5 saker du behöver göra innan du anlitar en webbdesigner

5 saker du behöver göra innan du anlitar en webbdesigner

17 November 2018 0 Von admin

5 saker du behöver göra innan du anlitar en webbdesigner

Det finns över 1,5 miljarder webbplatser på internet idag-men har du någonsin tänkt på hur många av dessa som faktiskt är aktiva, välgjorda webbplatser?

Svaret: inte ens 200 miljoner webbplatser på internet är aktiva just nu. Av dem är det svårt att föreställa sig att de alla är trendiga och gör bra intryck på användarna.

Det räcker inte att bara vara en annan domän bland de många, många webbplatserna där ute. Om du skapar en webbplats för ditt företag eller försöker starta ett högpresterande onlineföretag måste du anlita en webbdesigner.

Webbdesign avgör hur väl du når, engagerar och konverterar din publik. Det är viktigt att tjäna pengar och öka din närvaro online.

Men du kan inte anlita vilken webbdesigner som helst som skapar något åt ​​dig.

Här är 5 saker du behöver göra för att hitta rätt person!

1. Identifiera dina behov

Bygger du en webbplats från grunden eller behöver du en omdesign? Vill du överföra data från en domän/värdsajt till en annan eller vill du hellre att någon bygger backend åt dig?

Det här är bara några frågor att ställa dig själv innan du anlitar en webbdesigner. De hjälper dig att fokusera din sökning när du börjar leta efter personer att anställa. Att identifiera dina behov håller dig också på rätt spår när du kommer in i diskussioner om kontrakt och tjänster.

2. Ange en budget

Det är en sak att fastställa allt du behöver från en webbdesigner och en annan för att veta hur du ska betala för det. Det är därför du måste ange en budget innan du börjar nå ut till olika designers.

Du vill inte vara redo att anställa någon bara för att inse att deras tjänster är helt utanför din prisklass. Gå in i din sökning med ett nummer i åtanke så att du inte har några överraskningar när du begränsar dina alternativ.

3. Gör din forskning

På tal om att begränsa dina alternativ, kom ihåg att det inte finns någon gräns för de designers du arbetar med. Du kan välja att anlita en lokal webbdesigner som du kan träffa personligen eller att anställa en från utlandet som specialiserat sig på att bygga webbplatser inom din bransch.

Det är värt att ta dig tid att utforska alla dina alternativ. Se vilken typ av webbdesigners som finns i ditt område och utök sedan din sökning för att vara säker på att du verkligen anställer den bästa.

4. Titta på en designerportfölj

En webbdesigner kan berätta allt de vill om sin arbetskvalitet, men beviset finns i deras portfölj. Du bör alltid be om att få se en designerportfölj innan du ens börjar prata detaljer om vad du behöver av dem. Detta kommer att ge dig en klar uppfattning om huruvida de passar räkningen eller inte eller om du ska fortsätta leta.

Om de kan erbjuda ytterligare tjänster som Hook Agency kan, ännu bättre. Att investera i saker som platssäkerhet eller SEO -kampanjer kan göra mycket mer för dig än vad estetik ensam kan.

5. Ställ frågor

Precis när du tror att du har hittat rätt webbdesigner, ta dig tid att ställa några frågor till dem. Du vill vara säker på att du lägger ut alla detaljer i ett kontrakt med dem innan du hamnar i en situation som inte tillfredsställer dig.

Några smarta frågor att ställa är:

  • Kan jag se en referenslista?
  • Hur länge har du designat webbplatser?
  • Känner du till att arbeta med företag som mitt?
  • Har du någon tidslinje för detta projekt i åtanke?
  • Inkluderar kostnaden framtida redigeringar?
  • Kommer jag att vara ägare till webbplatsen när det är klart?

Anställ inte en designer utan att ta upp dessa saker. Det sista du vill är att bestämma dig för att göra om senare senare för att inse att du inte äger webbplatsen eller att du är bunden till att arbeta med samma designer!

Dessa frågor hjälper dig att vara säker på att personen du tänker arbeta med är ansedd, kvalificerad och redo att börja arbeta.

Inte säker på om du ska anlita en webbdesigner?

Kanske har du funderat på att anlita en webbdesigner, men du är inte säker på om det är dags för en omdesign än. Kanske vill du hellre försöka designa en webbplats på egen hand innan du letar efter att anställa någon för att utföra arbetet.

Sanningen är att det bästa du kan göra är att anlita en webbdesigner. Ju tidigare du investerar i denna tjänst, desto snabbare kan du börja dra nytta av allt en välbyggd webbplats kan erbjuda.

Hoppa över gissningen och kontrollera och fastna i dagens designtrender.

För mer information om webbdesign och råd, klicka här.