Dåliga fastighetskontroller kostar köpare upp till £ 5000

2
Dåliga fastighetskontroller kostar köpare upp till £ 5000

Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Storbritannien, med köpare som sträcker sig från förstagångsköpare till dem som flyttar upp eller ner på fastighetsstegen. Att köpa en fastighet är potentiellt den största investeringen du kommer att göra, så det är viktigt att få det rätt; Men hur många köpare tar sig tid att ställa leverantörernas rätta frågor eller till och med smyga en titt bakom möbler? Är det bara vårt goda sätt eller kostar dåliga fastighetskontroller köpare upp till £ 5 000?

Fastighetsbehov

Med den stora efterfrågan på fastigheter och behovet av att hitta konkurrenskraftiga transaktionsnoteringar kommer köpare ibland att förbise uppenbara fastighetsfel, istället föredra att titta på den större bilden av att hitta ett hus till rätt pris. Hur är det med fel som upptäcks när en köpare flyttar in? Det är därför det rekommenderas när du köper en fastighet att göra dina läxor först. Enkel kontrollerar online kan avslöja information som grannskapsbrottsfrekvens och hur många timmar solljus din bakgård sannolikt kommer att få, medan en promenad i grannskapet kan avslöja problem med trafikflöde eller en tung kommersiell trafikväg som säljaren kan utelämna att berätta för dig .

Rosenfärgade glasögon

Du anländer till ditt drömmars hus och kanske fortsätter de rosafärgade glasögonen. Har du bara förbisett den fuktiga fläcken i taket eller blundat för de nyligen lappade fönsterkarmarna i trä? Ny forskning har visat att när det gäller visning av hus saknar många av oss de vanliga problemen som finns i huset vi eventuellt köper. Problem kan vara dålig elförsörjning och kretsar, fuktiga fläckar i taket som avslöjar eventuella glidande takpannor, dålig dränering i trädgården eller knepigt VVS. I genomsnitt kan köpare stå för räkningar på upp till 5 000 pund för att rätta till sådana fel. Att nämna eventuella problem kunde ha resulterat i en sänkning av försäljningspriset om ägaren var sugen på att sälja snabbt.


Fastighetsköpare

Enligt forskning är förstagångsköpare mer benägna att endast utföra ytliga kontroller när de tittar på en fastighet för första gången, till exempel att kontrollera VVS genom att spola toaletten, lyfta kanterna på mattorna och kika bakom fristående möbler . Erfarna köpare tenderar att ställa mer ingående frågor, till exempel om räkningarna och grannskapet, och kontrollera om det finns sprickor i berättelsen och inspektera fönsterkarmar och dörrar.

Renoveringar

Det kommer alltid att innebära en kostnad när du flyttar in i en ny fastighet. Kanske är färgschemat inte för din smak eller de inredda mattorna har sett bättre dagar, och många kommer att komma ihåg de avokado -badrumssviter som människor var desperata att byta ut! Denna typ av ändring kommer att bero på personlig smak. Många köpare kan spara pengar för framtida renoveringar genom att få konkurrenskraftiga förmedla citat.

Att se till att de problem som vanligtvis påverkar fastigheter kontrolleras vid ditt första besök hjälper dig att fatta ett mer informerat beslut om ditt köp.

Benzer Yazılar

Schreibe einen Kommentar