besök. Sådana resor visar sig inte bara som en källa till underhållning för studenter utan ger dem också en uppfattning om praktiskt lärande. Reseguider, aktivitetsblad, pedagogguider och projekt som ges på flera resor hjälper dem att förstå hur teoretisk kunskap kan tillämpas i livet.

Maker Time

Att reservera långa tidsblock för att utföra och fokusera på olika aktiviteter är ett annat sätt att inkludera STEM -lärande i skolorna. Bortsett från integrationen av STEM i grundskolans läroplaner, fokuserar många utbildningsinstitut på maker time -aktiviteter. Här planerar skolorna att fokusera olika tidsluckor eller en hel dag i veckan på en särskild uppgift som ger eleverna en ny upplevelse. Detta leder till ett autentiskt engagemang kring STEM -ämnen och är därför ganska fördelaktigt för studenter.

Makerspace

Om dina elever är villiga att skapa något på egen hand, är det bäst att tänka på att utveckla ett skaparutrymme. STEM -aktiviteter för barn inkluderar att bygga ett utrymme för eleverna för sina skapelser, till exempel att ha plats för symaskiner, inspelningsstudior, 3D -skrivare eller något sådant verktyg som kommer att ge upphov till elevernas lust att skapa något nytt, något på deras egen.

Ingenjörsplan

Att installera en ingenjörsplan i skolorna är timmars behov. Den perfekt gjorda STEM -läroplanen erbjuder en lanseringsplan för elementärt lärande, en läroplan för mellanstadiet och flera artikulerade discipliner inom gymnasielärning för att hjälpa eleverna att lära sig om teknik, datavetenskap och biomedicinsk vetenskap på själva grundnivån. Dessa inlärningsupplevelser genom STEM-lärande i skolor har gett eleverna extremt engagerande innehåll och verkliga upplevelser.

Projektbaserat lärande

STEM-programmet fokuserar på att öva projektbaserat lärande med de bästa aktiviteterna. Genom olika demonstrationer av utbildning, anpassade skolor lärande och betonade en mängd olika projekt åt gången. Därför kan detta vara ett annat sätt att införa STEM -lärande och få de bästa resultaten i gengäld.

Karriärerbjudanden

STEM sägs vara en del av CTE. Eftersom CTE-kurser erbjuds genom vägarna Science, Informationsteknik, Engineering och Math i STEM, får studenterna också chansen att få tag på jobbklara certifieringar och högskolepoäng i gymnasieskolor. Oavsett om studenten tillhör konst eller jordbruk, kan de få grundläggande kunskaper och färdigheter för att driva sin karriär inom de önskade områdena.

Utmaningsbaserat lärande

STEM -lärande kan främjas på bästa sätt genom att effektivt använda globala mål. Med ämnen som noll hunger kan många mål införlivas för olika gymnasieprojekt inom STEM -program. Detta kommer att gynna världen såväl som studenter genom att ge ett nytt tillvägagångssätt för globala mål. Det kommer också att hjälpa eleverna att öka sina tankesätt ur boxen.

STEM kan också integreras genom att lägga till konst och kreativitet i programmen. Detta kommer att uppmuntra och inspirera studenter att etablera sina egna vägar till framgång.