Hur man skriver tekniska bloggar som Wow -kunder

Hur man skriver tekniska bloggar som Wow -kunder

9 September 2019 0 Von admin

Hur man skriver tekniska bloggar som Wow -kunder

Det finns stora pengar att tjäna inom den tekniska skrivbranschen. Faktiskt är tekniskt skrivande en av de mest lönsamma skrivnischerna där ute, med den genomsnittliga tekniska författaren tjäna cirka 60 000 dollar.

Dessutom, till skillnad från många branscher som ser en minskning av lediga platser, blomstrar den tekniska skrivbranschen, och arbetstillväxten förväntas växa med 10 procent under de kommande tio åren.

Och det är inte konstigt att tekniska författare tjänar bra pengar och att de är så efterfrågade. Att skriva tekniska bloggar och annat tekniskt material är inte lätt.

Du behöver inte bara vara en utmärkt författare, du måste också ha ett mycket starkt grepp om ämnet och kunna tala till läsarna på ett sätt som är informativt men ändå mycket engagerande.

Om du vill erbjuda tekniska bloggtjänster till dina kunder har du kommit till rätt ställe.

Kolla in den här guiden för att lära dig hur du skriver tekniska blogginlägg som kommer att imponera på dina kunder.

1. Känn din publik

Att känna din publik är ett av de viktigaste elementen i tekniskt skrivande, eller någon typ av skrivande för den delen.

Detta avgör hur du strukturerar ditt blogginlägg samt vilken typ av språk och ton du använder.

Till exempel, om du skriver ett blogginlägg som är inriktat på ett gäng tekniska doktorsexamen, kommer du självklart att vilja använda intellektuellt språk som förmedlar din expertis. Med andra ord, du vill inte dumma ner saker för mycket.

Om du däremot skriver ett blogginlägg som är tänkt att hjälpa den genomsnittliga personen att förstå ett tekniskt ämne, vill du använda ett mer tillgängligt språk. Du vill också se till att illustrera ditt skrivande med många vardagliga exempel som en vanlig person kan relatera till.

Om du inte vet mycket om målgruppen, be bara din kund om en detaljerad köparpersona.

2. Format för enkel läsning

Oavsett om din publik är gymnasieelever eller forskare, vill du alltid formatera dina tekniska bloggar för enkel läsning.

Detta beror på att ingen tycker om att läsa stora textblock. Istället föredrar människor att skanna information, och det är mycket lättare att göra detta när din text bryts upp strategiskt.

Människor har också mycket kort uppmärksamhet, vilket kan göra att läsa långa stycken särskilt irriterande. Faktum är att det uppskattas att den genomsnittliga människan uppmärksamhetstid är 8 sekunder. Vilket tyvärr är kortare än en guldfisk.

Så se till att du håller dina stycken korta-2-3 meningar är vanligtvis det magiska talet. Och se till att du använder massor av rubriker och underrubriker för att bryta din information och göra den mer lättsmält.

Denna intressanta läsning ger ett bra exempel på hur blogginlägg ska brytas upp för lättläsning.

3. Inkorporera uttrycksfullt språk

Bara för att ämnet är lite torrt betyder det inte att ditt språk också ska vara torrt.

När man skriver om tekniska ämnen kan det vara riktigt lätt att hamna i en monoton ton.

För att förhindra att detta händer, använd ordförråd som hjälper din publik att engagera alla sina sinnen när de läser. Till exempel, istället för att beskriva ett tekniskt tillbehör som “glöd i mörkret” kan du beskriva det som “lysande”. Eller, istället för att säga att en produkt är tillförlitlig, kan du säga att den är “nästan ansvarig för ett fel”.

Att använda metaforer och liknelser är också ett bra sätt att liva upp ditt språk.

4. Känn dina mål

När du skriver ett blogginlägg är det mycket viktigt att ha dina mål i åtanke. Med andra ord, fråga dig själv vad du egentligen hoppas uppnå för din klient genom att skriva detta inlägg.

Även om detta svar varierar från inlägg till inlägg, vill du i allmänhet se till att du uppnår två saker:

1. Du vill se till att läsaren har fått något när de har läst ditt inlägg.

2. Du vill se till att du skriver ett inlägg som får läsaren att känna att de har fått värdefull information som de inte har fått någon annanstans. (Med andra ord, se till att du inte bara upprepar information från andra blogginlägg som redan finns.)

Genom att hålla dessa allmänna mål i åtanke blir det mycket lättare att skriva ett effektivt blogginlägg.

5. Glöm inte bilder

Detta beror på kunden och deras budget. Det är dock i allmänhet en bra idé att lägga till några bilder i ditt blogginlägg, även om du skriver för en superteknisk publik.

Detta beror på att ungefär 65 procent av befolkningen består av visuella elever. Så att lägga till i en graf eller en infografik kan verkligen hjälpa dina läsare att helt förstå den information du presenterar.

Eller åtminstone ger det dem en paus från att stirra på text.

6. Fokusera på dina intressen

Om du är ny i världen av tekniskt bloggande kan du känna dig överväldigad över mängden information där ute och hur du någonsin kommer att vinna kunder.

När du precis börjat är det bästa du kan göra att fokusera på ett ämne som intresserar dig och sedan gå därifrån. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att lära dig mer effektivt, men det kommer också att göra dig mer säljbar för kunder.

Detta beror på att kunderna hellre skulle anlita en nischad teknisk författare istället för en allmän teknisk skribent. Så tänk på några tekniska områden som intresserar dig, oavsett om det är robotik eller sjukvård, och gå därifrån.

För att göra dig själv mer säljbar för kunder kanske du vill lägga till andra skrivformer i ditt styrhus, till exempel broschyrskrivning, målsidesskrivning eller skrivning av vitt papper.

Är du redo att skriva fantastiska tekniska bloggar?

Som du ser är det inte så annorlunda att skriva tekniska bloggar än att skriva någon annan typ av blogg. Och genom att följa dessa tips får du kunder till vänster och höger.

Var noga med att kolla in vår blogg för fler sätt att få kunder och växa ditt företag!