Starta din WordPress -webbplats: 5 optimeringssteg du inte kan ignorera

Starta din WordPress -webbplats: 5 optimeringssteg du inte kan ignorera

18 Februar 2019 0 Von admin

Starta din WordPress -webbplats: 5 optimeringssteg du inte kan ignorera

40% av människor besöker inte en webbplats om det tar längre tid än tre sekunder att ladda klart. När du driver en webbplats har du inte råd att förlora så mycket trafik.

Om du upptäcker att din webbplats är trög finns det många sätt att lösa problemet. Här är fem optimeringssteg du bör vidta för att förbättra din WordPress -webbplatsens prestanda:

1. Bli av med onödiga plugins

Insticksprogram hjälper dig att köra din webbplats, men vissa kan påverka webbplatsens hastighet. Oroa dig inte om du tycker att du har för många plugins installerade – mängden du knappt påverkar webbplatsens hastighet. Det är den typ av plugins du har som kan sakta ner din webbplats.

Du bör alltid läsa recensioner och information om varje plugin innan du installerar dem. Dåligt tillverkade plugins med låga stjärnor och dåliga recensioner kommer sannolikt att hamna på din webbplats. Om du hittar någon av dessa plugins installerade på din WordPress är det dags att ta bort dem.

Glöm inte att se till att dina plugins alla är uppdaterade för den senaste WordPress -versionen så att du kan ha de snabbaste tillgängliga hastigheterna.

2. Skaffa ett snabbare tema

När du lär dig hur du optimerar en webbplats kan du inte hoppa över vikten av ett snabbt tema. Stora teman med massor av anpassningsalternativ kan tyckas perfekta, men de får din webbläsare att ladda i en snigeltempo.

Du behöver inte spendera massor av pengar för att få ett snabbt tema. Använda ett gratis tema som WordPress ‘Optimizer Theme, eller välja ett av våra snabba teman kan göra din webbplats mycket bättre.

3. Använd Caching

Att ha mycket innehåll på din WordPress -sida kan göra att din webbplats laddas långsamt. För att lösa detta problem, installera ett WordPress -prestandaplugin som W3 Total cache.

Denna typ av plugin underhåller dina sidor som statiska HTML -filer. Med andra ord kommer det att krympa filstorlekar, vilket gör din webbplats snabbare.

4. Krympa bilder

Du vet vikten av en länkbyggnadsstrategi för SEO, men har du någonsin tänkt på hur storleken på dina bilder påverkar din rang? Större bilder resulterar i långsammare laddningstider. Se till att dina bilder är mellan 500-600 pixlar för de bästa hastigheterna.

Det kan också vara bra att använda lat laddning – nej, det betyder inte att bilder laddas ännu långsammare. Det betyder bara att dina bilder bara laddas när de blir synliga för användaren. Istället för att din webbplats tar sig tid att ladda alla bilder på en gång, kommer den att kunna laddas snabbare när den öppnas.

5. Använd en pålitlig värd

Du kan inte förvänta dig att din webbplats laddas snabbt om ditt webbhotell har en medioker server. Din WordPress -prestanda kan påverkas av din värd beroende på hur snabba deras tjänster är. En bra värd kommer att ha pålitligt snabba laddningstider som inte låter dina besökare vänta.

Tillämpa dessa optimeringssteg

Genom att följa dessa optimeringssteg kommer dina besökare inte att fastna på en laddningsskärm. Ännu bättre, du behöver inte oroa dig för att din webbplats ska sakta ner när du stöter på mycket trafik eller när du bestämmer dig för att ladda upp fler bilder.

Om du tycker att ditt webbhotell är för långsamt, kolla in pålitliga värdtjänster som vi kan tillhandahålla för din WordPress -webbplats.