Hur man skapar en blogg som folk kommer att läsa

Hur man skapar en blogg som folk kommer att läsa

8 Juni 2018 0 Von admin

Hur man skapar en blogg som folk kommer att läsa

Verkar det som att du spenderar timmar och timmar varje vecka på att läsa bloggar som fascinerar dig? Och när du är klar stirrar du ut i rymden ovanför din dator eller telefonskärm och undrar vilka två cent du kan ha att erbjuda världen?

Gissa vad: världen vill höra din röst! Problemet är att bland så många miljoner andra röster, din kan vara svår att höra. Att skapa en blogg som människor faktiskt kan hitta och som de vill läsa kan vara utmanande.

Det finns dock några tips och tricks som får din blogg att sticka ut från mängden. Fortsätt läsa för att lära dig hur du skapar en blogg från idé till befruktning och hur du skriver blogginlägg för att fylla den med.

Välj din plattform

När du startar en blogg finns det flera plattformar att välja mellan. Du bör uppmärksamma deras funktioner, support och användbarhet.

De stora utmanarna är:

  • WordPress.org
  • Blogger
  • Tumblr

Om du tror att din plattform inte spelar någon roll, tänk om. Var och en har sina egna distinkta funktioner som du definitivt bör läsa om innan du väljer din bloggs nya hem.

WordPress.org

WordPress.org är en av de mest populära bloggplattformarna där ute, tack vare dess mångsidighet. Här är affären med WordPress. Det finns två olika webbplatser: wordpress.org och wordpress.com.

WordPress.org är en bloggbyggande plattform där du kan bygga din blogg från början och dra från över 55 000 plugins. Det är gratis att använda, men du måste betala för ett domännamn och värd.

Du kan göra detta via WordPress eller genom en andra part. Lära sig mer om värdalternativ på Bluehost, en värdtjänst som erbjuder allt från e -postkonton till 24/7 onlinesupport. WordPress.com, å andra sidan, är värdtjänsten skapad av samma grundare av wordpress.org.

Blogger

Blogger är ett fantastiskt alternativ för dem som inte är supertekniska. Om du inte vill besväret med att bygga din egen blogg från början är Blogger förmodligen något för dig. De har många fina mallar att välja mellan, och alla med ett Google -konto kan kommentera dina blogginlägg.

Nackdelen med Blogger är att den inte uppdateras lika regelbundet som WordPress. Det betyder färre temarulleringar och buggfixar.

Tumblr

Om du vill lägga till ett socialt inslag i din bloggupplevelse är Tumblr vägen att gå. När du loggar in på webbplatsen kommer du att ställas inför ditt eget personliga flöde med inlägg från bloggar du följer. Tumblr samlar dem åt dig i ett bekvämt nyhetsflöde, så du behöver inte jaga alla dina favorit Tumblr -bloggar för att hålla dig uppdaterad om deras innehåll.

Tumblr gör det också superenkelt att interagera med din blogggrupp. Du kan gilla eller omlogga andras inlägg, antingen lägga till dem i din egen favoritmapp eller lägga upp dem på din egen blogg.

De har också riktigt rena, enkla teman som kan bli så konstnärliga eller professionella som du vill.

Domän och värd

Om du har valt att gå med wordpress.org måste du skaffa extern värd. Blogger och Tumblr kommer båda att vara värd för din blogg direkt på deras plattform.

När du väl har tagit bort din värd, vill du skaffa ditt eget domännamn. Även om de flesta bloggplattformar ger dig en webbsideadress, är det vanligtvis en avknoppning av deras webbplatsnamn, till exempel thisisanexample.blogger.com. Om du vill ha en vanlig domän, som dittnamn.com, måste du betala en värdtjänst.

Dessa kan kosta allt ifrån $ 10- $ 1.000.000 per månad (verkligen). Ju högre efterfrågan det finns på din domän, desto mer kostar det dig att behålla månad till månad.

Att hålla sig till ditt namn är vanligtvis en bra idé. Det möjliggör mer personligt varumärke och kommer vanligtvis att ligga i den extra låga delen av detta kostnadsspektrum.

Tänk på Design

När du har registrerat dig för alla tjänster och plattformar du behöver kan du börja designa din faktiska blogg! Varje bloggplattform kommer att erbjuda ett urval av gratis teman att basera din blogg på, men du kommer också att kunna hitta några tredje parts teman där ute om ingen av dem passar dig.

Att använda en minimal design är vanligtvis en bra go-to eftersom den designstilen gör en blogg lätt att navigera. Om minimalism inte är din grej, var noga med att skapa en tydlig navigering genom din blogg för att säkerställa att dina läsare inte går vilse.

