Allt du behöver veta för att bygga en fantastisk författarwebbplats

Allt du behöver veta för att bygga en fantastisk författarwebbplats

1 August 2018 0 Von admin

Allt du behöver veta för att bygga en fantastisk författarwebbplats

Intresserad av att bygga en författarwebbplats? Bra idé!

Oavsett om du är publicerad eller inte kan varje författare dra nytta av att ha en professionell webbplats som fungerar som en målsida fylld med information för intresserade.

Det svåraste är att bygga webbplatsen, men när det är klart inser du snabbt fördelarna i butiken. Undrar var du ska börja? Här är allt du behöver veta för att bygga en fantastisk författarwebbplats.

Välj en värd

Det första steget i att bygga din webbplats är att välja ett webbhotell. Detta är företaget du kommer att betala en månads- eller årsavgift till för att hålla din webbplats igång. Det finns olika kategorier när det gäller värdföretag.

Vissa annonseras som gratis. Det här är bra för att hantera en blogg eller för någon som fortfarande bygger ut sitt varumärke, men annars kommer det inte att tillåta dig att verkligen skapa en anpassad webbplats. Det kommer att finnas betydande begränsningar eftersom du får tjänsten gratis.

Därefter finns det självhotell som kommer att innebära en liten avgift till värdföretaget. Med det här alternativet kan du ha fullständig kreativ kontroll över webbplatsen du bygger, från mallen till sidor, bilder och mer.

Du är dock ansvarig för hanteringen av webbplatsen och måste felsöka om något går fel. Webbplatser som Weebly och Wix har både gratis och små avgifter för självvärd.

Utöver det är ett premiumhotellalternativ som är bäst för publicerade författare som har en betydande mängd information de vill förmedla till sin publik, till exempel kommande boksläpp, turnédatum och mer.

Ett premiumalternativ som Direction Inc. kommer att innebära en något högre månatlig ränta, men med det kommer säkerheten för din webbplats, regelbundna säkerhetskopior och omedelbar hjälp om din webbplats kraschar.

När du har bestämt ditt värdföretag kan du gå vidare med skapandet av resten av din webbplats. Om du planerar att bygga webbplatsen själv från början till slut föreslår vi att du väljer en tydlig, intuitiv och lättnavigerad värdtjänst så att du inte blir förvirrad eller fastnar under processen.

Välj ditt domännamn

Du kanske redan har några idéer om vad du vill att ditt domännamn ska vara. Om så är fallet måste du se om det är tillgängligt och sedan köpa det. Du betalar en årlig avgift för att behålla ägandet av namnet.

Vi föreslår hålla din domän enkel och ganska uppenbart. De flesta författare väljer att låta deras webbplats URL vara deras fullständiga namn med en .com eller .org efter, beroende på vad som är tillgängligt. Om ditt namn tas, försök lägga till ordet “författare” eller “böcker” i slutet av ditt namn och se om det alternativet nu blir tillgängligt.

Du vill undvika att välja någon form av domän som inte omedelbart skulle associeras med dig eller ditt arbete. Om du gör det för komplext kommer folk inte ihåg det och det kommer inte nödvändigtvis att dyka upp i sökningen när folk googlar ditt namn.

Du vill att dina läsare enkelt ska hitta dig online!

Bestäm en mall

Det finns mycket att tänka på när du bygger mallen eller temat för din webbplats och det finns inget rätt sätt att göra det. Objekten du väljer för att visas på din webbplats ska vara relevanta för det du arbetar med nu och driva användare till de saker du vill att de ska se mest.

Den viktigaste sidan är hemsidan. Men glöm inte resten av din webbplats. Tänk på hur du vill att sidofältet ska se ut, vad som ingår i det och hur det dyker upp på sidan? Hur är det med banderoller, sidfötter och sidhuvuden?

Dessa är alla val du kommer att kunna göra när det gäller stil, typsnitt och färg samt funktionalitet. När du gör dessa val, tänk på vad som får dig att gå smidigt genom en annan webbplats. Hur svarar du på olika mallar och teman och vilka föredrar du när du söker på internet?

Inkludera Essentials

När du har låst din mall vet du hur din webbplats kommer att se ut, men hur är innehållet? Nu är det dags att bestämma vad som faktiskt ska visas på din webbplats. Börja med att dela upp din information i kategorier; det kommer att vara de olika sidorna på din webbplats.

Du måste ha några av de viktigaste sakerna, till exempel en hemsida som ger användarna viss relevant information så att de kan vara säkra på att de har sökt rätt person och landat på rätt webbplats. Du vill ha ett “om” eller “Bio” sida att dela lite om dig själv tillsammans med en kontaktsida.

Kontaktsidan kan ställas in så att användare kan skicka dig e -post direkt eller så kan du skapa ett kontaktformulär som de kan fylla i på webbplatsen som signalerar dig på backend. Du vill också inkludera en sida med information om eventuellt kommande arbete och när de kan förvänta sig det eller vad det handlar om.

Slutligen bör du ha lätt synliga och klickbara ikoner som ansluter till dina sociala medieplattformar. Du kan lägga detta på din kontaktsida men också överväga att ha det i sidfoten eller sidofältet på varje sida de klickar på så att följa dig på sociala medier är alltid ett alternativ.

Förutom dessa viktiga saker har du frihet att skapa en webbplats som passar dig. Du kan också bli kreativ med det. Överväg att ha en förhandsgranskningssida där användare kan läsa utdrag från ditt kommande arbete, ungefär som de kunde på Amazon när de köpte en bok.

Få ut det mesta av din nya webbplats

Så du har byggt en webbplats och nu undrar du hur du får ögonen på den. Tja, du är en författare så skriv! Att skapa och underhålla en blogg som är en del av din webbplats är ett av de enklaste sätten att locka mer trafik till din sida.

Din blogg kan handla om vad som helst! Ämnen kan vara relevanta för ditt andra befintliga arbete eller så kan du till och med skriva en personlig blogg som berättar skrivprocessen och hur det går för dig. Andra författare kommer säkert att ansluta till och relatera till det.

Håll ditt bloggande konsekvent och använd det som ett sätt att marknadsföra din webbplats. Var inte blyg på sociala medier. Länka ditt nya blogginlägg till Facebook eller Twitter och ge människor ännu mer anledning att gå till din sida.

Skapa din författarwebbplats!

Följ stegen ovan och få din författares webbplats live inom nolltid. Det kommer att bidra till att öka din publik och skapa surr om dig som författare. Om du vill att folk ska veta vem du är och läsa ditt arbete måste de kunna hitta dig!

Var noga med att kolla in resten av vår blogg för mer digital marknadsföring och innehållsstrategitips som kan hjälpa dig att enkelt växa ditt företag.