Att lära sig WordPress: Den ultimata guiden för nybörjare

Att lära sig WordPress: Den ultimata guiden för nybörjare

11 Juli 2019 0 Von admin

Att lära sig WordPress: Den ultimata guiden för nybörjare

Om du skapar en webbplats är WordPress vägen att gå.

WordPress är en av de bästa gratis webbplatsbyggarna i världen. Det finns en ganska god chans att ungefär hälften av de webbplatser som du besöker byggdes med WordPress. Varför är det så kanske du frågar?

Jo, för att lära sig WordPress är verkligen enkelt. Du behöver inte ha någon kodande bakgrund för att skapa en professionell och funktionell webbplats. När du loggar in kan det se lite skrämmande ut, men efter en kort test- och felperiod kommer du att dra och släppa roliga element till din nya webbplats.

I det här inlägget kommer vi att ge dig en slags nybörjarguide för att använda WordPress. När du har läst det här har du alla verktyg för att komma igång med att skapa din webbplats. Som med allt annat kommer du att bli mer skicklig med WordPress när du tränar, men låt oss börja med grunderna.

Nybörjarguiden för att lära sig WordPress

Varför använder så många människor och företag WordPress? Ja, det är lätt att lära sig, men WordPress -användare erbjuds otrolig flexibilitet och toppmodern funktionalitet för sina webbsidor. Det finns nu sidnäringar baserade runt WordPress -vård och underhåll, ungefär 1,1 miljoner WordPress domäner går upp var sjätte månad.

Anpassningsbarheten är häpnadsväckande, men för närvarande kommer vi att anta att du inte vet någonting om sidbyggnad och börjar från början. Var inte rädd, men det kommer inte att ta lång tid att få dig från marken.

Webbhotell

På ett sätt är webbhotell som en lagringsbehållare för din webbplats. Det tillhandahåller en server för allt innehåll och data på din webbplats att leva i, så att du kan fokusera på att sätta ditt fantastiska innehåll ut i världen.

Välja ett webbhotell kan vara lite skrämmande på ytan, men det är faktiskt ganska enkelt. När du väljer din värd är det dock några saker du bör tänka på.

Eftersom du driver en innehållshanteringswebbplats på WordPress kommer du att behöva mycket lagringsutrymme för att behålla dina bilder och arkiv. Det är också viktigt att din sida är snabb. SEO är delvis beroende av sidhastighet, så om du vill visas högre på sökrankningar bör du se till att din värd är snabb.

Installation

När du har valt ditt webbhotell är du redo att installera WordPress. Vissa webbhotellsajter tar hand om detta åt dig, men om de inte gör det har vi täckt dig.

Allt du behöver göra är att gå till din cPanel och söka efter WordPress -installationsprogrammet. Det är ett installationsprogram med ett klick, så allt du behöver göra är att hitta det, klicka på det, så är du klar. Det är extremt osannolikt att du någonsin skulle behöva installera WordPress manuellt, men det finns massor av guider online som också visar dig hur du gör det.

Teman

En av de vackra sakerna med WordPress är dess enkelhet. När du startar det för första gången laddas ett standardtema till din webbplats. Förutsatt att du vill använda något lite mer “du”, då kan du ändra det.

Det finns hundratals gratis teman tillgänglig direkt på WordPress, men om du inte ser något du gillar kan du köpa något från en tredje part. Vi har dock svårt att tro att du inte hittar något du kommer att älska på WordPress.

Vårt råd skulle vara att hålla det ganska enkelt, särskilt med din första WordPress -webbplats. Det är lätt att bli insvept i komplicerade teman och lägga massor av tillägg på din webbplats, men det kommer att sakta ner dig och göra webbplatsbyggnadsaspekten svårare för dig i längden.

Om igen, SEO påverkas efter vad du lägger på din webbplats. Du kommer att sakta ner sidhastigheten när du fyller den med stora bildfiler, oavsett vilket webbhotellspaket du betalade för. Välj ett enkelt tema och gå vidare till dina plugins.

Insticksprogram

WordPress är en av ledarna inom webbplatsbyggande eftersom du ganska bra kan lägga till allt du vill ha på din sida. Insticksprogrammen är förmodligen den roligaste och mest intressanta delen av att bygga en WordPress -webbplats.

Du kan bygga formulär, lägga till forum och lägga till snabba målsidor med plugins. Det kommer att läggas till några plugins automatiskt på din sida när du först hoppar på WordPress, men du kan bli av med dem och lägga till din egen.

Det är superenkelt. Gå till “plugins” i sidofältet, välj sedan “add new”. Därifrån kommer du att se alla tillgängliga plugins, med de mest populära sitter högst upp. Hitta det du vill, klicka på “installera”, vänta tills det laddas och klicka sedan på “aktivera”. Därifrån kan du konfigurera varje plugin för att göra vad du vill.

Sidor och inlägg

När du har konfigurerat dina teman, plugins och menyer kan du börja skapa sidor och inlägg. Skillnaden mellan de två är kärnan i förståelsen av WordPress och kommer att hålla din webbplats kortfattad och trevlig att använda/titta på.

Sidor skapas vanligtvis i början av din WordPress -upplevelse och lämnas ensamma. Du använder dem för att lägga till dina menyer och bygga vidare på vissa delar av din webbplats, dvs. din hemsida, kontaktsida, om oss sida, etc. Många människor skapar nya sidor varje gång de vill lägga upp något, men det skulle vara felaktigt.

Gå till “sidor” i sidofältet och sedan “lägg till nytt” för att börja på en ny sida. Ditt tema kommer sannolikt att ge dig sidbyggnadsverktyg, men du kan anpassa det som du vill.

Med inlägg är du publicera ditt pågående innehåll, ge den en tagg för att kategorisera den och sätta ut den i världen. För att skapa ett inlägg klickar du helt enkelt på “inlägg” i sidofältet och “lägg till nytt.” Inläggsskärmen kommer upp och du börjar skriva, lägg till vilken media du vill när du är klar och ge den sedan en kategori.

Du är redo att skapa din webbplats

Att lära sig WordPress kommer med övning. Din första webbplats kommer förmodligen inte att vara fantastisk, men när du blir mer bekväm med WordPress -plattformen kommer du att kunna göra mer strömlinjeformade och snygga sidor.

Vi har gett dig tillräckligt här för att få en bra start på din första webbplats, så kom med ett bra domännamn och skapa. Vi kan inte vänta med att se vilket informativt och kreativt innehåll du har uppmärksammat.