Blog to Book: Hur du gör din blogg till en bästsäljande bok

Blog to Book: Hur du gör din blogg till en bästsäljande bok

12 September 2019 0 Von admin

Blog to Book: Hur du gör din blogg till en bästsäljande bok

Att bygga en framgångsrik blogg är hårt arbete. Du måste bli expert på ditt område, lära dig om webbdesign och sökmotoroptimering, lägga mycket tid på marknadsföring och hoppas att du har ett eller två inlägg som går viralt. När du väl har byggt en solid plattform är det naturligt att börja titta mot nästa steg i din författarkarriär.

Många framgångsrika bloggare har kunnat ta sin verksamhet till nästa nivå genom att skriva en bok. Du har redan en etablerad grupp läsare, flera hundra tusen ord skrivna om ett ämne och ett rykte som en relativ expert, så det är en naturlig passform. Om du funderar på att ta ditt skrivande från blogg till bok, läs vidare för att lära dig hur.

Hitta en unik vinkel

När du startar processen med att göra din blogg till en bok är det första du vill göra att hitta din unika vinkel. En av fördelarna med att börja som bloggare är att du redan har viss expertis om just ditt ämne. Du vet vad som finns på marknaden, vad läsarna letar efter och vilka frågor som fortfarande behöver besvaras inom ditt område.

Försök hitta ett bokämne i ditt styrhus som presenterar en unik vinkel. Tänk på vad det är med din blogg som får läsarna att komma tillbaka och skiljer dig från miljontals andra webbplatser. Om du letar efter inspiration eller idéer kan du hitta några bra val här.

Skapa en innehållsplan

När du väl har räknat ut din vinkel är det dags att kartlägga innehållsplanen för din bok. Detta bör åtminstone vara en allmän skiss över de ämnen du kommer att täcka i boken, om inte en detaljerad innehållsförteckning. Detta kommer att fungera som skelettet du kommer att bygga din bok runt.

Det kan vara frestande att sätta ihop en bok med blogginlägg du redan har skrivit, men det kommer inte att flyga i förlagsvärlden. Varför skulle läsare betala 25 dollar för en bok när de kan läsa det hela online gratis? Använd istället din blogg som en guide för idéer när du utvecklar den här innehållsplanen.

Gruva dina blogginlägg

Med din innehållsplan på plats är det dags att dyka in i processen att skriva din bok. Och även om du inte borde kopiera några av dina blogginlägg direkt, kan de fortfarande vara en enorm resurs när du skriver din bok.

Gå tillbaka genom blogginlägg relaterade till kapitlet du arbetar med och gruva dem för information. Du har redan gjort en hel del forskning, funderingar och skrivningar om ämnet, så använd det för att informera dina bokkapitel. Dra relevanta fakta och idéer och se över gammal statistik och information som har ändrats sedan du publicerade äldre inlägg.

Skapa det saknade innehållet

Din bokinnehållsplan bör innehålla helt nya ämnen som inte finns på din blogg. När du har skrivit allt du redan har bloggat om är det dags att börja fylla i luckorna. Undersök de nya ämnena på samma sätt som för ett blogginlägg och börja lägga till dem i ditt utkast.

Det är ingen dålig idé att lägga ut några blogginlägg relaterade till det saknade innehållet efter att du har skrivit kapitlen. Detta kan börja prima din publik för din bok. När du kommer närmare släppdatumet kanske du till och med vill släppa ett eller två kapitel av det nya innehållet som en slags teaser.

Anlita en redaktör

När allt i din bok har skrivits är det dags att börja redigeringsprocessen. Läs igenom boken flera gånger och ändra allt du kan för att göra den så perfekt som möjligt. När du är övertygad om att boken är så bra som den kan bli, är det dags att ta in en redaktör.

En bra redaktör hjälper dig att göra din bok ännu bättre än du trodde att den kunde vara. De kommer att korrigera de grammatikfel du har missat, föreslå förändringar där saker kan vara oklara och hjälper dig att förbättra det övergripande flödet av ditt manuskript. Du får bara en chans till ett bra första intryck med en agent eller en utgivare, så det är värt vartenda öre att anlita en redaktör som får ditt manuskript att lysa.

Montera en solid plattform

En av de största sakerna som utgivare letar efter hos potentiella författare är en solid plattform. Din plattform är den specifika sak som hjälper din bok att sälja; i vissa fall kan det vara så att författaren är en kändis eller att boken täcker ett ämne som har skapat nyheter på sistone. I ditt fall kommer din plattform att vara din etablerade grupp läsare.

Om du kan gå till ett förlag med en garanti om att du redan har 10 000 personer som kommer att köpa din bok eftersom de läser din blogg varje vecka, är det mycket mer sannolikt att du får ett publiceringskontrakt. Samla din bloggs läsaruppgifter för att inkludera i din publicering. Ju mer detaljerad information du kan ge om de läsare du redan har fått, desto bättre.

Starta publiceringsprocessen

Redigerat manuskript och plattformspresentation i handen, det är dags att starta publiceringsprocessen. Du har två val för hur du ska ge ut din bok: med ett förlag eller genom en självpubliceringstjänst.

Om du har en extremt välutvecklad läsekrets och inte har något emot att göra mycket arbete för marknadsföring kan självpublicering vara ett bra val för dig. Självpublicering låter dig behålla en större andel av dina royalties, men avvägningen är all marknadsföring för boken kommer att vara på dig.

Du kan också välja att arbeta genom ett professionellt förlag. Om du vill skicka din bok till Big Five -förlagen (Harper Collins, Penguin Random House, Simon och Schuester och resten) måste du arbeta genom en agent. Var säker på att hitta en agent som specialiserat sig på din genre.

Gör språnget från blogg till bok

Att skriva en bok är en utmanande process oavsett hur du skär den. Men att börja med en väletablerad blogg kan göra processen enklare och ge din bok en bättre chans att lyckas. Se till att när du gör språnget från blogg till bok håller du fokus på din unika vinkel och ger dina läsare något nytt att älska.

Om du vill få råd om hur du utvecklar din blogg, kolla in resten av vår webbplats. Vi kan hjälpa dig att driva trafik, generera leads och skapa innehåll som ger pengar. Kolla in våra andra artiklar om att skriva idag.