5 Orsaker till energisvinn i ditt hem

2
5 Orsaker till energisvinn i ditt hem

Du känner att du har stått framför kylen i en timme. Du vet att du är hungrig, men du har ingen aning om vad du vill äta. Vad du inte inser är att ju längre du håller dörren öppen, desto mer energi slösar du.

Att dröja kvar i köket är inte ens den största orsaken till energislöseri i hemmet. Om du lämnar din elektronik i viloläge istället för att stänga av den hela vägen, suger de fortfarande bort strömmen.

Att ha ett väl upplyst hem kommer att öka din elräkning och hur ofta byter du ditt luftfilter? Om ditt svar är ”Jag vet inte” kan det vara dags att ändra dina vanor. Kolla in den här guiden för att lära dig hur du sparar energi i ditt hus.

  1. Lämna kylskåpet vidöppen

Varje gång du öppnar kylskåpet släpper du ut en massa kall luft. Ditt kylskåp måste sedan arbeta hårdare för att kyla ner saker och hålla din mat färsk. Som du kan föreställa dig använder detta mycket energi.

Du måste hantera ditt kök. Stick inte huvudet i ditt kylskåp utan att ha någon form av idé om vad du vill äta.

När du tar med matvaror in i huset, låt inte kylskåpet stå öppet medan du letar igenom påsar och försöker hitta dina kalla saker. Lägg alla dina kyliga matvaror på ett ställe så att du kan lägga dem snabbare och begränsa den tid du lämnar dörren öppen.

Om du upptäcker att dina barn fortfarande har en otäck vana att lämna dörren öppen kan du investera i ett energistjärnskylskåp. Dörren som står öppen kommer fortfarande att ta upp massor av ström, men det kommer inte att vara lika skadligt.

  1. Du är inte smart med din belysning

Även om du släcker alla dina lampor innan du går ut ur huset kan de fortfarande vara en av de största orsakerna till energislöseri om du inte använder dem rätt. För det första, investera i några beläggningssensorer. När någon går in i ett rum kommer sensorerna att läsa det och säga till lamporna att tända.

För två, byt till lysdioder. De har en massor av fördelar som gör att de kan bekämpa energislöseri.

Effektivitet

Materialen som är förpackade i LED -lampor är gjorda för att minska på energin. När vi säger mindre energi menar vi att de använder cirka 90% mindre effekt än traditionella glödlampor.

Eftersom du kommer att spara energi genom att byta ut alla dina lampor till lysdioder, ser du en mycket billigare elräkning.

Livslängd

Så länge du väljer LED -lampor av hög kvalitet kan de hålla i upp till 7 år. Traditionella glödlampor är bara utformade för att hålla i lite mer än tusen timmar innan de brinner ut. Skillnaden är astronomisk.

Nu kanske du tänker “hur sparar det mig i energikostnader”? Det kanske inte hjälper din elräkning att gå ner, men det hjälper dig att spara pengar över tid eftersom du inte behöver köpa glödlampor så ofta.

Miljö

Traditionella glödlampor är fyllda med kvicksilver och andra kemikalier som kan göra allvarliga skador på miljön medan de sitter på deponin. Lysdioder är alla giftfria.

Det hjälper dig inte så långt som att spara pengar, men det hjälper jorden, vilket känns lika bra.

  1. Energy Vampires

Att sova spelkonsolen innan du går till jobbet är ett bekvämt sätt att behålla dina framsteg om du inte befinner dig i en sparpunkt. Det kommer också att suga bort strömmen hela tiden du är borta. Många elektronik är byggda för att göra detta.

Till exempel kommer många att lämna sina datorer på så att de inte behöver vänta på att startprocessen ska vara klar varje gång. Det är bekvämt, men att låta datorn vara på i flera dagar i taget kommer att kosta dig hundratals dollar.

Det bästa sättet att stoppa din elektronik från att göra detta är att koppla ur dem när du inte är hemma eller sover.

  1. Smutsigt luftfilter

Om ditt hem inte svalnar oavsett hur högt du vrider AC, kanske problemet inte är med enheten. När var senaste gången du rengjorde eller bytte ut filtret?

Om ditt svar är “Jag kommer inte ihåg” kan det vara dags för dig att gå vidare. Det smutsiga filtret gör att din enhet måste arbeta hårdare för att göra sitt jobb.

Det betyder att det använder mer energi och så småningom kan det till och med gå sönder. Du måste komma ihåg att rengöra eller byta ut ditt filter minst en gång i månaden.

  1. Hemisolering

Du bör ha minst tio tum isolering på vinden. Om du har något mindre än så kommer all ansträngning du lägger på att hålla ditt hus varmt fly direkt från taket. Det är en av de största orsakerna till energislöseri.

Den grundläggande tumregeln är att om du kan se reglarna på vinden måste du ha en Sanering och total restaurering företag kommer hem till dig för att lägga in mer isolering.

Vad orsakar energisvinn i ditt hem

Om du lämnar din elektronik påslagen, har dålig isolering eller låter kylskåpsdörren stå öppen, bli inte förvånad när din elräkning är genom taket. Överväg att göra små förändringar i ditt liv för att minska energisvinnet.

Uppdatera dina lampor och glödlampor, uppgradera till ett energikylskåp och koppla ur alla dina enheter innan du går och lägger dig. Lita på oss när vi säger att det kommer att göra en värld av skillnad.

Letar du efter fler sätt att stoppa energislöseri i ditt hem? Kolla in vår blogg dagligen för alla de senaste tipsen och knepen.

Benzer Yazılar

Schreibe einen Kommentar