8 fastighetsbloggämnen för verklig skrivinspiration

8 fastighetsbloggämnen för verklig skrivinspiration

22 August 2019 0 Von admin

8 fastighetsbloggämnen för verklig skrivinspiration

87% av köparna köpa sitt hem genom en fastighetsmäklare eller mäklare.

Denna statistik visar att fastighetsmäklare har stort inflytande på köpare. Men med så många andra fastighetsproffs där ute, är du under en seriös konkurrens. Hur reser du dig över massorna?

Det är dags att gå digitalt! Uppdatering av din webbplats, optimering av teknik som drönare och virtuell verklighet och användning av SEO kan göra störst effekt. Om du hellre vill börja i det små kan blogga om fastigheter locka en publik och dra några seriösa ledningar.

Vad skriver du om? Börja med dessa 8 fastighetsbloggämnen!

1. Grannskapsprofil

Låt oss säga att någon flyttar till din stad och inte har någon kunskap om området. De letar efter en grannskapsprofil för att säkerställa att de flyttar till ett säkert område med närhet till jobb, skolor och andra väsentliga saker.

Dessutom ökar din trovärdighet genom att skriva en grannskapsprofil och du blir en pålitlig person på den lokala fastighetsmarknaden.

Finns det till exempel ett uppåtgående område som driver yngre människor och många jobb? Skriv en artikel om det området och varför det är ett bra ställe att bo.

Du kan också betygsätta de bästa stadsdelarna i ditt område. Dela upp varje lista efter kategorier; till exempel, betygsätt de bästa stadsdelarna för familjer, de bästa stadsdelarna för studenter, och så vidare.

2. Aktuell marknadsinsikt

Är du på köparens eller säljarens marknad? Detta är information som dina kunder kommer att vilja veta. Håll en uppdaterad blogg om marknadsinsikter.

Du kan också undersöka andra ämnen som rör marknaden och köp- och säljprocessen. Lärde du till exempel att bolåneräntorna stiger? Gör lite research och utbilda dina kunder så att de vet vad de kan förvänta sig.

Marknadsinsikter kan också vara mer specifika och nischiga. Till exempel upptäckte du att ett område med högt pris nu säljer billigare bostäder? Var den första fastighetsmäklaren som rapporterar detta och får den provisionen!

3. De bästa platserna att äga ett företag

Fastighetsbloggning är inte begränsad till bostadsfastigheter.

Om du erbjuder kommersiella fastigheter, kontakta dina företagare. De kommer att vilja ha ett expertutlåtande om de bästa platserna att äga ett företag och annan information om att köpa kommersiell fastighet.

Om du tillgodoser en bredare marknad kan du rapportera specifika städer där företagsägare kommer att trivas. Om du håller dig till ett specifikt område, fokusera på vissa distrikt, till exempel ett centrum.

Du kan också intervjua företagare och upptäcka vad de säger. Till exempel kan en restaurangägare uppge att de tar emot många kunder eller en butik kan säga att de har fått bättre fottrafik efter att ha flyttat till en ny plats.

4. Bästa jobb i området

Även om detta ämne inte överensstämmer med fastigheter, vill dina potentiella kunder se till att det finns jobb i närheten av vart de flyttar. Gör lite research och prata med omgivande företag om de hetaste jobben i det området.

Du kan också rapportera om specifika marknader. Till exempel, om dina kunder föredrar att bo i ett område som är nära ett upptaget område, upptäck de lokala företagen som ligger inom gångavstånd.

Eller kanske du riktar dig till kunder som tjänar bra pengar men fortfarande är unga. Upptäck företag som tillgodoser teknik, marknadsföring och andra jobb med hög efterfrågan och väl betalande.

5. Hemsäljare Spotlight

Har du en kund som säljer ett fantastiskt hem? Skriv en funktion på deras egendom!

Intervju säljaren och ställ frågor som den senaste renoveringen eller vad de älskade mest med sitt hem och betona sedan dessa funktioner i din artikel. Inkludera information som kvadratmeter, sovrum/badrum och annan användbar information, till exempel om huset har en pool eller inte.

Du kan också erbjuda ytterligare insikt som hjälper köparen. Till exempel kan du och säljaren förklara hur de bestämde köpeskillingen och om du är villig att förhandla.

6. Listning av strålkastare

Listning spotlights bör inte begränsas till en bostadssäljare. Blogga om alla dina listor! Men krydda dem – nöja dig inte med en allmän ”nya listor” -avsnitt.

Hitta istället intressanta kategorier. Om du märkte att fler köpare är intresserade av lägenheter, skriv en blogg om de bästa lägenheterna på marknaden.

Låt oss säga att du upptäckte fantastiska uteplatser är den nya funktionen som husköpare vill ha. Gör en lista över hemlistorna med de bästa uteplatserna för att intressera dessa köpare.

7. Skriv ett gästinlägg

Även om detta inte går på din blogg, är att skriva ett gästinlägg ett bra sätt att förbättra din bloggs SEO och få bakåtlänkar.

Samarbeta med en webbplats som inte är en konkurrent. Hitta till exempel en lokal nyhetswebbplats eller en webbplats som accepterar gästbloggar från lokala företag. Skriv en blogg om fastigheter eller ditt företag och inkludera en länk till din webbplats och blogg.

Dina bakåtlänkar kommer att genomsökas av Google, vilket hjälper dig att förbättra din SEO -ranking. Innehållet du skriver kommer också att gynna utgivarens webbplats, vilket hjälper deras webbplats att rankas också.

8. Fastighetsinvesteringsfilosofi och råd

Siktar du på fastighetsinvesterare?

Identifiera först en målgrupp. Vänder du dig till nybörjare? Eller lockar du erfarna investerare som kanske går igenom en torr period eller vill förbättra sin strategi?

Härifrån, besluta om de råd du vill dela. För nybörjare investerare, skriva bloggar om att hitta de bästa fastigheterna att investera i eller hur man gör kontakter med andra fastighetsproffs.

För erfarna investerare, ge råd om hur du ökar din försäljning och information om hur du gör ett 1031 -utbyte för att undvika skatter, vilket du kan läs här.

Dessa fastighetsbloggar kommer att förbättra din blogg

Oavsett vilken sektor av fastigheter du befinner dig i finns det alltid ett sätt att hitta nya kunder och förbättra din digitala närvaro. Om du driver en blogg tar dessa fastighetsbloggämnen dig till toppen!

Behöver du mer innehåll och skrivråd? Vi erbjuder ännu fler råd för att förstärka ditt bloggspel!