4 användbara tips för innehållsmarknadsföring som ger resultat

4 användbara tips för innehållsmarknadsföring som ger resultat

5 Februar 2019 0 Von admin

4 användbara tips för innehållsmarknadsföring som ger resultat

Snurrar du hjulen i en content marketing rut? Det händer för de bästa av oss. Men några experttips för innehållsmarknadsföring kan vara allt du behöver för att gå i rätt riktning.

Innan vi går in på detaljer är det värt att notera att alla verkar ha en åsikt om vad som gör bra innehåll. Vissa företag går all in för videoberättande. Andra svär vid långa blogginlägg laddade med instruktioner och bilder.

Det viktigaste att komma ihåg är att det bästa innehållet är det som fungerar för dig.

Bra innehåll är inte alltid vad du tycker. Det tar vanligtvis lite finess för att hitta rätt formel.

Om du kämpar för att hitta din, lägg dessa fyra innehållsmarknadsföringstips till din strategi:

1. Bekanta dig med din försäljningstratt

Du skapar inte innehåll bara för det skull. Varje blogginlägg, video och inlägg på sociala medier har förmågan att flytta din publik genom din säljtratt – om du vet hur din säljtratt fungerar.

Varje trattens steg riktar sig mot ett annat köpstadium. Du bör utveckla ditt innehåll för att tilltala köpare i varje steg i tratten för att hjälpa dem att gå vidare mot en konvertering.

Ta dig tid att förstå denna process och var köparna kommer in i tratten. Engagera dem vid varje steg på resan så att du aldrig missar ett tillfälle.

2. Håll en innehållskalender

Innehållskalendrar håller dig organiserad. Du kan planera ditt innehållsschema och veta vad du ska skapa under hela året.

Förplanerade innehållskalendrar kan också hjälpa dig att styra hela din innehållsstrategi. De ger detaljerad inblick i vad du postar och var du postar det.

Ta dig tid att kartlägga vad du vill åstadkomma med ditt innehåll och utveckla sedan innehåll som överensstämmer med dessa mål. Om du har svårt att hänga med, kontakta en marknadsföringsföretag för hjälp.

3. Utveckla ditt innehåll kring ett specifikt ändamål

Varje innehåll du skapar ska tjäna ett specifikt syfte. Annars, hur vet du att det fungerade?

Börja med dina mål: vad ska din publik göra efter att ha läst dina inlägg?

Vill du driva människor djupare in i din säljtratt? Ska de nå ut för mer information eller registrera sig för ett nyhetsbrev Är ditt innehåll utformat för att främja en positiv varumärkesimage utan några strängar?

Börja med ett syfte i åtanke, utveckla sedan innehållet kring det syftet.

4. Återanvänd ditt innehåll

Att återanvända ditt innehåll hjälper dig att få ut mesta möjliga av dina insatser. Du har redan gjort forskningen och skrivit, så varför inte maximera dina resultat?

Du kan till exempel förvandla ett vitt papper till ett infografik-, video- och blogginlägg. Det är i huvudsak samma information, men i olika format som tilltalar olika målgrupper.

Förvandla dessa innehållsmarknadsföringstips till handling!

Låt inte dessa fem innehållsmarknadsföringstips samla damm! Få dem att arbeta i din strategi för att driva trafik, öka konverteringar och få det erkännande ditt företag förtjänar.

Vill du ha mer råd om innehållsmarknadsföring? Gå tillbaka till avsnittet Innehållsstrategi för branschinsikter, tips och tricks som proffsen använder.