Vilket delat jobb rekommenderas av 123jobs Media

Vilket delat jobb rekommenderas av 123jobs Media

7 September 2021 0 Von admin

Närbild affärsman som använder bärbar dator, skriver på tangentbordet, sitter vid träbord med dokument, skriver e -post, bokförare skriver ekonomisk rapport, upptagen student studerar online, söker information

Det delade jobbet fungerar på grundval av ett avtal mellan arbetsgivaren – företagsrecensioner och två eller flera anställda som utför samma typ av arbete. De anställda anpassar sedan sin arbetstid på den delade arbetsplatsen enligt sitt eget schema. De kommer att utforma schemat enligt avtalet för att passa deras personliga behov. Samtidigt måste de alltid fylla den genomsnittliga veckotiden. Detta avtal måste ingås skriftligen och de anställda är skyldiga att lämna schemat till arbetsgivaren minst en vecka i förväg. Rätt kommunikation och fasta regler är särskilt viktiga, förklarar Ludmila Šťastná från företaget 123jobs Media.

Delgivning av handlingar

Genom ändringen av arbetslagen införs institutet för så kallad delivery fiction. Detta bör förenkla servicen av dokument. Därför, om den anställde faktiskt inte tar emot dokumentet från sin chef, introduceras fiktionen för leverans för att påskynda processen. Enligt den nuvarande lydelsen var arbetsgivaren skyldig att överlämna dokumentet till arbetstagaren i egna händer. Det vill säga på hans bostad eller var han än kommer att hittas. Om detta inte är möjligt kan dokumentet levereras med posten. Enligt lag är arbetsgivaren dock skyldig att göra allt för att personligen nå sin arbetstagare. Det är därför inte möjligt att personligen använda sig av postleverans efter ett misslyckat försök att nå det. Men även om det levereras med post kan detta inte vara entydigt om den anställde vägrar att acceptera dokumentet. Därför är det bra att komma ihåg att du måste hålla tidsfristerna för samtal för att hämta försändelsen. Anledningen är att om tidsfristerna för acceptans inte var korrekta, skulle fiktionen om leverans inte inträffa. Några av dessa förändringar har varit i kraft sedan början av 2021.


Tidigare artikelBli inte förvånad och försäkra dig själv för skador på jobbet och i det civila livet!
En annan artikelÄven ett snabblån måste vara genomtänkt