7 Bloggdesigntips som får din webbplats att se professionell ut

7 Bloggdesigntips som får din webbplats att se professionell ut

16 Februar 2019 0 Von admin

7 Bloggdesigntips som får din webbplats att se professionell ut

Antalet webbplatser online är snabbt närmar sig 2 miljarder. Ja, jag sa miljard, med ett B! Wow!

Hur kan du möjligen konkurrera med de miljarder andra människor som vill ha din kunds uppmärksamhet? Det verkar omöjligt, eller hur?

Jag har goda nyheter för dig. Många av dessa webbplatser är inte bra alls. Deras bloggdesign är – låt oss säga, inte så bra?

Om du vill få den respekt och uppmärksamhet du förtjänar online måste du ha en professionell blogg. Du måste se till att ditt varumärke är på sin plats och representerar dig på ett sätt som kommer att få rätt typ av uppmärksamhet. Den goda sorten det är.

För att lära dig mer om hur du får din blogg att se professionell ut, fortsätt läsa den här artikeln.

Öka din bloggdesign till nästa nivå

När du tittar på det senaste webbdesign trender, det är lätt att bli distraherad. Du är inte säker på vad du behöver göra först. Kanske börjar du en sak och sedan en annan och en annan.

Snart sitter du kvar med ett gäng halvfärdiga projekt, och din webbplats ser lite försummad ut. Att veta hur viktigt utformningen av din blogg är, har du kommit hit. Och du har kommit till rätt ställe.

1. Planera din design

Om du kastar ihop din design på ett infall, är alla på väg att berätta. Istället för att sätta ihop din design element för element, gör en plan innan du ens börjar.

Precis som med din content marketing -strategi måste du ha en strategi när du vill att din blogg ska se professionell och välorganiserad ut.

2. Titta på din grammatik

Det snabbaste sättet att negera från en vackert utformad webbplats är att gåta det med skrämmande grammatikfel. Du vill inte få dina läsare att flämta och skaka på huvudet när du läser igenom din information.

Även om grammatik inte är ett designelement, kommer det att döda alla dina chanser till trovärdighet, så vi ville kasta in det här för dig.

3. Offra inte för mycket för konverteringar

Vi har alla varit på den webbplatsen. Du känner den. Den med tre olika popup-fönster, en rullning över och ett övergivningsformulär.

Suck.

Frustrerande, jag vet. Du vill inte vara den killen eller killen. När du går för konverteringar, se till att du har användarupplevelsen i åtanke.

Om du offrar användarupplevelsen för att öka din anmälningsgrad för mycket kan du förlora en hög andel av dina besökare. Och du kommer definitivt att uppröra mer än några få.

När du har för många popup-fönster, pop-ups, ljuslådor och sådant ser det inte professionellt ut. Det ser rörigt och oattraktivt ut.

4. Att tänka i färger

När du bygger ditt varumärke måste du skapa din varumärkesfärgspalett. Dina visitkort, webbplats och annat marknadsföringsmaterial bör alla fungera med samma färger.

Människor associerar dig med färger, och det gör det lättare för dem att komma ihåg dig. Du vill att folk ska komma ihåg dig och ditt varumärke så glöm inte ditt färgschema när du utformar din blogg.

Ett professionellt sammanställt färgschema komplimangerar de andra färgerna i schemat och får människor att njuta av att surfa på din webbplats mer. Undvik flashiga och kolliderande färger eftersom de kan skada ögonen och bli avstängande.

5. Branding din grafik

Ärligt talat, folk kommer att hi-jack din grafik. Vi vet det, men om vi är förberedda kan vi åtminstone få lite exponering av det. Lägg din logotyp i din grafik så om någon tar dem från din webbplats kommer de fortfarande att veta vem som gjorde dem.

Inte bara kommer varumärket med din grafik att hjälpa dig att hålla ditt namn framför människor som tittar på ditt innehåll, det kommer också att få dig att se mer professionell ut. När du märker din grafik på ett elegant sätt visar det att du vet hur du tar hand om affärer.

6. Hej då hej

Kommer du ihåg när jag sa tidigt om alla popup-fönster, pop-unders och andra anmälningsformulär? Tja, det är inte de enda typerna av röror som får en blogg att se oprofessionell ut.

Tänk på några bloggar du har besökt. Kanske har du sett en blogg med ett taggmoln med slumpmässiga fraser. Om du klickar på en av dessa fraser i taggmolnet tar det dig till ett blogginlägg som är märkt med det sökordet.

Folk använder väldigt sällan taggmoln och det ser klibbigt ut. Du kan antingen bli av med taggmolnet eller sätta en annan typ av mer användbar navigering på plats.

7. Hej White Space

Oj. Du har mycket på gång där.

Precis som om du inte skulle vilja att din dejt skulle dyka upp i en randig kostym med rutigt slips och bowlingskor, borde din webbplats inte ha för mycket på gång heller.

Lämna gott om vitt utrymme så att människors ögon får en möjlighet att vila. När du lämnar vitt utrymme på din blogg tillåter du användare att fokusera på den viktigaste delen av din webbplats. Använd mellanslag för att rikta uppmärksamhet istället för att känna att det är slöseri med bloggutrymme.

Bonustips – Ditt innehåll måste vara enkelt att skanna

När du skriver dina blogginlägg, se till att dela upp ditt innehåll i lättskannade bitar. Om människor inte vill läsa en specifik del, bör de kunna hoppa till nästa rubrik för att komma in i nästa viktiga del av inlägget.

När du strukturerar ditt innehåll på detta sätt sätts det eftertänksamt samman. Genomtänkt och välstrukturerat innehåll är värdefullt för dina besökare och visar din professionalism.

Skapa en innehållsmarknadsföringsstrategi för vinsten

Nu när du är en bloggdesign -ninja och du vet hur du ger dina användare en fantastisk upplevelse är det dags att gå uppåt. Att lära sig att få din blogg att se fantastisk ut är fantastiskt, men nu behöver du ögonglobar på bloggen.

Vi har skapat fantastiskt innehåll för dig så att du kan lära dig hur du marknadsför din blogg och få mer trafik. Läs våra strategier för innehållsmarknadsföringsstrategi idag och lär dig hur du ökar din trafik.