Dessa hotellwebbplatsdesigner kommer att vara en spelväxlare

Dessa hotellwebbplatsdesigner kommer att vara en spelväxlare

13 Februar 2018 0 Von admin

6 hotelldesigner som kommer att blåsa bort tävlingen

Nästan en tredjedel av resenärer bokar direkt från en hotellwebbplats.

Men det räcker inte med att ha en webbplats. För att locka gäster måste en hotellwebbplats vara intuitiv, elegant och mobilvänlig.

Undersökningar avslöjar det 85% av amerikanerna använda mobila enheter för att bedriva reseforskning och boka aktiviteter. Trots detta drar många hotell fortfarande inte nytta av responsiv webbdesign.

Behöver du lite inspiration för din hotellsajt? Låt oss ta en snabb titt på några av de mest visuellt fantastiska hotellwebbplatsdesignerna!

1. Ananti City Resort

På sin webbplats, Ananti City Resort gör ett utmärkt jobb med att använda bakgrundsvideor för att engagera besökare. Att rulla ner simulerar att ta bort dina solglasögon, och det avslöjar en levande timelapse under.

En annan funktion som är värd att nämna är webbplatsens bokningsformulär, som sitter fast längst ner på sidan. Det fungerar som ett exempel på en icke-påträngande, väldesignad klibbig meny. Formuläret gör att du kan boka från vilken sida som helst på webbplatsen, men det är också långt ifrån distraherande.

2. The Maritime Hotel

Om du letar efter ett exempel på bra modern design, kolla in themaritimehotel.com.

Webbplatsens användning av responsiv webbdesign gör det enkelt att navigera på mobila enheter. Information om restauranger, belöningar och bokning är tillgänglig med ett klick eller tryck. Du behöver inte ens rulla ner på de flesta sidor.

Använda ett webbplatsplaneringsverktyg som t.ex. Slickplan kan hjälpa dig att skapa en intuitiv hotellsajt som den här.

3. 7132 -hotellet

Minimalistisk webbdesign kan förbättra webbplatsens laddningshastighet och minska röran. The 7132 Hotel gör ett bra jobb med att använda minimalism för att hjälpa besökare att fokusera på webbplatsens innehåll.

Det som verkligen skiljer denna webbplats från många andra är högkvalitativa bilder. De fångar kärnan i det hisnande vackra schweiziska hotellet.

Menyanimationen, som liknar en sidvändning, ger också en fin, subtil touch.

4. Lyxhotell i Adriatiska havet

Det är viktigt för en lyxhotelswebbplats att förmedla elegans och sofistikering. Bakgrundsvideon på hemsidan för Adriatiska lyxhotell webbplats gör ett fantastiskt jobb med detta.

Bloggdesign förbises också ofta och många hotellsajter har överväldigande bloggar. Detta hotells unika och eleganta bloggdesign stärker dock dess varumärkesidentitet.

5. Badrutt’s Palace Hotel

Det är lätt att bli inspirerad när du besöker webbplatsen för Badrutt’s Palace.

Den unika hörnmenyanimationen fångar din uppmärksamhet direkt. Genom att klicka på menyknappen lutar den aktuella sidan åt sidan samtidigt som du får tillgång till en lista med menyalternativ.

Sajten har också en iögonfallande karusell för evenemang. Detta enkla ännu kreativ designidé låter dig lära dig om kommande shower eller fester.

6. Vespers hotell

Vesper Hotels webbplats sätter stämningen från början. Allt från den lugnande bakgrundsvideon till de trevliga bilderna ger dig en känsla av lugn och ro.

Webbplatsen drar också nytta av blanksteg för att leverera en rörig surfupplevelse. Du märker detta så snart du rullar genom hemsidan. Men denna minimalistiska stil passar rumssidorna särskilt bra.

Slutliga tankar om de bästa hotellwebbplatsdesignerna

De 6 hotellwebbdesignerna som nämns ovan sticker ut från resten. Ta gärna några idéer och implementera dem i din egen design.

Se till att din hotellwebbplats är lätt att navigera. Placera inte dina knappar för nära varandra och välj en teckenstorlek som kan läsas på mobilen.

Överväg också att lägga till en chatbot till din webbplats. Detta gör det möjligt för dina potentiella gäster att få omedelbara svar på vanliga frågor de kan ha om ditt hotell.

Är du intresserad av att lära dig mer om webbdesign? Kolla i så fall fler inlägg på vår webbdesignblogg!