App Design 101: Hur man skapar en innehållsstrategi för din app

App Design 101: Hur man skapar en innehållsstrategi för din app

11 Dezember 2018 0 Von admin

App Design 101: Hur man skapar en innehållsstrategi för din app

Två tredjedelar av den globala befolkningen, runt 5 miljarder människor, nu egen mobiltelefon.

Det är cirka 60% av den nuvarande befolkningen, vilket innebär att mobiltelefonanvändning är i majoritet.

Det är därför mobilappsindustrin fortfarande växer i exponentiell takt. När behoven hos mobiltelefonanvändare förändras, anpassar sig branschen och genomgår också många förändringar.

Detta kan vara anledningen till att det fortfarande kan vara svårt att få rätt blandning av appdesign och innehåll. Om du vill veta hur du kan skapa en bra innehållsstrategi för din app, dyka in för att lära dig vad du bör tänka på.

1. Ha en strategi innan du startar appen

När du utvecklar en innehållsstrategi, se till att den är klar innan du ens startar appen. När du redan har en uppfattning om vad din app kommer att handla om, då kan du börja planera. Detta beror på att du också måste ta hänsyn till typen av innehåll när du utformar appen.

Din app ska ha rätt avsnitt för det innehåll du vill ha. Till exempel vill du ha användargenererat innehåll i din app. Du bör sedan designa din app på ett sätt som accepterar inlämningar.

Detta tar oss sedan till den typ av innehåll du vill ha.

2. Bestäm rätt typ av innehåll för din app

Du måste överväga vilken typ av app du vill ha innan du bestämmer innehållet. Om du vill tillgodose din app till exempel upptagen människor, vill du inte publicera långa artiklar.

Om din app handlar om recept, bestäm om du vill inkludera steg-för-steg-bilder eller videor också. Tänk sedan på vad du kan erbjuda förutom recept. Du kan tillåta receptinsändningar, eller så kan du lägga in en kommentarsektion så att användare kan ringa in.

Kom ihåg att fokusera på målet med din app. Lägg inte till andra typer av innehåll om de inte stämmer överens med din apps syfte.

3. Fokusera på innehåll av hög kvalitet

Du kanske tror att med mobilappar är kortare innehåll bättre. Det kan vara sant i vissa fall, som i exemplet ovan, men det är inte alltid fallet.

Även med mindre skärm fastigheter, människor fortfarande gillar att läsa användbar information. Om ditt innehåll inte tillför något av värde för dem, kommer de att släppa din app oavsett om den är kort eller lång.

Istället för att fokusera på att begränsa längden på ditt innehåll, fokusera på att leverera värdefull information. Optimera innehållet på andra områden för att behålla läsarnas uppmärksamhet.

4. Använd korta stycken

Eftersom enheter har mindre skärmar kan ett enda stycke ta upp hela skärmen. Undvik textväggar genom att använda kortare stycken. Testa innehållet först på en mobiltelefon innan du publicerar det för att få en uppfattning om hur läsarna kommer att uppleva det.

När du publicerar mer och mer innehåll kan du få en uppfattning om hur lång ett stycke ska vara. Vi rekommenderar att du använder 2-3 meningar per stycke. Om meningen är ganska lång, använd 1-2 istället.

Se till att varje stycke också har gott om avstånd mellan dem. Annars skulle det fortfarande se ut som en textvägg.

5. Använd rubriker för att separera olika sektioner

Ett knep för att göra läsupplevelsen enklare är att använda rubriker, särskilt om innehållet är långt. De kan dela upp varje punkt i artikeln i olika avsnitt. Detta gör det lätt för en läsare att följa upp.

Rubriker kan också göra det lättare för en läsare att gå tillbaka till en viss punkt i artikeln. Som ni vet är det lite svårare att navigera på mobiltelefoner. Det kan vara svårare att hitta något igen eftersom dina läsare måste rulla fram och tillbaka.

Med rubriker kan de läsa dem istället för hela avsnittet för att hitta det de letar efter. För att göra det enklare för dina användare, använd rätt rubriktaggar för att få dem att skilja sig från stycken.

6. Använd läsbar teckenstorlek och typ

En annan faktor när man utformar en innehållsstrategi för mobiltelefoner är typsnittet. Det måste vara enkelt, något som människor kan läsa utan ansträngning från sina skärmar. Det ska också vara i rätt storlek för att inte anstränga användarnas ögon.

När du designar appen måste du också tänka på varenda person som kommer att använda din app. Din användarbas kommer troligen att inkludera personer med dålig syn, gamla eller unga. I den meningen är det en bra idé att erbjuda alternativ, till exempel en större teckensnittsstorlek.

7. Publicera engagerande innehåll

Naturligtvis hjälper dessa tips inte om ditt innehåll inte engagerar i första hand. Som vi har nämnt ovan bör den överensstämma med målen för din app för att säkerställa att den är relevant för dina användare. Om du är en användare och har laddat ner en skönhetsapp vill du till exempel inte veta de senaste tipsen om personlig ekonomi.

