Hur man skapar en blogg i underhållningsindustrin

Hur man skapar en blogg i underhållningsindustrin

4 April 2018 0 Von admin

Din guide för att starta en framgångsrik underhållningsblogg

En sak är säker: människor kommer aldrig att tröttna på att läsa underhållningsnyheter och kommentarer.

BuzzFeed ensam drar in nästan 150 miljoner unika läsare varje månad.

Men vem som helst kan uttrycka sina åsikter om underhållning idag. Faktiskt, 30 miljoner amerikaner uppdatera en blogg minst en gång i månaden. Det enda problemet är att många av dessa blogginlägg blir olästa.

Undrar du hur du skapar en blogg som faktiskt lockar vanliga besökare? Fortsätt läsa för att ta reda på vilka steg du kan vidta för att starta din egen blomstrande blogg i underhållningsnischen!

Välj rätt bloggplattform och domännamn

Så du har en lysande idé om att starta en underhållningsblogg, men var börjar du?

Först måste du bestämma dig för en bloggplattform. Och även om det finns många alternativ där ute, är det några du bör tänka på:

  • WordPress
  • Wix
  • Squarespace
  • Weebly

Var och en av dessa plattformar har sina fördelar.

Till exempel är WordPress helt anpassningsbar. Det har också ett oändligt bibliotek med plugins.

Squarespace, å andra sidan, är ett utmärkt alternativ om du tycker att processen med att skapa en webbplats är överväldigande. Du kan välja mellan en lång lista med eleganta mallar, några av dem speciellt gjorda för bloggare.

Wix och Squarespace erbjuder båda 14-dagars tester. Samtidigt har WordPress och Weebly 30-dagars pengarna tillbaka-garantier. Därför kan du prova varje plattform innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

När du har bosatt dig på en plattform och valt en värd är det dags att registrera ett domännamn. När du kommer med ett namn för din blogg, överväga din målläsare och ton. Använd en synonymordbok för att söka inspiration.

Designa en mobilvänlig webbplats

Internetanvändare är fem gånger mer sannolikt att släppa din underhållningsblogg om den inte är optimerad för mobilen. Så när du funderar på hur du skapar en blogg måste du överväga att använda responsiv webbdesign.

Men det finns andra sätt du kan förbättra mobilvänligheten i din blogg.

Till exempel är bredare CTA -knappar lättare att trycka på när du använder mindre enheter. Större text och vitt utrymme förbättrar ditt innehålls läsbarhet.

Du bör också överväga att använda en hamburgarmeny, som håller din rubrik orörd. Elfann, en populär underhållningsblogg i Mellanöstern, utnyttjar denna designtrend på sin mobilsajt.

Fyll din blogg med SEO -optimerat innehåll

När de söker efter ett nyckelord på Google klickar internetanvändare på en förstasideslänk över 70% av tiden. Det betyder att om din blogg inte dyker upp högst upp i sökresultaten går du miste om många läsare.

Om du vill ranka högre, basera ditt innehåll på sökord med lång svans som fungerar bra i din nisch.

Det bästa sättet att hitta nyckelord av hög kvalitet är att använda ett sökordsforskningsverktyg som Wordtracker. Inkludera alla sökord du hittar i ditt innehåll, underrubrik, titlar och metataggar.

Bristen på sökordsforskning är dock inte det enda som kan skada din trafik. Det finns många andra rankningsfaktorer, till exempel längden på ditt innehåll och kvaliteten på dina bakåtlänkar.

Slutliga tankar om hur du skapar en blogg

När du väl har din underhållningsblogg igång måste du marknadsföra den på sociala medier. Kom dock ihåg att den dag och tid du lägger upp på sociala medier påverka engagemang.

Du kan så småningom börja tänka på intäktsgenerering också. Allt från affiliate -marknadsföring till försäljning av varor kan hjälpa dig att tjäna pengar på din blogg.

Letar du efter mer information om hur du skapar en blogg och driver den effektivt? Se i så fall till vår innehållsmarknadsföringsblogg och kolla in några av våra andra användbara resurser!