Tips och tricks för webbdesign

Tips och tricks för webbdesign

9 Juni 2018 0 Von admin

Hur man förbättrar en webbplats: Tips och tricks för webbdesign

Din webbplats är inte bara en plats dit människor kan gå för att få information om ditt företag eller tjänster. Det är också en möjlighet att dra in potentiella kunder och skapa mer försäljning.

Om din webbplats inte ger dig mer affärer är det dags att göra några ändringar.

Undrar var du ska börja? Stressa inte! Du är på rätt ställe.

Gör en plan först

När du väl har fattat beslutet att förstärka din webbsida är det viktigt att göra en plan. Detta hjälper dig att hålla dig fokuserad och se till att du optimerar din tid och dina pengar.

För att göra den bästa planen möjligt, ta dig tid att göra några undersökningar. Kolla in webbplatsen för att designa artiklar online och ta reda på vad din webbplats saknar.

Klicka dig runt på dina konkurrenters webbplatser också. Vad fungerar för dem? Genom att bevittna vad som gör en bra webbplats på egen hand kan du göra en tydlig plan för att förbättra din webbstrategi.

Vad man ska bli av med

Innan du lägger till några nya element på din webbplats, trimma fettet. Det innebär att rensa bort röran, ta bort ostfria stockfoton och ta bort all onödig information från varje sida.

Var inte rädd för att vara hänsynslös. Ju mer du kan bli av med, desto mer plats får du för fantastiskt nytt innehåll.

Lägg till lättåtkomliga sociala medieknappar

Nu när du har en fin, ren skiffer att arbeta med, fokusera på att introducera användbara webbdesignelement. Ett bra ställe att börja är med tillgängliga sociala medieknappar.

Det finns trots allt över två miljarder sociala medier användare över hela världen. Så om du inte utnyttjar denna marknad går du miste om massor av potentiella försäljningar. Genom att inkludera enkla knappar som tillåter användare att dela och följa dina sidor ökar du trafiken och förbättrar tillgängligheten.

Berätta din historia

Att inkludera en sektion “Om oss” på din webbplats är ett utmärkt tillfälle att få kontakt med potentiella kunder på en personlig nivå. Vad gör ditt företag och de som arbetar där speciellt?

Använd det här elementet för att berätta en historia. Detta kommer inte bara att hjälpa kunderna att lära känna dig bättre, det kommer också att ge dig ett annat sätt att marknadsföra dig själv och dina produkter eller tjänster.

Inkludera uppmaningar till handling

Tänk på en ny besökare på din webbplats som ett förlorat lamm. Om du inte vallar dem åt rätt håll vet de inte vilken väg de ska gå!

En uppmaning till handling är ett element på din webbplats som visar användarna vart de ska gå nästa. De är viktiga att införliva på hela din webbsida för att öka tydligheten och en användarvänlig upplevelse.

Använd CTA: er för att visa potentiella kunder att du kan lösa deras problem. Om du kan göra det får du deras förtroende och sin verksamhet.

Hur man förbättrar en webbplats med bilder

Kolla in bilderna på din webbsida. Vilket budskap förmedlar de till dina besökare?

Om din webbplats är tråkig, grundläggande bilder, är det dags att göra det bättre. Målet här är att vinna förtroende hos potentiella kunder genom att visa dem vem du är.

Använd personliga foton av riktiga anställda för att uppnå detta. Och var inte rädd för att ha kul med det!

Fokusera på enkel navigering

Vill du veta det snabbaste sättet att förlora en potentiell försäljning online? Genom att ha en webbsida som är svår att navigera.

Det finns trots allt gott om fisk i havet. Om din webbplats är klumpig eller förvirrande kommer människor att gå vidare till nästa utan att tänka efter.

För att undvika förvirring, fokusera på tillgänglighet och smidiga övergångar när du gör om din webbplats layout. Vid varje tur, fråga dig själv: “Finns det ett sätt jag kan göra det ännu enklare för användarna?”

Omfamna tomma utrymmen

När det gäller webbdesign är white space en bra sak! Det är faktiskt en viktig del av organisationen och läsbarheten för din webbplats.

Även om det kan vara frestande att samla in så mycket information på dina webbsidor som möjligt, är detta inte ett effektivt sätt att kommunicera med allmänheten. Användare behöver negativt utrymme runt text och bilder för både tydlighet och för att undvika visuell överstimulering.

Om du granskar din webbplats och du inte ser tillräckligt med utrymme är det dags att ta bort visuellt material. Lämna bara det som är viktigt för kommunikation.

Testa din webbplats på riktiga människor

Även om du tycker att din webbplats är perfekt, kan andra ha en annan upplevelse. Och vilket bättre sätt att ta reda på än att testa din sida på riktiga människor som du litar på?

Be familj, vänner eller nuvarande kunder om råd. Låt dem rulla och klicka runt din webbplats för olika ändamål, till exempel att lära dig om dina tjänster eller kontakta dig. Lyssna på deras feedback och låt den vägleda dig framåt.

Mobiloptimering är ett måste

Dessa dagar använder människor mobiltelefoner till allt. Detta inkluderar att lära sig om tjänster via webben och handla online.

Besök din webbplats från en mobil webbläsare. Är det lätt att använda och navigera?

Om inte, gör att fixa det här problemet din prioritet nummer ett. Du kan missa många affärer om din webbplats inte är mobilvänlig.

Du behöver inte göra det på egen hand

Webbdesign är ingen lätt uppgift! Och om du inte är en expert kommer du säkert att stöta på problem när du försöker optimera dina webbsidor.

Kom ihåg att det finns människor där ute som kan hjälpa. Professionella webbplatsdesignföretag, som Finepoint Design, kommer att se till att din webbplats körs med sin fulla potential. Att anlita ett designföretag är en smart investering i din framtid.

Få din webbplats att sticka ut

Som du kan se är korrekt webbdesign en viktig del för att optimera ditt företag och utnyttja potentiell försäljning. Och när det gäller att lära sig hur man förbättrar en webbplats är allt du behöver göra att använda tipsen ovan som en guide.

Genom att göra din webbplats så tydlig och tillgänglig som möjligt kommer du att uppmuntra kundinteraktion och öka användarnöjdheten. Fokusera på mobiloptimering, visuell organisation och tillgänglighet på sociala medier för bästa resultat.

Gillade du den här webbdesignartikeln? Klicka här för ännu mer information som hjälper dig att förbättra webbplatsens design.