10 tips för marknadsföring av webbplatser för din webbutik

10 tips för marknadsföring av webbplatser för din webbutik

9 März 2018 0 Von admin

10 tips för marknadsföring av webbplatser för din webbutik

Om du säljer cannabis online behöver du rätt webbplatsfrämjande tips för att vara konkurrenskraftig.

Även om du säljer från en butik, är marknadsföring av webbplatser nyckeln till att få nya kunder att komma in genom dörren. Och om du bara säljer online behöver du ett sätt att få dessa kunder att köpa från dig och inte dina konkurrenter.

Dessa tio webbplatsfrämjande tips får dig att sälja på väg till att driva en blomstrande onlineavdelning. Läs vidare för att lära dig vad du behöver veta.

1. Gör din forskning

Innan du kan implementera en vinnande marknadsföringsstrategi för webbplatser måste du lägga lite tid på forskning.

Du vet redan vad din marknad är – cannabis. Men inom den marknaden måste du veta vad din nisch är. Vem exakt säljer du till, och vad exakt säljer du dem?

Ju mer du kan skilja ditt företag åt och rikta in dig på en specifik publik, desto mer framgångsrik blir din onlinekampanj. Till exempel kan du sälja cannabis för medicinska ändamål eller för rekreationsändamål. Du kanske säljer till en utbildad, äldre publik eller en yngre publik som är mindre intresserad av forskning.

Ju mer forskning du gör, desto mer kan du rikta dina marknadsföringsinsatser för framgång.

2. Ha en bra logotyp

Ju mer din logotyp sticker ut, desto mer igenkännbart blir ditt företag online.

Även om du redan har en logotyp är ibland en omdesign bäst för att vara konkurrenskraftig. Många apotekslogotyper kan börja se likadana ut – hur många olika versioner av ogräsbladet har du sett i logotyper?

Kolla upp denna webbplats – deras logotyp använder ett ogräsblad på ett kreativt, abstrakt sätt som sticker ut.

Hitta sätt att få din logotyp att sticka ut från mängden. Du kan prova en oväntad färg eller en smart dubbelsidig symbol. Tänk på din målgrupp och besluta om det bästa sättet att få blicken.

3. Lägg upp videor

Videor är ett bra sätt att marknadsföra din online -apotek. Detta är en av de bästa sätten att nå modern publik och berätta historierna som de bryr sig om.

Du kan lägga upp videor direkt på din webbplats, och du bör också dela dem på dina sociala mediesidor för att locka människor till din webbplats. Från korta videor som berättar din historia till längre, liveuppdateringar, video av hög kvalitet är ett bra sätt att fånga den uppmärksamhet du vill ha.

4. Bli social

Förutom att lägga upp videoklipp på sociala medier bör du ha en aktiv, väl avrundad kampanj för sociala medier.

Många människor får reda på nya företag på sociala medier. Att vara aktiv på de sociala webbplatser som dina kunder använder är ett bra sätt att få dem till din webbplats. Du kan också använda sociala medier för att interagera med dina kunder, vilket ger en känsla av ditt varumärkes ”personlighet”.

5. Förenkla din webbplats

Det är viktigt för webbplatser att vara attraktiva och lättnavigerade. När allt kommer omkring, om en kund har tyckt om dina produkter och vill komma tillbaka för mer, vill du inte att din webbplats ska bli ett hinder för dem.

Är din webbplats rörig och förvirrande, eller är den ren och lätt att navigera? Hur snabbt kommer de att kunna hitta det de letar efter?

Oavsett vem din målgrupp är, kommer en ren webbplats som är trevlig att titta på långt. Använd begränsade färger och gott om tomt utrymme för att dra ögat till de platser du vill ha.

6. Optimera för mobilen

Det räcker inte med en webbplats som ser bra ut på bärbara datorer och stationära datorer. Din webbplats måste också optimeras för mobiltelefoner, surfplattor och allt annat som kunder kan använda för att söka.

Mobiloptimerad webbplatser ändras för att passa skärmen oavsett vilken enhet någon använder. De blir enkla att navigera genom att ändra för att passa alla former, så att användare på en telefon eller annan enhet inte stöter på hinder när de besöker din webbplats.

7. Erbjud kampanjer

Ett bra sätt att få besökare till din webbplats är att erbjuda en kampanj.

Använd marknadsföringsmaterial för att uppmärksamma dem på specialerbjudanden, till exempel rabatt för förstagångskunder. Du kan till och med erbjuda gratis swag med ett köp-många marijuanakunder älskar en väldesignad t-shirt eller tändare.

Efter några lyckade kampanjer kanske du faktiskt vill förgrena dig och bygga en webbutik för att sälja varor. Detta kan ge en ny inkomstström och ger ett nytt sätt att locka besökare till webbplatsen.

8. Be om feedback från kunder

Ett av de bästa sätten att ta reda på om din webbplatsmarknadsföring fungerar är att själv höra från kunderna.

Lägg till ett lättanvänt kontaktformulär till din webbplats. Be dem att granska sin upplevelse efter ett köp. Interagera med kunder på sociala medier för att få en känsla för vad de tycker om webbplatsen.

Att interagera med dina kunder och göra ändringar baserat på vad de säger visar också att du bryr dig om att ge dem den bästa upplevelsen, vilket sannolikt kommer att göra dem till lojala kunder.

9. Använd SEO

Sökmotoroptimering är avgörande för alla företag, inklusive onlinebutiker. Om du inte optimerar för sökning kommer potentiella kunder inte ens att kunna hitta din webbplats i första hand.

SEO använder formatering, sökord och andra strategier för att hjälpa kunderna att hitta din webbplats baserat på vad de skriver in i en sökmotor. Med SEO är det mer troligt att din webbplats dyker upp högst upp i sökningen.

10. Använd animerade annonser

Online -annonser är ett bra sätt att dela med sig av ordet om ditt onlineföretag. Animerade, rörliga annonser är ett ännu bättre val.

Människor tillbringar så mycket tid på nätet att de blir avkänsliga för bilder online. En rörlig bild är dock mycket mer sannolikt att få uppmärksamhet.

Hur kommer du att använda webbplatsmarknadsföring för ditt företag?

Med dessa tio strategier kommer du på god väg till framgångsrik marknadsföring av webbplatser för din onlineavdelning.

Hur planerar du att använda webbplatsmarknadsföring för att växa ditt cannabisföretag? Lämna en kommentar och låt oss veta vilka strategier du ska prova!