Hur man skapar en fantastisk blogg för välgörenhet

Hur man skapar en fantastisk blogg för välgörenhet

5 Januar 2018 0 Von admin

Hur man skapar en fantastisk blogg för välgörenhet

Visste du välgörenhet steg med 5,4% till rekord 358,4 miljarder dollar 2015, enligt Giving USA? Med ”Djur och miljö” högst upp med en ökning med över 5% och religionen hade den lägsta ökningen på knappt 1%.

Det betyder att du kommer in i välgörenhetsspelet vid den perfekta tiden.

Låt oss ta en titt på hur du kan skapa en fantastisk blogg för välgörenhet.

1. Hitta en gratis bloggplats

Som med alla välgörenhetsuppdrag är det viktigt att se till att spara pengar där du kan. De sparade pengarna kan gå till andra delar av din organisation.

Det finns många gratis bloggsidor tillgängliga online. Gör lite research och ta reda på hur var och en är olika. På så sätt kan du fatta ett välgrundat beslut om vilka bloggar som erbjuder det du behöver för din väg.

2. Erbjud en A och B kommunikationsstil

De flesta alla största amerikanska välgörenhetsorganisationer upprätthålla en tvåvägskommunikationsstil i form av bloggar.

Daglig funktion

Din blogg bör uppdatera om dina dagliga fungerande, långsiktiga och kortsiktiga mål på ett konversationssätt. Med andra ord vill du förmodligen inte ge en blogg “Våra kortsiktiga och långsiktiga mål” rätt. Inte särskilt lockande.

Men du vill se till att din blogg innehåller detaljer om hur din välgörenhet har använt de medel som har tagits in. Varför ska givare fortsätta att stödja din sak?

Supporterinvolvering

Uppmuntra dina supportrar att engagera sig, dela idéer och förslag. Gör bloggforumet till en brainstormning.

Var säker på att svara på frågor och kommentarer så snart som möjligt. Ju tidigare desto bättre. Men se bara till att det inte är längre än 24 timmar.

3. Omfamna kraften i sociala medier

När du skapar din fantastiska blogg för välgörenhet vill du göra sociala medier till din nya bästa vän.

Använd Twitter, Facebook, Snapchat, Pinterest och Instagram. Ju fler sociala medier, desto bättre räckvidd.

Dela personliga berättelser

Gör inte din blogg för välgörenhet bara om välgörenhet. Dela personliga berättelser och kamp också. Skapa en relation med dina läsare genom att visa din sårbara mänskliga sida.

Video packar ett slag

Inkludera högkvalitativ video under hela din bloggning. Video möjliggör två mycket värdefulla aspekter av kommunikation: ögonkontakt och kroppsspråk.

Båda dessa kommer dina läsare inte igenom det skrivna ordet. Båda dessa är oerhört viktiga för att upprätta relation och anslutning.

Använd video av några av dina projekt och intervjuer från dem du samlar in pengar till. Detta hjälper dig att ansluta din målgrupp känslomässigt till orsaken.

4. Utbilda dig själv i de mest effektiva insamlingsstrategierna

För att lära dig mer om effektiv insamling, vill du göra din forskning och ta reda på vad som har fungerat för andra organisationer.

Du vill kunna övertyga dina beskyddare att stödja din välgörenhet även när ekonomin är trång. Din välgörenhet bör vara en prioritet för dina supportrar att budgeta varje månad.

Fånga dem med bilder och snabba dagliga uppdateringar av din välgörenhets prestationer.

5. Anslut “välgörenhets” -punkterna för dina supportrar

I din blogg för välgörenhet vill du koppla din supportors donationer till prestationerna från din välgörenhet.

Låt dina läsare se vad deras bidrag har gjort för den sak de bryr sig så mycket om. Du kan göra detta genom att ha enskilda insamlingar som beskriver varje enskild kostnad som utgör hela det begärda beloppet.

Gör det påtagligt

Till exempel, om din välgörenhet samlar in pengar till ett barn som behöver en operation för ett orgelfel, dela upp de totala kostnaderna i unika avsnitt som:

  • Sjukhusvistelse
  • Anestesi
  • Drift
  • Eventuella extra läkaravgifter
  • Antibiotika

Ett annat exempel skulle vara att säga något som: ”Dina 10 dollar per månad gör det möjligt för ett barn att få den tandvård de behöver för ett lyckligt liv utan hålrum.”

Du kan också använda en onlinebutik som säljer föremål där kunden har möjlighet att donera extra till din sak.

6. Använd alla möjligheter för att länka tillbaka till din blogg för välgörenhet

Du vill att din blogg för välgörenhet ska ha en bred och vänlig räckvidd. Kom ihåg att länka tillbaka till din blogg i kommentarer du gör på dina personliga sociala medier också.

Be vänner, arbetskamrater och familj att sprida budskapet och dela länkar till dina bloggar på alla webbplatser de hanterar. Få ordet där ute om vad din välgörenhet gör för att förändra liv.

7. Anlita en ansedd bloggskrivningstjänst

Har du inte tid att blogga regelbundet? Du kan titta på tjänster eller frilansskribenter som kommer att göra jobbet åt dig. Eller så kan du rekrytera gästbloggare som jives med din vision och stil.

Var noga med att fortfarande vara en närvaro på din blogg för välgörenhet. Ta dig tid att svara på kommentarer och frågor. Se till att dina givare vet vem du är och hur de kan kontakta dig om de behöver det.

Oavsett om du skriver blogginlägget själv eller anlitar en författare, se till att din välgörenhets budskap och uppdrag tydligt kommuniceras.

8. Ge volontärmöjligheter och donera tid

Det kan inte förnekas. Vissa människor har antingen inte pengar att bidra eller bara vill inte dela med dem. I dessa fall vill du ha alternativa sätt att ge stöd för din sak.

Identifiera områden där människor kan skänka sin tid och sina talanger, liksom sina pengar. Du kan hålla insamlingshändelser som bakverk eller musikunderhållning där volontärer kan vara användbara.

9. Var flexibel och öppen

Vi kan inte alla ha de bästa idéerna hela tiden. Ett tecken på känslomässig mognad är att kunna erkänna misstag och rulla med nedgångstiderna.

Var öppen för andras feedback och anpassa så gott du kan. Håll någon defensivitet eller rädsla i schack och anamma även kritiken som värdefull feedback.

10. Uttryck tacksamhet till dina givare

Och sist men inte minst, tack. Erkänn det hårda arbete, engagemang och ekonomiska stöd som dina givare ger till bordet.

Om möjligt och med dina supporters tillåtelse inkludera deras ansträngningar i blogginlägg. Om de arbetade med en bakaffär eller biltvätt, inkludera deras namn i erkännande. Var noga med att fråga innan du skriver ut eller lägger upp namn eller ansikten.

Skapa en fantastisk blogg för välgörenhet

Att blogga för välgörenhet kan vara så roligt. Med några enkla riktlinjer och en kamera kan du förvandla din blogg till något magiskt.

Detta är våra tips om hur du kan lära dig mer om att skapa en fantastisk blogg för välgörenhet. Vad skulle du lägga till?