Välj plugins

WordPress har en hel mängd användarskapade plugins som du kan välja mellan att lägga till i din blogg. Du hittar enkelt och enkelt kontaktformulär, lösenordsskydd och till och med SEO -optimering till din blogg genom plugins.

Blogger har också sådana här plugins, men Blogger är värd för dem. De erbjuder ett mer begränsat urval, men att installera dem är super användarvänligt. Du kan bokstavligen dra och släppa dina Blogger -plugins till de platser du vill ha dem på din webbplats, vilket gör det enkelt som en cirkel att lägga till olika element i din blogg.

Tumblr erbjuder minst plugins. Deras plugins är inbyggda i olika teman, så du kommer inte att kunna anpassa dina läsares upplevelse mycket. De erbjuder dock plugins för din nyhetsflödesupplevelse!

Skriv din kopia

Din plattform är vald, konton görs och din blogg är äntligen utformad efter ditt tycke. Innan du lägger till innehåll, överväga att skriva en övertygande kopia för att presentera dina läsare för ditt lilla hörn av internet och låta dem veta hur de kommer i kontakt med dig.

Berätta för dina läsare lite om dig själv, var du kommer ifrån och vad dina intressen är på din ungefärliga sida. Läsarna älskar när de känner att de känner personen på andra sidan skärmen, så var inte rädd för att bli personlig!

Lägg till en bild så att de kan sätta ett ansikte mot namnet och berätta lite om din bloggnisch så att de vet vad de kan förvänta sig av ditt innehåll.

Ange din e -postadress på din kontaktsida, men aldrig ditt personliga telefonnummer eller din adress. När allt kommer omkring kommer din webbplats att vara offentlig!

Bjud in läsare att höra av dig för att diskutera ditt innehåll eller något annat som kan slå dem i smaken. Bygga en online -community är en av de bästa fördelarna med att blogga. Du kommer definitivt att få e -postmeddelanden från nya vänner som vill prata om idéerna du delar den veckan.

Vad man ska skriva om

Nu är det dags att komma till nitty gritty: faktiskt skriva dina blogginlägg. Om du kliar dig i huvudet och undrar vad du ska skriva om, ta ut ett papper och en penna.

Skriv ner tio saker du vet något mer än en genomsnittlig person om. Du behöver inte vara expert på ett ämne för att skriva ett blogginlägg. I själva verket är det den här typen av tänkande som håller så många bloggare i mörkret och känner sig okvalificerade att dela med sig av sina idéer.

Du är kvalificerad att dela varje idé du har, varje dag. Du hävdar inte expertis, men du hävdar dina egna erfarenheter. Äg dem.

När du har listan över tio saker du vet något om kan du bryta ner den ytterligare. Tänk på tre potentiella blogginlägg du kan skriva om varje ämne.

Till exempel, om du skrev “fotografering” som ett av dina tio kunskapsområden, kan du dela upp det i:

  • Att välja din första DSLR -kamera
  • Hur man fotograferar manuellt på din DSLR -kamera
  • En guide för att komponera vackra bilder

Ser? Det är så enkelt. Efter denna övning kommer du att ha trettiotal bloggar som väntar på att bli skrivna.

Att starta en blogg kan vara skrämmande, men kom bara ihåg att det är ditt utrymme att dela dina idéer.

Lägg till bilder

Om du sätter “fotografering” på din lista med tio kunskapsområden, som i exemplet ovan, har du tur. Inte alla har den färdigheten, och att hitta engagerande bilder för din blogg kan verkligen vara en utmaning om du inte är bra bakom ett objektiv.

Det finns massor av gratis fotograferingssajter där du kan använda bilder royaltyfria. Detta är ett bra alternativ för den begynnande bloggaren som i princip bara behöver innehåll för att komma igång.

När du (och dina läsare!) Blir mer och mer kär i din blogg kommer dessa dock inte att kännas tillräckligt bra längre. Detta beror på att de inte nödvändigtvis är specifika för dig, ditt varumärke, din röst eller ditt innehåll.

Lyckligtvis blir smartphones idag bättre och bättre på att ta foton på professionell nivå till en bråkdel av kostnaden för professionella kameror. Om du inte har intresse av att fotografera, håll dig till att tillhandahålla dina egna bilder med din telefon.

Det kommer att kännas mer personligt för dina läsare, och kommer troligen att stimulera nya innehållsidéer för dig!

Skapa en blogg idag

Förhoppningsvis har du lärt dig tillräckligt med blogg för tips och tricks för nybörjare här för att öppna en ny flik och skapa en blogg direkt. Innan för länge kommer din blogg att läsas av så många människor att du kommer att kunna vara värd för betalda annonser!

Vill du lära dig mer om hur du driver en framgångsrik blogg? Kolla in våra andra innehållsstrategiartiklar. Vi älskar att dela kunskap som hjälper bloggare som dig att nå sina skrivmål!