Event Blogging for Dummies: Hur man startar en eventblogg

Event Blogging for Dummies: Hur man startar en eventblogg

31 Dezember 2018 0 Von admin

Event Blogging for Dummies: Hur man startar en eventblogg

Miljarder och miljarder människor använda internet varje dag. De använder den för att få kontakt med andra, handla varor och få kunskap och information.

Det är en otrolig publik som du kan utnyttja. Om du ännu inte har börjat blogga missar du en av de senaste årens största pengarplattformar. Bloggar är ett fantastiskt sätt att generera trafik och bygga en publik.

Det är därför händelsebaserade bloggar har blivit så populära. Om du planerar och arrangerar evenemang kan en blogg vara det enklaste sättet att marknadsföra dem och utöka ditt evenemangs räckvidd.

Om du är ny på att blogga kanske allt låter lite där ute. Men oroa dig inte. Läs vidare, så guidar vi dig igenom en guide för blogging for dummies för evenemangsbloggning.

Blogging Basics

Så du har bestämt dig för att starta en blogg. Vem kan skylla dig? Det är ett enkelt och genialt sätt att sprida information och tjäna pengar. Men hur kommer du igång?

Att göra en blogg behöver inte vara svårt. Du kan vara igång inom en halvtimme. Du behöver bara följa några enkla steg.

Det första och mest väsentliga är: välj en bloggplattform.

Det finns ett antal bloggplattformar tillgängliga för dig online. Du kan använda det som passar dig. Men det finns en som är tydlig kung bland dem, och det är WordPress.

WordPress är värd för nästan hälften av alla bloggar på internet. Som sådan har den en otrolig mängd plug-ins och anpassningsalternativ. WordPress rekommenderas för nya bloggare eftersom det är gratis, enkelt att installera och ännu enklare att göra egna.

Om du inte använder WordPress är andra webbplatser som Tumblr och Blogger också mycket populära.

Alla dessa bloggplattformar erbjuder gratis bloggar för alla och alla. Men du måste fatta ett beslut om du vill bli associerad med dem eller förgrena dig och betala för ditt eget domännamn.

Om du hoppas ha en blogg som känns proffsig, vill du förmodligen vara värd för den själv och ta “.wordpress.com” ur din webbadress. Oundvikligen ger det en amatöraktig luft åt förfarandet.

Om det här är första gången du lanserar en evenemangsblogg är det lämpligt att du skapar din webbplats ungefär två månader före datumet för ditt evenemang. Detta ger dig tid att bygga en publik.

Designa din evenemangsblogg

När du väl är igång med den logistiska sidan är det dags att göra din blogg till en plats som människor skulle vilja besöka.

De flesta bloggplattformar har ett stort antal mallar tillgängliga för dig att komma igång med. Dags att bli kreativ.

Ta en titt på evenemanget du är värd för. Är det en nyårsbas? En valentins insamling?

Oavsett fallet måste du utforma din bloggs utseende så att den överensstämmer med stämningen i ditt evenemang.

Om du redan har börjat designa saker för själva evenemanget, är du välkommen att införliva dessa idéer direkt på webbplatsen. Färgscheman, grafik, idéer om skyltning av evenemang… allt du redan har gjort är rättvist spel.

Håll navigering enkel som möjligt. Ingen gillar att gå vilse på en överfull eller överfylld webbplats.

Sökordsforskning

Korrekt användning av sökord i din blogg och inlägg hjälper dig att leda webbläsare till din webbplats och därmed till ditt evenemang. Så innan du faktiskt börjar skriva inlägg är det dags att göra lite research. Vilka sökord skulle leda mest trafik på ditt sätt?

Detta kan låta svårt att räkna ut, men lyckligtvis har Google skapat ett sökordsverktyg som kan hjälpa dig att komma till botten med saker. Ange helt enkelt olika ord och fraser relaterade till ditt evenemang och Google kommer att sparka tillbaka de mest SEO-vänliga sökorden på dig.

Du vill välja nyckelord med högsta möjliga sökfrekvens så att fler människor har en chans att snubbla på din webbplats.

De bästa sökorden är vanligtvis specifika i motsats till breda. Specifika nyckelord hjälper dig att undvika att bli begravd under andra webbplatser på webben. De kan ansluta dig mer direkt till en intresserad publik.

Implementera nyckelord

När du väl har valt den perfekta uppsättningen sökord är det äntligen dags att blogga. Du har en begränsad tid att få en publik innan ditt evenemang kommer, så du måste publicera en hel del. Och du måste se till att dessa inlägg är korrekt optimerade för sökmotorer.

Om du skriver korta blogginlägg, sikta på att göra minst femtio, om inte mer. Om du skriver längre blogginlägg bör någonstans i tjugo till trettio intervallet göra.

När du skriver dina blogginlägg, se till att använda dina sökord i bloggtitlarna och rubrikerna. Inkludera dem i sidans metabeskrivningar och i bildtexter för eventuella fotografier.

Bli inte alltför värdefull om ditt blogginnehåll. Du kommer att behöva slänga ut många inlägg på lite tid. Så du måste vara snabb, effektiv och inte gå vilse i detaljerna.

Sprid ordet

När din blogg är igång är det upp till dig att få ut ordet om den. Det finns många sätt att göra detta.

Börja med att skapa sociala mediekonton för att knyta an till din blogg. Dela dina inlägg och uppdatera dessa konton ofta. Använd lämpliga hashtags och taggar som kan hjälpa dessa inlägg att nå nya målgrupper. Följ andra konton som kan ha liknande målgrupper.

Arbeta sedan med att skapa bakåtlänkar till din egen webbplats. Bakåtlänkar är länkar som leder till din blogg från andra webbplatser. De hjälper till att öka Googles rankning av din webbplats och tjänar till att få in ny trafik.

För att skapa bakåtlänkar, sök igenom dina sökord och hitta andra bloggar av liknande karaktär som dina. Kommentera och interagera med dessa bloggar och länka till dig själv om du kan. Du kan också skicka din webbplats till olika bloggkataloger för att hjälpa till att skapa fler bakåtlänkskällor.

Eventbloggning för dummies

Med din blogg igång och bakåtlänksklickar rullar in är du på god väg till evenemangssuccé. Ovanstående guide för blogging for dummies kan hjälpa även de nybörjare av bloggare att komma igång online på nolltid.

Behöver du mer hjälp med att marknadsföra ditt onlineinnehåll? Kolla in vår blogg för mer.