Hur man startar en framgångsrik hälso- och friskvårdsblogg 2019

Hur man startar en framgångsrik hälso- och friskvårdsblogg 2019

25 August 2019 0 Von admin

Hur man startar en framgångsrik hälso- och friskvårdsblogg 2019

Visste du att 43% av människorna tenderar att skumma blogginlägg? Det betyder att det är avgörande att fånga uppmärksamheten tidigt och prioritera onlineanvändarens intressen.

Om du är redo att starta din egen hälso- och friskvårdsblogg, var noga med att följa dessa tips för att lyckas.

1. Välj ett tema för hälsa och välbefinnande

Det första stoppet på resan till att skapa din egen hälso- och friskvårdsblogg är att välja ett tema eller en nisch. Vad brinner du mest för inom branschen? Detta är en bra utgångspunkt för ditt tema.

Exempel på teman inkluderar:

  • Näring
  • Kondition
  • En specifik sport (dvs löpning eller simning)
  • En specifik diet (dvs. keto eller låg fetthalt)

När du väl har valt ditt bloggtema kan du dyka in i din nisch och expertis. Om du väljer ett ämne som du verkligen brinner för kommer det att komma igenom i ditt innehåll. Bloggning kommer att vara en källa till roligt och inkomst istället för stress och ångest.

2. Designa en vacker hälsobloggs webbplats

Innan du startar din nya blogg är det viktigt att förstå bästa praxis för bloggdesign. Det finns några viktiga design- och layoutelement att tänka på när du bygger vår webbplats.

  • Använd bloggkort i din sidutbetalning för enkel användarupplevelse.
  • Korta och söta beskrivningar är bäst för att fånga din publik uppmärksamhet.
  • Designa dina layouter med bilder i centrum.

En näringsblogg med fantastisk fotografering eller ett fitnessinlägg med tydliga instruktioner kommer att hålla dina följare tillbaka för mer. En vacker webbdesign tar din blogg till nästa nivå.

3. Skapa en bloggmall

Har du någonsin bett av mer än du kunde tugga? Att skapa din egen hälso- och friskvårdsblogg kan ibland bli överväldigande. Överväg att göra en bloggmall för att göra dina innehåll uppladdningar enklare och effektivare.

En bloggmall kommer att förutbestämma layouten på dina inlägg inklusive text, bilder och sociala widgets. Det kan vara fördelaktigt att skapa 2-3 bloggmallar som kan användas i rotation för enkel uppladdning.

En mall säkerställer att du har alla nödvändiga element i din blogg med varje inlägg.

4. Marknadsför och annonsera dina hälso- och friskvårdsbloggar

Det finns många anledningar till att någon kan skapa en hälso- och friskvårdsblogg. Vissa människor skapar en blogg för att marknadsföra sin verksamhet som Fråga Dr. Kan, andra vill dela sitt fitnessinnehåll, och vissa vill ha extra inkomst. Oavsett din anledning är det viktigt att annonsera din blogg.

För att tjäna pengar på din blogg måste du öka din bloggs följsamhet för att tjäna pengar på annonser i framtiden. Ett bra sätt att börja följa med konton på sociala medier. Instagram är ett bra ställe att börja för en hälso- och friskvårdsbloggare.

Redo att lansera din nya hälso- och friskvårdsblogg?

Att starta en friskvårdsblogg är spännande! Nu är du redo att starta din egen blogg. Följ dessa tips på din resa till bloggsuccé. Om du är intresserad av att lära dig mer om bloggande, kolla in vår webbplats för mer information.