5 vetenskapsbloggar som spikar deras SEO -strategi

5 vetenskapsbloggar som spikar deras SEO -strategi

10 Januar 2019 0 Von admin

5 vetenskapsbloggar som spikar deras SEO -strategi

Opererar eller skriver du för en vetenskapsblogg? Undrar du hur du får ditt fantastiska innehåll att synas och höras av massorna? Använder du SEO -strategier för att få högre ranking?

Om inte, nu är det dags att börja!

Tyvärr verkar det finnas en koppla mellan människor och vetenskap. Strålande vetenskapsartiklar lockar andra vetenskapsintresserade – men hur är det med alla andra? Hur kan du få ut kvalitetsinformation till dem?

Vetenskapsbloggar måste marknadsföra sitt innehåll ungefär som alla andra bloggar. En fantastisk artikel om konstnärernas hjärna kan gå vilse på Googles sidor. Det kan ta över av den senaste Kardashian -observationen eller Apple iPhone -utgåvan.

Och det är bara inte rätt. Vi måste förstärka den viktiga kopplingen mellan människor och vetenskap.

Här är 5 vetenskapliga webbplatser som dödar SEO -spelet. Använd dem som inspiration för dina egna!

Vetenskapsbloggar värda att titta på

När vi säger SEO, vad pratar vi om, exakt? Mer än sökord (även om de är viktiga också).

Webbplatsen ska vara lätt att navigera. Den bör använda klickvärda titlar och sociala medier. Den måste använda intern och extern länkning för att etablera myndighet.

Ta PBMC webbplats, till exempel.

Den har tydliga, klickbara sektioner. Den har en användbar FAQ -sida. De använder text och video.

Här är några andra vars SEO-tekniker är on-point!

1. Scientific American

Denna blogg vet vikten av att använda såväl video som text. Inte bara gör Googles kärleksvideo, men det gör mobilanvändare också. Det erbjuder en känslomässig och auktoritär koppling, vilket är bra för vetenskapsförfattare.

De har också bra rubriker:

  • ”Det finns inget som är medveten tanke”
  • ”Ett nytt sätt att bekämpa läkemedelsresistenta bakterier”
  • ”Hur och varför definierade forskare kilogrammet”

Är vi nördiga, eller gör dessa titlar att du vill veta mer?

2. Gizmodo

Denna webbplats är bra på att kombinera humor och utbildning, överbrygga den vetenskapliga klyftan. “There Goes My Dream of a Viking Funeral”, säger Bryan Menegus i en lustig (men informativ) artikel.

De vet också hur man använder intern länkning till sin fördel. Klicka på någon av deras artiklar så hittar du dem som refererar till andra artiklar av deras. Auktoritativ och (smygande) reklam.

3. HowStuffWorks

Denna webbplats är också bra på att länka. De länkar tillbaka till sitt eget innehåll och citerar välrenommerade källor som universitet och space.com. Detta ökar deras trovärdighet för publiken och Google -robotarna.

De har också ett praktiskt avsnitt “Relaterade artiklar” längst ner i varje artikel. Detta hjälper till att behålla användare på deras webbplats.

4. ScienceNews

Kvalitet är bättre än kvantitet – om du inte kan spika båda som ScienceNews gör. De postar regelbundet, ibland till och med många gånger om dagen. Men varje artikel är full av relevant, undersökt information.

De använder också popup-fönstret “Prenumerera”, ett bra sätt att hålla användare i kontakt med deras innehåll.

5. Populärvetenskap

Denna vetenskapliga blogg använder också den effektiva popup-fönstret och erbjuder en “i stort sett annonsfri” upplevelse. Annonserna de använder är smart placerade och inte irriterande för användarna.

De har en supernavigerbar sida, från verktygsfältet högst upp. De har avsnitt som “Science”, “Tech”, “Military” och den populära “Video”.

Vår favoritfunktion är “Roll the Tice” -knappen, som ger dig slumpmässiga artiklar. Inom två klick fick vi artiklarna “Apor kan tekniskt sett kunna tala” och “The Rise of Personal Computers”.

Roligt och intressant!

Denna webbplats är också bra på deras länkning.

Vetenskap för massorna

SEO ökar din bloggs trovärdighet, något mycket viktigt för vetenskapliga bloggar. Det kan sätta dig på Googles eftertraktade sida 1 och få dig den exponering du förtjänar.

Låt oss göra vetenskapen populär igen!

Och medan du håller på, varför inte finslipa dina skrivkunskaper? Vetenskap kan vara ett ganska tekniskt ämne. Här är 7 tekniska skrivtips som alla forskare och bloggare borde använda!