Du kan också leverera personligt innehåll som tar hänsyn till deras aktiviteter i appen. Detta visar att du tillgodoser deras behov och uppmanar dem att interagera med din app mer.

8. Överväg att lägga till visuellt innehåll

Människor är visuella elever, och därför kan de vara mer benägna att interagera med ditt appinnehåll om det har några visuella element i det. Lägg till infografik eller till och med videor tillsammans med ditt innehåll eller som innehåll. Dessa kommer att göra det lättare för dem att förstå det budskap du försöker förmedla.

Det finns dock en sak du måste tänka på när du använder videor. Det kommer att använda mycket mer data än bilder eller en enkel text. Överväg att lägga till text till videon så att dina användare kan välja.

Om du har en dålig appstruktur kan den kanske inte ens fungera bra med videor. Se till att den kan hantera videor genom att besöka denna webbplats.

Ibland behöver du inte gå överbord med din grafik. Vissa relevanta bilder för att bryta upp väggar i texter kan räcka för att hålla läsarnas uppmärksamhet.

9. Fram Ladda den viktiga informationen

I mobiltelefoner har du begränsade chanser att fånga användarens uppmärksamhet. Detta ökar vikten av att vara direkt på sak från start.

För att ge dig ett exempel, tänk på hur användare läser push -meddelanden. Det finns bara några få rader de kan se, så appar måste se till att de kan leverera den viktigaste informationen på två rader.

Du kan ha samma logik med appinnehåll. Det första de ser bör vara innehållets huvudpunkt efter rubriken. Samtidigt borde det få dem att vilja veta mer.

10. Skapa intressanta rubriker

Rubriker bör ha en större teckenstorlek för att fånga dina användares intresse, men de borde vara intressanta i sig. Det ska vara tydligt vad innehållet handlar om, vilket ger läsarna en bra uppfattning om vad de kommer att se när de klickar på det. Se till att du undviker clickbait -rubriker som kan få dina användare att ta bort appen istället.

Skapa intressant innehåll först och skriv sedan en intressant rubrik som passar det. Samtidigt bör det vara tillräckligt kort för mobiloptimering. Det bör inte ta för mycket plats på utrymmet, men det bör vara tillräckligt stort för läsbarhet.

Den här uppgiften kommer att bli lite knepig med alla dessa överväganden. Men när du får en bra uppfattning om vad som får människor att klicka och vad som inte gör det, kommer du att kunna skapa bra rubriker på nolltid.

11. Avlägsna skärmutrymmet

Du behöver läsarens fulla uppmärksamhet när de läser igenom innehållet. För att uppnå det bör din appdesign ha minimal röran som kan distrahera dem.

Detta blir allt viktigare som människor nu bara har 8 sekunders uppmärksamhet i motsats till 12 sekunder från före 2000, runt starten på den mobila revolutionen. Det här är vad du ställs emot, så gör det inte lättare för dina användare att distrahera sig från det som är viktigt.

Beroende på syftet med din app kanske du vill att de ska vidta åtgärder. Ett rörigt utrymme kommer att distrahera dem från att göra det. Det kan till och med göra deras användarupplevelse outhärdlig, vilket leder till att de tar bort appen.

12. Optimera läsupplevelsen för pekskärmar

Att navigera i de små skärmarna på mobila enheter är svårt som det är; Om du vill att användarna ska interagera mer med din app och ditt innehåll måste du göra navigering enklare för dem.

På datorer har vi kortkommandon för att kopiera/klistra in, växla mellan skärmar och mer. Det är lätt att markera vissa texter och sedan spara det i en annan applikation.

På mobiltelefoner, å andra sidan, har vi begränsade genvägar och oftast är dessa genvägar svåra att komma åt och använda om utvecklaren inte optimerade dem. Du kan inte använda kortkommandon på mobiltelefoner. Som apputvecklare måste du sedan hitta ett sätt att erbjuda genvägar som förbättrar användarupplevelsen.

Överväg att lägga till knappar för bokmärkning, delning och sådant. Vi rekommenderar dock att hålla dem dolda men ändå tillgängliga via en enda svepning. Detta är i linje med spetsen ovan för att minska röran.

Detta är bara ett exempel; du kan vara lika kreativ när det gäller att optimera utrymmet för en bra läsupplevelse som du vill.

Utveckla en appdesign med innehåll i åtanke

Din innehållsstrategi kommer att spela in i appdesignen du kommer att sluta med. Det är därför det är en avgörande del av alla apputvecklingar.

Om du vill lära dig mer om att skriva bra innehåll, för appar eller för webben, kolla in våra andra guider nu. Gå med oss ​​nu för alla dina digitala marknadsföringsbehov.