Faller din B2B -webbplats platt?  Prova dessa 7 webbplatsdesigntips

Faller din B2B -webbplats platt? Prova dessa 7 webbplatsdesigntips

9 August 2018 0 Von admin

Faller din B2B -webbplats platt? Prova dessa 7 tips om webbplatsdesign

Det finns mer än 1,5 miljarder webbplatser på internet idag. Så för dig som B2B -företagare, gissa vad detta innebär? Ett ord: tävling.

Du bör göra allt du kan för att sticka ut. Och ett bra sätt att göra detta är genom en effektiv webbplats.

Men om du inte är en designer kan det vara svårt att veta hur du optimerar din webbplats. Därför har vi sammanställt den här guiden för dig med 7 tips för B2B -webbdesign.

Läs dem nedan!

1. Fånga effektivt in leads

Ett gemensamt mål för B2B -webbplatser är leadgenerering. Detta beror på att försäljningscykeln ofta är mycket längre än B2C -företag. Ofta tas den första kontakten via webbplatsen och sedan överlämnas ledningen till säljteamet för att starta en relation.

På hela din webbplats, se till att inkludera formulär för fångst av leads. Erbjud innehåll i utbyte mot telefonnummer eller e -postadresser.

Du kan också överväga att ha en knapp för att begära en demo om du erbjuder en programvara. Tänk också på att helt enkelt ha ett formulär som folk kan fylla i för att begära ett samtal.

Använd dessa formulär på hela din webbplats för att växa din leaddatabas, vilket i sin tur kommer att förbättra ditt företags resultat.

2. Se till att du är mobilvänlig

Visste du att 59% av B2B köpbeslutsfattare rapporterar att använda sin telefon för att undersöka produkter och tjänster under sin shoppingprocess?

Så om din mobilsajt inte fungerar så bra är det ett stort problem. Det är 2018 och människor använder sina telefoner mer än någonsin för att handla, även i B2B -inställningar.

Men om du inte är en utvecklare kan det vara skrämmande att skapa en mobilsajt som fungerar på varenda skärmstorlek. Det är där en lyhörd design kan vara till nytta.

En lyhörd webbplats kommer automatiskt att ändra storlek för att passa vilken storlek som helst. Så när du bygger din webbplats, se till att du använder en responsiv programvara. Du kommer att bli så glad att du gjorde det.

Om du vill ha hjälp med din B2B -webbdesign, kontakta proffsen på LFORM.

3. Enkel navigering

Ingenting är värre än att ha en potentiell kund som besöker din webbplats bara för att gå vilse inuti den. Med andra ord, om din webbplats är svår att navigera har du problem.

Tänk på att varje webbbesökare har ett mål i åtanke. De finns på din webbplats för att få mer information, göra ett köp eller för att lösa ett problem.

Allt du behöver göra är att göra deras process så enkel som möjligt. För att göra detta, behåll en konsekvent navigeringsfält högst upp på din webbplats. Håll din meny i samma ordning på varje sida.

På det sättet kommer människor alltid att veta hur de navigerar genom din webbplats. Håll också din meny enkel. Istället för att visa alla 25 sidor på din webbplats på en rad, använd rullgardinsmenyerna för att undvika en rörig känsla.

4. Håll det professionellt

I en B2B -miljö arbetar du med andra företagare och anställda. Din webbplatsdesign bör återspegla det.

Men nuförtiden är definitionen av professionell inte lika stram som den varit tidigare. Det är okej att använda lite humor och att vara kreativ, särskilt om detta stämmer överens med resten av ditt varumärke.

Om din varumärkesimage är mer seriös är det också okej. Oavsett vad, se till att din webbplats är fri från suddiga bilder, stavfel och trasiga länkar. Dessa saker kommer definitivt att ge ett dåligt intryck.

5. Var tydlig: Ett annat tips för B2B -webbplatser

Din webbplats bör tydligt beskriva ditt företags värdeförslag. Detta är vad du erbjuder människor. Det är information om din produkt eller tjänst och hur den sticker ut från resten av marknaden.

Tänk dock på att människor inte bara vill läsa om funktionerna i din produkt. De vill veta hur det kommer att gynna dem.

Så se till att inkludera information om hur din produkt eller tjänst kommer att lösa problem som dina framtidsutsikter hanterar.

6. Inkludera förståelig prisinformation

B2C -produkter har vanligtvis en enkel prissättningsmodell. B2B -produkter eller -tjänster är däremot vanligtvis mer komplicerade i sin prisstruktur.

Det är vanligt att enstaka produkter prissätts, liksom olika paket eller paket. Och människor som köper via en integrerad partner eller remissystem får ibland rabatt.

I andra situationer finns det ytterligare tillägg eller anpassningar som också ändrar priset.

För att undvika förvirring bör du vara så tydlig som möjligt på din webbplats. Låt dina buntar visas med jämförelsediagram som visar skillnaderna mellan de olika alternativen.

Om din prissättning är mer komplex än paket, överväg att inkludera ett kalkylblad där människor kan välja och välja de produkter de vill ha och en löpande summa beräknas för dem just då och där.

7. Ge värdefulla resurser och innehåll

Inte alla besökare på din B2B -webbplats är redo att köpa. Ofta är köpprocessen mycket längre. I dessa fall bör du tillhandahålla utbildningsinnehåll till dessa besökare.

Detta gör att du fortfarande kan utveckla en relation med dessa framtidsutsikter trots att de inte har köpt något än. Och när du erbjuder värdefullt innehåll utvecklar du också förtroende för dem.

Var noga med att erbjuda detta innehåll i utbyte mot en e -postadress. På så sätt kan du följa upp dem genom en e -postserie som syftar till att förbereda dem för ett framtida köp.

Några bra innehållsalternativ ditt team kan skapa inkluderar:

  • Webbseminarier
  • e -böcker
  • Vita papper
  • Nedladdningsbara guider
  • Frågesport
  • Videoserie
  • Mer detaljerade prisguider

Och dessa är bara början. Det finns så många alternativ för nedladdningsbart innehåll där ute för att förbättra din marknadsföringsstrategi för innehåll.

När du har skapat alla dessa innehållsdelar är de också bra innehåll att marknadsföra på sociala medier.

Slutgiltiga tankar

Tja, där har du det: 7 tips för att förbättra din B2B -webbdesign. Nu när du har gått igenom alla dessa alternativ är det dags att välja de som fungerar bäst för din situation just nu.

Börja sedan implementera dem! Du kommer att vara så glad att du gjorde det när du väl började se resultatet.

Och om du vill lära dig mer, kolla in vår marknadsföringsblogg för fler tips.