Livsstil för de rika och de instafamösa: Hur man startar Blogger Career of Your Dreams

Livsstil för de rika och de instafamösa: Hur man startar Blogger Career of Your Dreams

28 Februar 2019 0 Von admin

Livsstil för de rika och de instafamösa: Hur man startar Blogger Career of Your Dreams

Så sent som för bara 15 eller 20 år sedan hade tanken på att starta en framgångsrik bloggkarriär lät skrattretande. Folk trodde inte att det fanns något sätt att tjäna allvarliga pengar på att sitta vid en dator och blogga hela dagen.

Men nu har du förmodligen hört massor av historier om människor som har startat en bloggkarriär och lyckats ta in hundratusentals, om inte miljoner, dollar varje år genom att driva en blogg.

Du kommer inte att bli rik direkt när du startar en blogg. Men om du spelar dina kort rätt och bygger upp din blogg med tiden kan du förvandla den till en lukrativ operation innan det är länge.

Så här startar du dina drömmars bloggkarriär i sju enkla steg.

1. Välj rätt bloggämne

Första sakerna först: innan du kan starta en blogg måste du sätta dig ner och fundera länge på vad ämnet för din blogg kommer att vara.

Kommer du att använda din blogg för att prata om:

  • Spara pengar?
  • Hitta kärleken?
  • Jobbar du dig igenom skolan?
  • Att köpa bilar?
  • Utöva sport?
  • Något helt annat?

Om du vill att din blogg ska sprängas i stort är det oftast bäst att välja ett ämne som kommer att tilltala ett stort antal människor. Om du väljer att skriva uteslutande om, säg, exotiska djur som finns utanför norra Afrikas kust, kommer du att locka mycket mindre uppmärksamhet än om du startade en blogg som heter “Cats Are the Coolest!”

Du bör naturligtvis brinna för vad din blogg kommer att täcka. Men försök att inte ha det för nisch om du kan hjälpa det.

2. Skapa din blogg

När du vet vad din blogg kommer att handla om, ställ in den via en av de många bloggpubliceringsplattformar som finns tillgängliga där ute.

Denna del av processen är skrämmande för vissa människor, särskilt de som inte är bra på teknik. Men att skapa en blogg är mycket enklare än du kanske tror. Du kan få din blogg igång på bara några minuter i de flesta fall.

3. Börja fylla din blogg med innehåll

När du har skapat din blogg kommer det att bli dags för dig att börja arbeta. Och det kommer att bli mycket arbete som måste göras inom de första veckorna.

Du kommer att behöva fylla din blogg med innehåll som människor kommer att vilja läsa. Det betyder att du måste brainstorma och utveckla några bra bloggidéer.

Om du har svårt att komma med idéer för bloggar, se fler livsstilsbloggar som din för att se vad de täcker. Du borde inte stjäla deras idéer och försök att skicka dem som dina egna. Men du kan vanligtvis trumma upp några bra idéer baserat på bloggämnen som andra bloggar har gjort tidigare.

4. Använd rätt rubriker för bloggar

Du kan komma med de mest fantastiska idéerna i världen för din blogg. Men om du inte startar dem med bästa möjliga rubriker kommer du att vara i en värld av problem. Du kommer att upptäcka att människor inte tar sig tid att läsa dina bloggar när så är fallet.

Det finns några saker du bör försöka åstadkomma med dina bloggrubriker. Först och främst bör de vara så “klickbara” som de kan vara. Du vill att dina rubriker ska locka människor att klicka på dina bloggrubriker för att besöka din blogg.

Du bör också överväga att ha SEO i åtanke när du skapar bloggrubriker. Du vill att dina rubriker ska innehålla vissa sökord och fraser som människor kan söka efter på Google.

Dessutom bör dina rubriker hjälpa till att ställa in tonen för din blogg som helhet. Oavsett om du kommer att köra en super seriös blogg om vetenskap eller en snarkig blogg om socialites, bör dina rubriker återspegla känslan av din blogg.

5. Lägg upp länkar till bloggar på sociala medier

Bloggare brukade kämpa för att marknadsföra inläggen de satte ihop när de gick live. I många fall var de tvungna att sätta ihop nyhetsbrev för att sprida dem till dem som var intresserade av deras arbete.

Idag har sociala medier gjort det lätt att marknadsföra bloggar och få människor intresserade av att läsa dem. Genom att lägga upp en länk till dina bloggar på Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier kan du öka trafiken till din blogg dramatiskt.

Du vill vara försiktig med att bli för galen med att lägga ut länkar till bloggar på sociala medier. Du vill inte riskera att irritera dina följare på sociala medier. Men en eller två länkar per dag borde göra susen.

6. Bygg ditt varumärke

Ditt mål under hela denna process bör inte bara vara att etablera en blogg och få några personer intresserade av att läsa den. Det borde vara att bygg upp ditt personliga varumärke och övertyga människor att köpa sig in du.

Du vill att folk ska känna att de missar något speciellt om de inte läser din blogg. Att bygga upp ditt varumärke är lättare sagt än gjort, men genom att blogga konsekvent och skapa din egen röst på sociala medier kan du få jobbet gjort.

7. Hitta sätt att tjäna pengar på din blogg

Att få många läsare till din blogg är bara halva striden. När du har gjort det måste du gå vidare till att ta reda på bra sätt att tjäna pengar på din blogg så att du officiellt kan starta din bloggkarriär.

Vissa bloggare väljer att göra detta genom att sälja annonser på sina bloggar. Andra gör det genom att använda affiliate marketing. Det finns till och med några som sätter ihop speciella marknadsföringsbloggar för företag som är villiga att betala dem för att göra det.

Det är upp till dig att bestämma det bästa sättet att tjäna pengar på din blogg. Försök att välja den som kommer att få in pengar utan att äventyra integriteten i din blogg.

Få din Blogger -karriär igång nu

Att starta en bloggkarriär är långt ifrån lätt i början. Du måste jobba med rumpan för att få din blogg från marken.

Men när du väl har fått igång saker och byggt upp lite fart kommer du att se resultat i form av trafik och lojala läsare. Det kommer att bli en bra känsla och visa dig att det finns en stark marknad för din blogg.

Kolla in vår blogg för tips om hur du blir en bättre författare så att dina bloggar sticker ut.